Vapriikki

Japanilaiset romanssipelit esittäytyvät Pelimuseon Studiossa

Jaa

Museoiden yönä 4.5. Vapriikin Pelimuseossa avautuu uusi pienoisnäyttely, Japanilaiset romanssipelit. Näyttelyssä esitellään romanssipelien eri tyyppejä sekä niiden vaikutusta Japanin ulkopuolella kehitettäviin peleihin.

Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto

- Japanilaisen populaarikulttuurin suosio on kasvanut nopeasti 1990-luvulta alkaen. Tunnetut pelibrändit, kuten Mario, Pokémon ja Final Fantasy, tekivät japanilaisista videopeleistä maailmanlaajuisen ilmiön, kertoo tutkija Niklas Nylund Suomen pelimuseosta.

- Sen seurauksena myös japanilaisista romanssipeleistä on tullut erittäin suosittuja. Aiemmin niitä tehtiin vain marginaaliselle kohderyhmälle Japanissa, mutta japanilaisten videopelien levitessä yhä laajemmin ympäri maailman myös japanilaisia romanssipelejä pelataan nykyisin kaikkialla maailmassa, Nylund kertoo.

Japanilaisissa romanssipeleissä itse pelaaminen on usein yksinkertaista, hidasta ja hahmokeskeistä, ja niissä on runsaasti tekstiä, joten ajan myötä pelaajat voivat vaiheittain kehittää romanttisen suhteen suosikkihahmonsa kanssa. Pelaajat edistävät tarinaa klikkaamalla yhtä tai kahta painiketta ja valitsevat eri vaihtoehtoja ja vastauksia tarinan kuluessa. Jokaisella hahmolla on muutamia erilaisia tarinankulkuja, joilla on erilaiset loput. 

-Näyttelyssä pääsee tutustumaan miehille tarkoitettuihin bishōjo- ja naisille tarkoitettuihin otome-pelihin, sekä japanilaisten romanssipelien vaikutukseen länsimaissa tehtyihin peleihin, kertoo Nylund.

Japanilaiset romanssipelit ovat esillä Pelimuseon Studiossa 4.5.–29.9.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkija Niklas Nylund, puh. 040 801 6880
Tutkija Outi Penninkangas, puh. 050 341 3262

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Adoptoi monumentti -näyttely avautuu Pälkäneellä30.5.2024 14:10:39 EEST | Tiedote

Adoptoi monumentti -vapaaehtoistoiminta täyttää tänä vuonna 15 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan maakuntamuseo on toteuttanut näyttelyn, joka kiertää toiminnassa mukana olevia kuntia toukokuusta alkaen. Seuraavaksi näyttely avautuu Pälkäneen kirjastolla maanantaina 3.6. klo 15. Avajaiset ovat kaikille avoimet. Avajaisissa arkeologi Ulla Moilanen kertoo Pälkäneen rauniokirkon kaivausten uusimmista tuloksista. Lisäksi Kirkkoherra Jari Kemppainen valottaa Pyhän Mikaelin kirkon kirkollista elämää. Tervetuloa mukaan!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye