Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Rikosseuraamuslaitoksen ja Maahanmuuttoviraston asiakkaiden vanhojen maksukorttien varojen siirtoa selvitetään

Jaa

Rikosseuraamuslaitokselle ja Maahanmuuttovirastolle maksukortteja toimittanut PFS-yritys on asetettu selvitystilaan, ja suljetuille korteille jääneiden varojen siirtoa selvitetään. Rikosseuraamuslaitoksen ja Maahanmuuttoviraston sopimukset PFS:n kanssa ovat päättyneet ja kaikki vanhat kortit on suljettu 30.11.2023 mennessä. Virastoilla on käytössä uusi korttitoimittaja, jonka korttien toimintaan PFS:n tilanne ei vaikuta.

Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitoksen vangeilla ja Maahanmuuttoviraston asiakkailla on ollut aiemmin käytössään maksukortteja tarjoavan PFS:n prepaid-maksukortti, jolle on voitu maksaa muun muassa vastaanottorahaa, etuuksia, toimintarahaa ja palkkaa sekä muita kortinhaltijalle siirrettäviä varoja.

PFS on asetettu oikeuden päätöksellä selvitystilaan 13.2.2024 ja pesänselvittäjät on asetettu konsulttiyhtiö Interpath Irelandista.

Suljetuille korteille on jäänyt niiden kortinhaltijoiden varoja, jotka eivät ole nostaneet varojansa ennen korttien sulkeutumista tai vaihtaneet maksukorttia ajoissa uuden korttitoimittajan korttiin. Kaikki PFS:n hallussa olevat varat on suojattu Euroopan yhteisöjen sähköisen rahan säännösten 2011 velvoitteiden mukaisesti.

PFS:n selvitystilan vuoksi suljetuille korteille jääneiden varojen siirrot kortinhaltijoiden tileille viivästyvät Maahanmuuttovirastosta ja Rikosseuraamuslaitoksesta riippumattomista syistä. Virastot selvittävät varojen siirtoa selvitysmiesten kanssa. Varat pyritään siirtämään asiakkaille mahdollisimman pian.

Maahanmuuttovirasto on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joita asia koskee ja antaa heille ohjeistusta.

Rikosseuraamuslaitos on omalta osaltaan turvannut maksuliikenteen niiden vankien osalta, jotka ovat olleet Rikosseuraamuslaitoksen asiakkaana korttien sulkeutumisaikaan 30.11.2023.

Lisätietoa medialle

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Kira vann fängelsehundarnas finländska mästerskap — justitieminister Meri bekantade sig med hundverksamheten vid Brottspåföljdsmyndigheten i Jokela fängelse8.5.2024 16:17:15 EEST | Tiedote

Fängelsehundarnas finländska mästerskap avgjordes i tävlingarna vid Jokela fängelse 6 till 8 ​​maj 2024. Som vinnare utkorades Kira, förd av väktare Heidi Vänskä från Åbo fängelse. Tävlingarnas beskyddare, justitieminister Leena Meri, var på plats och öppnade tävlingarna. Hon fick också insyn i hur hundarna och deras förare arbetar.

Kira on vankilakoirien Suomen mestari – oikeusministeri Meri tutustui Jokelan vankilassa Rikosseuraamuslaitoksen koiratoimintaan8.5.2024 16:17:15 EEST | Tiedote

Vankilakoirien Suomen mestaruus ratkottiin kolmipäiväisissä kilpailuissa 6.–8.5.2024 Jokelan vankilassa. Voittajaksi kruunattiin Turun vankilan labradorinnoutaja Kira ohjaajanaan vartija Heidi Vänskä. Kilpailujen suojelija oikeusministeri Leena Meri oli paikalla avaamassa kisat ja tutustumassa vankilakoirien ja niiden ohjaajien työhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye