Tilastokeskus

Asuntojen hinnat laskivat koko maassa tammi-maaliskuussa – asuntokauppa edelleen vaisua

Jaa

Erityisesti perheasuntojen hinnat laskivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuodentakaisesta. Pienien osakeasuntojen hintojen lasku oli sen sijaan maltillisempaa. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen osakeasuntojen hinnat -tilastosta.

Perheasuntojen hinnat laskivat eniten suurissa kaupungeissa, joissa kolmioiden ja sitä suurempien kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 8,6 %. Koko maan vastaava lukema oli 7,4 %. Yksiöiden ja kaksioiden hinnat laskivat koko maassa vajaat 5 %. Rivitaloasuntojen hinnat laskivat kerrostaloja vähemmän.

”Alkuvuonna pienempien asuntojen hinnanlasku tasaantui hieman vuotta aiempaan verrattuna. Lasku oli nyt pienintä puoleentoista vuoteen. Kolmioiden ja sitä suurempien asuntojen hinnat puolestaan laskivat samaan tahtiin kuin aiemmin. Perheasuntojen hinnat laskivat erityisesti pääkaupunkiseudulla”, Tilastokeskuksen yliaktuaari Anu Rämö kertoo.

Vanhoja osakeasuntoja myös myytiin tammi-maaliskuussa viime vuotta vähemmän. Kaikkiaan laskua oli 12 %. Vanhojen osakeasuntojen kauppa hiipui vuonna 2023, jolloin kauppoja tehtiin jo noin neljännes vähemmän kuin vuonna 2022.

”Maaliskuussa asuntojen hinnat laskivat koko maassa 4,0 %, mikä on kuukausitilaston pienin vuosimuutos sitten loppuvuoden 2022”, Rämö toteaa.

Myös uusien osakeasuntojen kauppa kangertelee. Kauppoja tehtiin koko maassa noin 30 % vähemmän kuin vuosi sitten tammi-maaliskuussa. Uusien asuntojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla, mutta nousivat muualla maassa vuodentakaisesta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000

https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye