VR-Yhtymä Oyj

VR voitti uuden bussiliikenteen ostoliikennöintisopimuksen Tukholmassa

Jaa

VR on voittanut uuden ostoliikennesopimuksen linja-autoliikennöinnin operaattorina eteläisessä Tukholmassa, Tyresön alueella. Sopimus on 10 vuoden mittainen ja alkaa kesäkuussa 2025. Sopimuksen arvo on noin 215 miljoonaa euroa.

VR laajensi toimintaansa Ruotsiin yrityskaupalla kesällä 2022 ja osallistuu aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin. Nyt voitettu sopimus on kolmas VR:n voittama ostoliikennesopimus Ruotsissa. Uusi sopimus koskee noin 190 työntekijää. Suurin osa sopimusliikenteestä ajetaan uusilla ympäristöystävällisillä sähköbusseilla.

VR:n aiemmin voittamat sopimukset ovat koskeneet Bergslagenin alueen junaliikennettä (Tåg i Bergslagen) ja toinen X-Trafik-junaliikennettä Keski-Ruotsissa Gävleborgin alueella Gävlestä Ljusdaliin ja Sundsvalliin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tästä uudesta sopimuksesta, joka on todistus toimintamme korkeasta laadusta ja kilpailukyvystämme linja-auto-operaattorina myös Ruotsissa. Tämä sopimus vahvistaa asemaamme Tukholman alueella, joka on merkittävä markkina-alue Ruotsissa. Haemme kasvua Ruotsista, jossa ostoliikennemarkkina kokonaisuudessaan on lähes viisinkertainen Suomeen verrattuna, " sanoo Elisa Markula, VR:n toimitusjohtaja.

Kasvua Ruotsista

VR laajensi toimintaansa Ruotsiin 1.7.2022 Arriva Sverige Ab:n oston myötä. Yrityskaupan myötä VR on yksi Pohjoismaiden suurimmista joukkoliikennetoimijoista. Julkisesti tuettuun ja kilpailutettuun ostoliikenteeseen keskittyvä VR City Traffic Sweden osallistuu aktiivisesti maan alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin ja operoi juna-, raitiovaunu- ja linja-autoliikennettä. Ruotsissa on Suomeen verrattuna nelinkertaiset sopimuspohjaisen julkisen liikenteen markkinat. 

Vuonna 2023 VR tarjosi Ruotsissa noin 3 000 työntekijän, 520 linja-auton, 180 junan ja 70 raitiovaunun voimin nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä liikenneratkaisuja, joissa turvallisuus on aina etusijalla. VR operoi Pågatågenia Etelä-Ruotsissa Skånetrafikenin tilaamana. Lisäksi VR vastaa Skånetrafikenin bussiliikenteestä Helsingborgissa ja Kristianstadissa. Itä-Götanmaalla VR huolehtii Östgötapendelnistä Östgötatrafikenin tilaamana. Joulukuussa 2023 VR aloitti junaliikennöinnin myös Bergslagenin alueella Keski-Ruotsissa. Tukholman alueella VR liikennöi linja-autoilla, raitiovaunuilla ja paikallisjunilla SL:n kilpailuttamana.

Helmikuussa 2024 VR tiedotti hankkineensa yrityskaupalla MTR Nordic AB:n ruotsalaisen tytäryhtiön MTR Express (Sweden) AB:n (MTRX) kaukoliikennetoiminnan. Yrityskaupan myötä yhtiön toiminta laajenee Ruotsin matkustajaliikenteessä alueellisesta ostoliikenteestä markkinaehtoiseen kaukoliikenteeseen.

Yhteyshenkilöt

VR Mediadesk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puh. 029 434 7123 ja viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa ma-pe 8-16. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:+358 29 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye