RIL ry

Ukrainan jälleenrakentaminen vaatii digitalisaatiota asiantuntijapulan vuoksi

Jaa


Rakennetun ympäristön digitalisaatioon keskittyvän BIM-päivän pääpuhujat tulevat Iso-Britanniasta ja Ukrainasta. Tilaisuuden tavoite on löytää ratkaisuja muun muassa rakennusalan tuottavuuden kehittämiseen ja resurssipulaan.

Rakennetun ympäristön BIM-päivä järjestetään Helsingin Paasitornissa 7.5.2024
Rakennetun ympäristön BIM-päivä järjestetään Helsingin Paasitornissa 7.5.2024

Helmikuussa tehdyssä arviointiraportissa (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment Report) määriteltiin, että Ukrainassa on 201 miljardin dollarin jälleenrakentamistarve asuinrakennuksille (80 mrd.), liikenneinfrastruktuurille (74 mrd.) ja energiainfrastruktuurille (47 mrd.). Digitalisaatiota tarvitaan, jotta sodanjälkeinen rakennusbuumi on mahdollista työntekijöiden ja asiantuntijoiden vähenemisestä huolimatta.

BIM-päivässä teemasta puhuu André Poddubny, joka toimii EU:ssa tietomalliasioihin keskittyneen EU BIM Task Groupin Ukrainan edustajana. Ryhmä kokoaa kansalliset toimet yhdenmukaiseksi eurooppalaiseksi lähestymistavaksi.  Ryhmän päämääränä on edistää Ukrainan jälleenrakentamista digitaalisten ratkaisujen kehittämisen kautta.

Poddubny on myös toiminut ukrainalaisen liike-elämän yhdistyksen "The WALL Ukraine" johdossa. Lisäksi hän on työskennellyt johtajana ja valvontaelimen jäsenenä ukrainalaisessa varallisuudenhoitoyhtiössä, konsulttina Euroopan delegaatiolle Ukrainassa sekä Ukrainan rakennusliittossa.

André Poddubny on ajanut menestyksekkäästi Ukrainan jäsenyyttä Euroopan rakennusteollisuusliitossa (FIEC) vuonna 2019 ja EU:n BIM-työryhmässä vuonna 2023. Lisäksi hän oli mukana organisoimassa ja kirjoittamassa Ukrainan kansallista BIM-tiekarttaa, joka hyväksyttiin Ukrainan ministerineuvostossa vuonna 2017.

Toinen päivän avainpuhujista on englantilainen toimitusjohtaja Clive Billiand, joka edustaa maailmanlaajuista, voittoa tavoittelematonta buildingSMART-organisaatiota. Suomi on yksi tämän kansainvälisen yhteisön 35:sta jäsenmaasta.

buildingSMARTin tavoitteena on mm. kehittää avoimia, digitaalisia työskentelytapoja, jotta rakennusalan tuottavuus paranisi. Häntä motivoi halu auttaa parantamaan rakennusalan tuottavuutta maailmanlaajuisesti.

Billiand työskenteli ennen nykyistä tehtäväänsä yhdeksän vuotta alueellisena toimitusjohtajana yhdessä maailman suurimmasta rakennusyhtiöstä, Bechtelissä. Tätä ennen hän toimi useissa tehtävissä Ison-Britannian puolustusministeriössä, asuen myös Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Tule kuuntelemaan pääpuheenvuoroja tai varaa aika haastatteluun!

Pääpuheenvuorot:

7.5. klo 9.15-9.45

Clive Billiald, Toimitusjohtaja, buildingSMART International, Iso-Britannia

"Unlocking productivity & sustainability through openBIM" eli "Tuottavuutta ja kestävää kehitystä avoimen tietomallintamisen avulla"

7.5. klo 9.45-10.15

André Poddubny, EU BIM Task Groupin edustaja, Ukraina

"The importance of digital innovation and process standardization to the restoration of Ukraine" eli "Digitaalisaation ja standardoinnin merkitys Ukrainan jälleenrakentamisessa"

…ja katso päivän muu ohjelma täältä!

********************

Tervetuloa siis ensimmäiseen rakennetun ympäristön BIM-päivään Helsingin Paasitorniin 7.5.2024!

Ohjelmassa lähes 30 puheenvuoroa, jotka keskittyvät teemoihin mm. tuottavuuden alla:

  • Tieto ja johtaminen käsi kädessä
  • Tiedon virtaus tuottavuuden edistäjänä
  • Tuottavuutta uusilla toimintatavoilla
  • Lähtötiedot - perusta laadukkaalle projektille
  • Avoin tieto kestävyyden peruskivenä
  • Määrälaskenta - nopeammin, tarkemmin ja laadukkaammin
  • Digitalisaatiolla selkeitä säästöjä

Mitä? BIM-päivä 2024
Milloin? 7.5.2024, Helsinki
Missä? Paasitorni, Helsinki
Lisäinfoa: www.bimpaiva.fi sekä suoraan alla mainituilta yhteyshenkilöiltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

André Poddubny, EU BIM Task Group
André Poddubny, EU BIM Task Group
Lataa
Clive Billiald, buildingSMART International
Clive Billiald, buildingSMART International
Lataa
Rakennetun ympäristön BIM-päivä järjestetään Helsingin Paasitornissa 7.5.2024
Rakennetun ympäristön BIM-päivä järjestetään Helsingin Paasitornissa 7.5.2024
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RIL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye