Basam Books

"Krishnamurtin ajatuksia ja havaintoja arvostetaan nykyisin enemmän kuin koskaan - uudistettu suomennos sisältää aiemmin julkaisematonta aineistoa"

Jaa

Krishnamurti on tällä hetkellä arvostetumpi kuin elinaikanaan, 40 vuotta sitten. Hänen radikaaleja opetuksiaan tutkitaan nykyisin akateemisestikin ja nykytiede on yhtä mieltä monista hänen keskeisistä teeseistään ihmisen paikasta maailmassa.

Hän sanoi, että me olemme maailma, emme erillisiä yksilöitä, vaan erottamattomasti yhteydessä toisiimme riippumatta siitä mitä ajattelemme itsestämme ja toisista. Jokaisen kohtalo kietoutuu maailman kohtaloon. Krishnamurtille erillinen ego on ajatuksen oma luomus, totta vain tajunnassa, ei todellisuudessa.

Krishnamurtin Havaintoja on erityinen kirja. Se on ainoa, jossa tämä kumouksellinen näkijä ja elämänfilosofi paljastaa omia sisäisiä tajunnantilojaan. Yhdeksän kuukauden ajan kesäkuusta 1961 maaliskuuhun 1962 Krishnamurti kirjoitti lähes päivittäin ylös huikean tarkkoja havaintojaan luonnosta, maailmasta ja ihmisestä. 

Kirja julkaistiin vasta vuonna 1976, ja se herätti runsaasti huomiota. Tämä täysin uudistettu suomennos perustuu vuonna 2003 ilmestyneeseen painokseen, jossa on 60 sivua aiemmin julkaisematonta aineistoa. Krishnamurti käsittelee muista kirjoistaan tutuksi tulleita teemoja raikkaalla ja herkällä, mutta tinkimättömällä tavalla ja avaa näkymän ulottuvuuteen, joka on mahdollinen jokaiselle. 

”Jo kauan ennen kuin kyyhkyset laskeutuivat katolle, parvekkeen täytti meditaation ilo. Tällä ekstaasilla ei ollut mitään syytä - jos ilolla on syy, se ei enää ole iloa. Se vain yksinkertaisesti oli, eikä ajatus päässyt siihen kiinni tehdäkseen siitä muistikuvan.”

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: Anita Salo

anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

"Uusi tietokirja auttaa kohtaamaan digitaalista vihaa ja väkivaltaa ”28.5.2024 10:47:57 EEST | Tiedote

Vihainen puhe on levinnyt verkkoalustoilla ja erilaiset häiriköinnin muodot ovat arkipäiväistyneet ajassamme. Uusi teos ohjaa sanallisen ja psykologisen väkivallan kohtaamiseen verkossa ja antaa välineitä inhimillisemmän vuorovaikutuksen puolustamiseen. "Verbaalinen väkivalta verkossa" on tutkija Severi Hämärin ensimmäinen kokonainen tietokirja aiheesta. Aiemmin hän on kirjoittanut samasta lähtökohdasta mm. palkitussa teoksessa "Tieteen vapaus & tutkijan sananvapaus" (Vastapaino 2020).

"Sivutieromaani" on lyhytproosallaan J. H. Erkon ja Martti Joenpolven kirjoituskilpailut voittaneen Jukka Aalhon esikoisromaani24.5.2024 09:20:00 EEST | Tiedote

Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni tieromaani – koivunlehtien, maantien ja jaloviinan tuoksuinen matka läpi kesäisen Suomen. Se on maantientuoksuinen kesäkirja kaikille, jotka ovat joskus huoltoasemalle miettineet, mihin tuokin porukka on menossa. Suomalaisilla sivuteillä nauretaan, itketään, rakastetaan ja törmäillään niin, ettei elämä ole sen jälkeen entisellään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye