Basam Books

"Ekonomi Lassi Mäkisen uusi teos tarjoaa vallankumouksellisen lähestymistavan kassavirtalaskentaan"

Jaa

Ekonomi Lassi Mäkinen esittelee uudessa kirjassaan "Tärkeintä ei ole voitto, vaan reilu kassavirta" (Basam Books 2024) kassavirtamenetelmän, jollaisen käyttö maailmassa on vielä harvinaista, mutta sen voidaan arvioida yleistyvän tulevaisuudessa. Tämä on hänen kolmas kirjansa kassavirtalaskennasta.

Mäkisellä on yli 50 vuoden kokemus kirjanpitojen laadinnasta ja taloussuunnittelusta. Yli 40 vuotta hän on toiminut yrittäjänä. Viimeiset 20 vuotta hän on systemaattisesti kehittänyt kassavirtalaskentaa ja käyttänyt menetelmää omissa yrityksissään.

Kassavirtalaskenta on kaikkialla kehittyneissä maissa tunnettu laskentamenetelmä, mutta se on jäänyt tuloslaskennan varjoon kirjanpidossa ja taloussuunnittelussa. Se on tuloslaskennalle alisteinen, vaikka sen pitäisi olla itsenäinen ja ensisijainen laskentamenetelmä. Tuloslaskentaan perustuvat kirjanpidolliset luvut ovat muokattavissa ja muunneltuja. Kassavirtalaskenta sen sijaan kertoo totuuden, mikäli sitä sovelletaan uudenlaisella tavalla.

Tuloslaskenta on harmaan talouden kasvualusta, mutta kassavirtalaskenta on yhteiskunnankin kannalta turvallinen, koska sen tiedot voidaan varmistaa pankkitilin tapahtumista.

Tuloslaskelman voitto ei ole rahaa pankkitilillä vaan se on vain laskennallinen rahassa ilmaistu
epämääräinen suure. Sillä ei voi maksaa palkkoja, vuokria, investointeja, veroja eikä osinkoja. Ne maksetaan rahalla, jonka riittävyyttä kassavirtalaskenta seuraa. Kassavirtakirjanpito tuottaa tietoa kassavirran kehityksestä menneisyydessä ja kassasuunnittelu tuottaa sitä tulevaisuudesta.

Kassasuunnittelu ei ole ennustamista eikä budjetointia vaan se on kirjanpitoa tulevaisuutta koskevista tositteista, kuten esimerkiksi laskuista, sopimuksista, tilauksista, tarjouksista ja suunnitelmista. Kassasuunnittelu auttaa yritystä kasvamaan terveesti ja turvaamaan tulevaisuutensa.

Investoidessaan kasvuun yritys ottaa ison riskin. Hanketta suunnitellessa on tiedettävä, miten yrityksen rahat riittävät investoinnin valmistuttua. Päivittäisellä kassasuunnittelulla voidaan riskiä hallita tehokkaasti.

Jos yritys ajautuu maksukriisiin, kassasuunnittelun avulla tilanne havaitaan ajoissa ja siihen voidaan vaikuttaa. Voiton tuottaminen ja vahva tase eivät pelasta yritystä konkurssilta eikä tappio aiheuta konkurssia, koska konkurssi aiheutuu kyvyttömyydestä hoitaa maksuja. Yritysten on otettava kassasuunnittelu käyttöön nyt, kun Suomen taloustilanne heikkenee ja konkurssit yleistyvät.

Kirjoittaja:
Lassi Mäkinen
ekonomi, Cash Flow Specialist
Talousteema Oy
lassi.makinen@talousteema.fi

Haastattelupyynnöt:

Lassi Mäkinen
lassi.makinen@talousteema.fi


Kirjan arvostelukappaleet:
Anita Salo
Basam Books Oy
anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

"Huikea elämäkerta paljastaa Jiddu Krishnamurtin syvällisen ajattelun ja ainutlaatuisen elämänpolun"4.7.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

"Krishnamurtin elämäkerta" on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa Suomeksi. Teos kuvaa tarkkaan Jiddu Krishnamurtin elämää ja ajatuksia. Teos on ainoa "virallinen" elämäkerta; tiivistelmä kolmesta teoksesta, joista kaksi ilmestyi Krishnamurtin vielä eläessä. Kirjan on kirjoittanut Mary Lutyens, joka tunsi Krishnamurtin yli 70 vuoden ajan. Hän valottaa teoksessa myös Krishnamurtin yksityiselämää. Teoksen on suomentanut Antti Immonen.

"Leonhard Eulerin elämäkerta suomeksi: Matemaattisen neron perintö jatkuu"25.6.2024 08:40:00 EEST | Tiedote

Eksaktin luonnontieteen edelläkävijä 1700-luvulla oli sokea matemaatikko. Sveitsiläisen Leonhard Eulerin vaikutus luonnontieteissä tuntuu yhä. Yli 800 julkaisullaan Euler loi perustan tämän päivän matematiikalle ja fysiikalle. Hän vaikutti aikansa mammuttiakatemioissa Pietarissa ja Berliinissä itsevaltaisten monarkkien palveluksessa. Hän oli maltillisen valistuksen näkyvin ja kunnioitetuin hahmo, jonka saavutuksia ja löytöjä tutkitaan yhä. Emil A. Fellmannin pienoiselämäkerrassa kerrotaan Eulerin tarina monipuolisesti ilman ainoata matemaattista kaavaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye