Suomen Pankki

Kutsu medialle: Suomen Pankin Maksufoorumi 15.5.

Jaa

Miten maksaminen turvataan nyt ja tulevaisuudessa? Millaisia vaihtoehtoja maksamiseen tarvitaan? Näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin kysymyksiin kuullaan vastaus Suomen Pankin Maksufoorumissa keskiviikkona 15.5.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, joka kokoaa yhteen maksupalveluiden käyttäjät, tuottajat sekä viranomaiset. Tänä vuonna 17:ttä kertaa järjestettävän Maksufoorumin teemana ovat maksamisen vaihtoehdot ja turvallisuus.

Maksufoorumin tavoitteena on edistää suomalaisten toimijoiden yhteistyötä ja yhteisten näkemysten muodostumista maksamisen kehittämiseksi.

Aika: Keskiviikkona 15.5.2024 klo 9–12.30

Paikka: Bio Rex Lasipalatsi, Mannerheimintie 24, Helsinki

Ilmoittautumiset 8.5.2024 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/maksufoorumi24.

OHJELMA

9.00 Tilaisuuden avauspuheenvuoro

Tuomas Välimäki, Suomen Pankki

9.10 Maksamisen turvallisuus

Alustus Samu Kurri, FIVA

Kommenttipuheenvuoro Sara Helin, Nordea

Paneelikeskustelu: Miten toimialan maksaminen turvataan nyt ja tulevaisuudessa?

Moderaattori Samu Kurri, FIVA

Sari Helin, Nordea

Petteri Järvinen, tietokirjailija ja tietotekniikka-asiantuntija

Juha Sillanpää, Visa

Kristian Westerstråhle, Telia

11.00 Pääjohtajan puheenvuoro

Olli Rehn, Suomen Pankki

11.15 Maksamiseen tarvitaan vaihtoehtoja

Alustus: Elinkeinoelämän panostukset maksamisen kehitykseen

Arno Ahosniemi, Finanssiala

Paneelikeskustelu: Kumpi vie maksamista, sääntely vai markkina?

Moderaattori Tuomas Välimäki, Suomen Pankki

Leena Mörttinen, valtiovarainministeriö

Arno Ahosniemi, Finanssiala

Riikka Laine-Tolonen, S-Pankki

12.15 Yhteenveto ja päätössanat

Tuomas Välimäki, Suomen Pankki

Tervetuloa!

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: viestintäasiantuntija Henna-Katriina Tuominen, p. 09 183 2590, etunimi.sukunimi@bof.fi

Suomen Pankki on Suomen rahaviranomainen ja kansallinen keskuspankki. Samalla se on osa eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen maiden rahapolitiikasta ja muista keskuspankkitehtävistä ja hallinnoi maailman toiseksi suurimman valuutan, euron, käyttöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pankki

Kuluttajillakin on vastuu maksamisen turvallisuuden toteutumisessa15.5.2024 11:15:00 EEST | Uutinen

"Ilman luottamusta ei synny toimivia rahoitusmarkkinoita tai maksujärjestelmiä", Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki sanoi tänään Maksufoorumissa. Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin, miten maksaminen turvataan nyt ja tulevaisuudessa ja millaisia vaihtoehtoja maksamiseen tarvitaan. Suomen Pankki kannustaa suomalaisia huolehtimaan omien päivittäisten ostostarpeittensa turvaamisesta häiriötilanteissa maksamisen kotivaralla. Maksamisen kotivaralla tarkoitetaan mahdollisuutta käyttää tarvittaessa useampaa maksuvälinettä, kuten maksukortin lisäksi käteistä ja pikamaksusovellusta, sekä tiliä vähintään kahdessa eri pankissa. Myös sähköiset tunnistautumisen välineet ovat tärkeässä roolissa maksamisen kotivarassa. Vahvaa tunnistautumista edellytetään nykyisin lähes kaikessa verkossa tapahtuvassa maksamisessa. Tämä luo riskin väärinkäytöksille. Yksi tapa vähentää pankkihuijausten vaikuttavuutta onkin käyttää muihin kuin pankkiasioihin muita vahvan tunnistamisen välineitä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye