Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Ujuni Ahmedille ja Elina Hirvoselle Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -kirjan tekemisestä

Jaa

Suomen Punainen Risti myöntää tunnustuksen Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -kirjan tekijöille Ujuni Ahmedille ja Elina Hirvoselle tärkeästä keskustelunavauksesta ja koskettavasta kuvauksesta nuorista ja lapsista, jotka ovat jääneet monien palveluiden saavuttamattomiin ja kohtaavat monia ongelmia.

Kuva: Otto Virtanen / WSOY

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin pohjautuu Ujuni Ahmedin omiin kokemuksiin maahanmuuttajataustaisena naisena suomalaisessa yhteiskunnassa, ja kertoo myös laajemmin maahanmuuttajataustaisten tyttöjen kohtaamista ongelmista. Kirjan pohjalta syntynyt Kansallisteatterin näytelmä on myös osaltaan vahvistanut maahanmuuttajataustaisten tyttöjen ja nuorten mahdollisuutta saada äänensä kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Ahmedin ja Hirvosen tekemä kirja on tärkeä yhteiskunnallinen puheenvuoro, joka kannustaa laajemminkin etsimään ratkaisuja lasten ja nuorten pahoinvoinnin vähentämiseksi, sanoo Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtaja Elli Aaltonen.

– Haluamme Punaisessa Ristissä rohkaista myös muita kuuntelemaan entistä tarkemmin avun tarpeessa olevia ihmisiä ja työskentelemään sen puolesta, että kaikilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet saada äänensä kuuluviin yhteiskunnassa, Aaltonen toteaa.

Teos on herättänyt kiinnostusta ja konkreettista keskustelua

Ahmedin mukaan maahanmuuttajataustaisten tyttöjen kohtaamia ongelmia ja väkivaltakokemuksia ei nähdä suomalaisessa yhteiskunnassa tasa-arvokysymyksinä, ja siihen hän halusi kirjalla puuttua. Ahmedin ja Elina Hirvosen yhteistyössä tekemän kirjan tavoitteena oli herättää keskustelua, ja sitä se on tehnytkin: monet vähemmistöihin kuuluvat, koulut ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat olleet yhteydessä.

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin syntyi halusta antaa vertaistukea maahanmuuttajataustaisille tytöille ja nuorille, jotka kohtaavat samanlaisia haasteita kuin minä kohtasin omassa yhteisössäni ja suomalaisessa yhteiskunnassa, Ahmed kertoo.

Tunnustus oli Ahmedille ja Hirvoselle iloinen yllätys.
– Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen saaminen tuntuu arvokkaalta erityisesti tässä ajassa, kun tarvitaan lisää yhteistyötä. Tunnustuksen perustelut vastaavat juuri siihen, mitä halusimme kirjan tekevän, eli avaavan tilaisuuksia keskustelulle. Tämä on ihanin tunnustus, mitä tälle kirjalle voi saada, Hirvonen iloitsee.

Inhimillinen kädenojennus luovutetaan tänään, 7. toukokuuta, osana Punaisen Ristin viikkoa. Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansioitunut inhimillisten teemojen, arvojen ja toiminnan edistäjänä Suomessa. Tunnustus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Viivi Kairala, Suomen Punainen Risti, 040 664 3236

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye