Rakennusliike Lapti Oy

Huhtisen päiväkodin rakentaminen alkaa Porvoossa – hirsirakennus on suunniteltu yhdessä

Jaa

Huhtisen uuden päiväkodin rakentaminen on käynnistynyt. 10-ryhmäinen päiväkoti rakennetaan hirrestä ja kokonaisuudessa on panostettu toiminnallisuuden lisäksi ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen.

Vanha päiväkotirakennus on purettu uuden tieltä, ja rakentamisen ajan päiväkoti toimii väistötiloissa. Päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2025. Työ käynnistyy maanrakennus- ja perustustöillä 7. toukokuuta ja rakennuksen runkotyöt alkavat heinäkuussa.

Suunnittelu yhteistyössä rakennuksen käyttäjien kanssa

Päiväkotirakennuksen toteutussuunnittelu on viimeistelty talven aikana yhdessä rakennuksen tulevien käyttäjien kanssa. Esimerkiksi pihan pintamateriaaleja, eri pihojen sijainteja ja leikkivälineiden paikkoja on muokattu päiväkodin toiveesta.

”Hirsi tuo päiväkotiin lämpimyyttä ja luonnollisuutta ja takaa hyvän akustiikan. Pihasuunnittelun perustana on ollut eri-ikäisiä lapsia innoittava piha, josta löytyy monenlaista tekemistä. Myös lasten luovuudelle on haluttu jättää tilaa mahdollistamalla leikit luonnontilaisessa seikkailumetsässä”, kertoo päiväkodinjohtaja Taina Kyttälä.

Massiivipuuta ja omavaraisenergiaa

Rakennus on energiatehokas kokonaisuus, jossa yhdistyvät ekologiset massiivipuurakenteet ja laajamittainen omavaraisenergian käyttö. Lämmitys- ja viilennysenergia tuotetaan pääosiin maalämpökaivoista ja sähkönkulutuksesta merkittävä osa katetaan katolle asennettavalla aurinkopaneelijärjestelmällä. Ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmät ovat erittäin energiatehokkaita pienentäen edelleen ostosähkön tarvetta. Rakennuksen kokonaisala on noin 2 500 brm2.

Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Porvoon kaupunki toimii rakennuttajana.

”Arvioimme investointeja niiden suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa niin ilmasto-, ympäristö- kuin kiertotalousnäkökulmasta. Huhtisen päiväkodissa yhdistyy useita Porvoon ilmasto- ja ympäristöohjelmaan kuuluvaa tavoitetta kuten energiatehokkuus, paikallisesti tuotettu uusiutuva energia sekä ekologinen hirsirakenne. Olemme erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä, että kaupunkiimme toteutetaan yksi Suomen suurimmista hirsipäiväkodeista. Ekologisuuteen panostamalla luodaan viihtyisää ja terveellistä arkiympäristöä lapsille”, kertoo Porvoon kaupungin rakennuttajapäällikkö Tommi Mikkeli.

”On hienoa päästä yhdistämään Huhtisen päiväkodin toteutuksessa sekä päiväkoti- että kestävän rakentamisen osaamistamme. Porvoon kaupungin tavoitteet puu- ja vastuullisen rakentamisen osalta ovat olleet jo valmiiksi ilahduttavan kunnianhimoiset. Olemme toteutussuunnitteluvaiheessa kehittäneet päiväkotia vieläkin ekologisemmaksi ja muuttaneet esimerkiksi välipohjat ja yläpohjat puurakenteisiksi. Tulemme jättämään hirttä ja puupintaa runsaasti näkyviin myös sisätiloihin”, kertoo Laptin Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Sujuvaa yhteistoimintaa tukevat tilat

Uusi päiväkotirakennus on kaksikerroksinen ja siihen tulee noin 210 varhaiskasvatuspaikkaa 10 ryhmässä. Päiväkotiin tulee sekä suomen- että ruotsinkielisiä ryhmiä. Ryhmätilat sijoitetaan pareittain siten, että kahden ryhmän yhteistoiminta on sujuvasti järjestettävissä. Rakennuksen sydämessä sijaitsee kodikas ja rauhallinen ruokailutila, joka yhdistyy siirrettävien seinien kautta valoisaan salitilaan.

Päiväkodin leikkipihalta tulee löytymään monipuolisesti leikkivälineitä ja tilaa vapaalle leikille. Piha-alueille istutetaan runsaasti erilaista kasvillisuutta kuten kunttaa, niittyä, kukkivia pensaita ja varjoa luovia puita.

Yhteyshenkilöt

rakennuttajapäällikkö Tommi Mikkeli, Porvoon kaupunki, puh. 040 637 5219, tommi.mikkeli@porvoo.fi
aluejohtaja Tuomo Turkkinen, Rakennusliike Lapti Oy, puh. 040 717 7576, tuomo.turkkinen@lapti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Fingrid siirtää kolme varavoimalaitosten kaasuturbiinia Huutokoskelle – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa5.6.2024 09:02:49 EEST | Tiedote

Fingrid on päättänyt siirtää Tahkoluodon ja Vaskiluodon varavoimalaitosten kolme kaasuturbiinia Joroisille Huutokosken varavoimalaitoksen yhteyteen. Projektissa siirrettäville kaasuturbiineille rakennetaan uusi turbiinihalli, jonne kolme kaasuturbiinia sijoitetaan. Rakennustyöt alkavat suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2024, ja projektin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye