Vaasan kaupunki - Vasa stad

Visuaalisen taiteen vauhdittamo käyntiin Vaasassa

Jaa

Suomen Kulttuurirahasto käynnistää visuaalisen taiteen hankkeen, Vauhdittamon, joka sparraa pohjalaisia taiteilijoita oppimaan uutta. Hanke tuo visuaalista taidetta esiin kolmen maakunnan alueella, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Vauhdittamon aloitus on Vaasassa 23.5.

Petri Ala-Maunus. Kuvaaja Jefunne Gimpel
Petri Ala-Maunus. Kuvaaja Jefunne Gimpel

Vauhdittamon avoin yleisöluento taiteen kuratoinnista

Vauhdittamo järjestää yleisölle avoimia taidetapahtumia. Yhteistyössä Kuntsin modernin taiteen museon kanssa Vauhdittamo tarjoaa museolla torstaina 23.5. klo 14-16 luennon, jonka aiheena on taiteen kuratointi. Puhujina ovat kuvataiteilija Petri Ala-Maunus ja näyttelypäällikkö Maaria Salo. Puheenvuorot valottavat taiteilijan ja kuraattorin yhteistyötä, kuratoinnin merkitystä ja mahdollisuuksia.

Kuortaneelta kotoisin oleva, Helsingissä asuva Petri Ala-Maunus tunnetaan apokalyptisista paratiisimaalauksistaan, joiden vyöryvät maisemat luovat voimakkaan luontokokemuksen tunteen. Ala-Maunuksen näyttely nähtiin Maaria Salon kuratoimana Pohjanmaan museossa 2020. Paraikaa hänen teoksiaan on esillä Ateneumin, Kiasman ja Amox Rexin kokoelmanäyttelyissä. Ala-Maunus kuratoi Mäntän taideviikkojen viime vuoden näyttelyn Puun takaa yhdessä kuvataiteilijapuolisonsa Minna Suoniemen kanssa.

Maaria Salo on taidehistorioitsija, kuraattori ja kuvataidekriitikko, ja toimii Vaasan museoiden näyttelypäällikkönä. Hänellä on vuosien kokemus kansainvälisistä näyttelytuotannoista ja kuratoinneista. Salon toimiessa näyttelypäällikkönä Kuntsin modernin taiteen museo toi yhteistyössä Kiasman kanssa alun perin Venetsian biennaaliin valmistuneen, pohjoismaisen Sääennuste tulevaisuudelle -näyttelyn Suomeen 2020.

Mestarikurssi

Vauhdittamo järjestää taiteilijoille Mestarikurssin, joka tarjoaa tukea osaamisen kehittämiseen, toimeentulon edistämiseen ja työssä jaksamiseen. Kurssille on valittu 20 alueen taiteilijaa vajaan vuoden kestävään toteutukseen, toukokuusta ensi vuoden tammikuuhun. Mestarikurssille valitut visuaalisen alan taiteilijat saavat uutta ammatillista pääomaa ja kompetensseja, joilla jalostaa oman taiteellisen työn tuottavuutta ja vaikutusta.

Mestarikurssin aloitustapahtuma Vaasassa 23.5. kokoaa kurssilaiset ensi kertaa yhteen. Vauhdittamo ja Vaasan Taiteilijaseura kutsuvat Mestarikurssin ja maakuntien visuaalisen alan yhteisöt tutustumaan Vaasan Taidehalliin, jonka toiminnan organisointi siirtyi Vaasan kaupungilta Vaasan Taiteilijaseuralle tämän vuoden maaliskuussa.

Kesäkuussa Vauhdittamo tapahtuu Kokkolassa, ja yhteistyössä Kokkolan museotoimen kanssa aiheena on verkostot ja yleisöluentona kuvataiteilija Elina Förstin näyttelyesittely. Vauhdittamo järjestää elokuussa avoimen luennon tekoälytaiteesta osana Wasa Future Festivalia, puhujana kuvataiteilija Jukka Hautamäki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vauhdittamo-hankkeen koordinaattori Annika Dahlsten, hanke.annika.dahlsten@skr.fi, puh. +358 405171750, www.skr.fi/vauhdittamo
Näyttelypäällikkö Maaria Salo, Vaasan museot, p. +358 403537377, maaria.salo@vaasa.fi

Kuvat

Petri Ala-Maunus_Kuvaaja Jefunne Gimpel
Petri Ala-Maunus_Kuvaaja Jefunne Gimpel
Lataa
Petri Ala-Maunus_Dawn of a new era_Kuvaaja Jefunne Gimpel
Petri Ala-Maunus_Dawn of a new era_Kuvaaja Jefunne Gimpel
Lataa
Maaria Salo kuvaaja Marcus Lerviks
Maaria Salo kuvaaja Marcus Lerviks
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Vaasan museot on Pohjanmaan aluevastuumuseo, joka tuottaa, tallentaa ja esittelee alueen tiedettä, taidetta ja historiaa. Näyttelymme tarjoavat yhdistelmän paikallista ja kansainvälistä kulttuuria sekä taidetta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye