Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Aula & Con kevään ja syksyn 2024 kirjakatalogi

Jaa

Tässä Aula & Co:n kesän ja syksyn 2024 kirjojen esittelyt.
Voit ladata luettelon Issuu-muodossa täältä.

Aulan katalogin kansikuva, kannessa ukrainalainen kirjailija Jevhenija Kuznjetsova
Aulan katalogin kansikuva, kannessa ukrainalainen kirjailija Jevhenija Kuznjetsova

Kesä 2024

Kaunokirjallisuus

Jevhenija Kuznjetsovan uutuus Tikapuut on lämminhenkinen kertomus ukrainalaisista perhesiteistä ja siitä, miten elämän on sodasta huolimatta jatkuttava. Kuznjetsovan edellinen romaani Kysykää Mialta oli EU:n kirjallisuuspalkintoehdokas. Kuznjetsova on tulossa syksyllä kirjailijavierailulle Suomeen. 

Annie Lyonsin feelgood-romaani Eudora Honeysett voi hyvin, kiitos kertoo yllättävästä ystävyydestä, joka muuttaa kyynisen vanhan rouvan suhtautumisen elämään – ja ennen kaikkea kuolemaan.

Joissakin piireissä chileläiset runoilijat ovat kuumaa valuuttaa, todistaa Alejandro Zambran romaani Chileläinen runoilija. Se kertoo tarkkanäköisesti isän ja pojan välisestä monimutkaisesta suhteesta sekä perheen todellisesta merkityksestä.

Sami Oskari Lahtisen esikoisromaani Dinosaureeni kertoo miehestä, joka huomaa isänsä kuoltua, ettei osaa surra ja ryhtyy siksi kirjoittamaan lapsuudestaan novelleja. Hätkähdyttävän omaääninen kirjallinen pyörremyrsky.

Leigh Bardugon odotettu Kuninkaan arvet jatkaa huippusuosittua Grishaversumi -sarjaa. Ravkan kuningas Nikolai Lantsov huomaa, että pelaamansa pelin panoksena on Ravkan kuningaskunnan lisäksi hänen oma henkensä. Leigh Bardugo on yksi Aulan menestyneimmistä kirjailijoista.

Iain M. Banksin nopeatempoinen ja mukaansatempaava Aseiden käyttö on scifin klassikkoteoksia. Kirja kertoo Kulttuurista, eräänlaisesta yleisgalaktisesta YK:sta, sekä Cherandenine Zakalwesta, agentista, joka suorittaa huippusalaisia ja osittain moraalisesti arveluttavia tehtäviä Kulttuurin päämäärien saavuttamiseksi.

Dekkarit

Benjamin Stevensonin Jokainen perheestäni on tappanut jonkun tarjoaa uudenlaista sävyä rikoskirjallisuuden kentälle. Stand up -koomikkona tunnetun kirjailijan teos yhdistää klassisen murhamysteerin ja modernin kirpeän huumorin.

Tuire Malmstedtin Luusaari on jatkoa huippusuositulle Metso & Vauramo -sarjalle. Neljännessä osassa kaksikko tutkii kadonneiden nuorten tapauksia, kun poliisiasemalle alkaa ilmestyä valokuvia kadonneista mystisillä saatesanoilla.

Syksy 2024

Sai Sain moderni klassikko Minun kaupunkini reflektoi hongkongilaista identiteettiä nuoren, itseään etsivän Ah Gorin silmin. Tarina vie lukijan suoraan 70-luvun Hongkongin sykkivään sydämeen.

1900-luvun merkittävimpiin italialaiskirjailijoihin kuuluvan Natalia Ginzburgin Rakas Michele on kirjeromaani miehestä, joka poliittisen toimintansa takia muuttaa Englantiin. Hän ylläpitää yhteyttä perheeseensä kaipaavien, surkuttelevien ja kiusoittelevien kirjeiden avulla. Ginzburgin aikaisempi romaani Kieli jota puhuimme oli suurta huomiota herättänyt arvostelumenestys.

Helsinkiläisen Niklas Ahnbergin Poika joka heräsi kuolleista on suositun Daniel Dark -trilogian mielen nyrjäyttävä päätösosa. Ainoa joka voi estää maailmanlopun on Daniel Dark, mutta ensin hänen on raivattava tiensä tuonpuoleisesta.

Helsinkiläiskirjailija Vehka Kurjenmiekan Talventaitto jatkaa upeaa Merenkehrä -sarjaa. Toisessa osassa lukija pääsee tutustumaan Merenkehrään ennen kellopelimurhaajia ja Akatemiaa, paikkaan, jossa kesänkaataja Alati ja talventaittaja Kaiho kohtaavat ensimmäisen kerran.

Olivia Blaken Atlas – Paradoksi  jatkaa erityisesti TikTokissa supersuosion saavuttanutta Aleksandrian seuran tarinaa. Viisi maagikkoa kuuluu onnekkaiden seuraan. Pian he joutuvat odottamattoman ja vaikean valinnan eteen.

Karsten Dussen Murhat ja mindfulness edustaa saksalaisen rikoskirjallisuuden huippua. Lakimies Börn Diemel pakotetaan vaimon toimesta mindfulness-seminaariin, jossa huomaa, että kurssi tarjoaa taitoja, joita hän voi hyödyntää työssään – tappavin seurauksin.

Lynn Messinan 1800-luvulle sijoittuva Kohtalokas kihlaus jatkaa Beatrice Hyde-Claren tarinaa. Neljännessä osassa Abercromien kreivitär pyytää vastakihlautunutta Beatricea auttamaan tätä erään pulman ratkaisemisessa, joka saattaa liittyä nuoren naisen menneisyyteen kahdenkymmenen vuoden takaa.

J. J. Arcanjon Salaisuuksien saari on Varkaiden akatemia -sarjan kolmas osa. Hurja seikkailutarina varkaista, itsevalitusta perheestä ja siitä, mitä hyvän tekeminen todella tarkoittaa.

Tuire Malmstedtin Kaikki valta maan päällä. Uskonnolliset kultit Suomessa luo katsauksen kotimaisten kulttien maailmaan. Dekkarikirjailijan herkällä silmällä kirjoitettu teos reflektoi erityisesti lahkojohtajien uskoa, vallankäyttöä ja manipulointia.

Kaikki tiedustelut: Aula & Co, Nora Varjama, nora.varjama@aulakustannus.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aulan kesän ja syksyn 2024 kirjakatalogin kansikuva, kannessa ukrainalaiskirjailija Jevhenija Kuznjetsova
Aulan kesän ja syksyn 2024 kirjakatalogin kansikuva, kannessa ukrainalaiskirjailija Jevhenija Kuznjetsova
Lataa
Sami Oskari Lahtinen C Pinja Norrlin
Sami Oskari Lahtinen C Pinja Norrlin
Lataa
Niklas Ahnberg kuva Sara Lehtomaa
Niklas Ahnberg kuva Sara Lehtomaa
Lataa
Tuire Malmstedt kuva Sara Lehtomaa
Tuire Malmstedt kuva Sara Lehtomaa
Lataa
Vehka Kurjenmiekka kuva Alina Hakonen
Vehka Kurjenmiekka kuva Alina Hakonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Omakohtaisen perhetragediaromaanin kirjoittanut Kevin Chen Helsingissä 24.-27.5., pääesiintyminen Helsinki Litissä17.5.2024 11:38:53 EEST | Tiedote

Kevin Chen on taiwanilainen kirjailija. Hänen osittain omiin kokemuksiin perustuva romaaninsa Aavekaupunki kertoo vanhoillisen taiwanilaisperheen ainoasta pojasta, jolta odotetaan paljon, mutta jonka orastava homous saa vanhemmat pettymään. Kevin Chen esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa lauantaina 25.5 klo 12.30. Keskustelemassa on mukana Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. Helsinki Litin liput ovat loppuunmyytyjä, mutta tapahtuma striimataan. Chen on myös Akateemisessa kirjakaupassa 24.5.

Menestyskirjailija Heather Morrisin uutuuskirja Nousevan auringon sisaret kertoo muusikko Norah Chambersin ihmeellisestä vankikuorosta19.4.2024 09:54:00 EEST | Tiedote

Toisen maailmansodan aikaan japanilaisten vankileirillä englantilainen kapellimestari ja säveltäjä Norah Chambers perusti naisvankien kanssa a cappella -kuoron. Se pelasti monta ihmistä kurjuudelta vaikeissa oloissa. Heather Morrisin uutuusteos Nousevan auringon sisaret kertoo sisaruudesta ja selviämisestä vankileirillä. Heather Morrisin kirjoja on myyty Suomessa yli yli 300 000 kappaletta. Menestysteos Auschwitzin tatuoija kääntyy kesäkuussa tv-sarjaksi. Pääosaa esittää Harvey Keitel, ja tunnusmusiikin laulaa Barbara Streisand.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye