Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Heinonen: Veteraaniperinnetyö vahvistaa Suomen maanpuolustusta

Jaa

Valtioneuvosto on istunnossaan tänään 8.5. hyväksynyt asetuksen veteraaniperinnetyön lisäämisestä puolustusministeriön tehtäviin. Puolustusvaliokunnan jäsen, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on ollut veteraaniperinnetyön puolestapuhuja yli 10 vuotta.

Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

Valtioneuvosto on istunnossaan tänään 8.5. hyväksynyt asetuksen veteraaniperinnetyön lisäämisestä puolustusministeriön tehtäviin. Puolustusvaliokunnan jäsen, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on ollut veteraaniperinnetyön puolestapuhuja yli 10 vuotta. Heinonen toimii sosiaali- ja terveysministeriön rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan jäsenenä. Heinonen iloitsee siitä, että asetuksen myötä saadaan selkeyttä siitä, minkä ministeriön vastuulla veteraaniperinnetyö on.

"Viimeinen sodan aikana asepalvelukseen kutsuttu kokonainen ikäluokka oli vuonna 1925 syntyneet. He täyttävät tänä vuonna 99 vuotta. Velvollisuutemme on ryhtyä toimiin heidän ja koko veteraanisukupolven muiston kunnioittamiseksi ja vaalimiseksi", Heinonen toteaa.

Heinonen osallistui Säätytalolla 2023 hallitusneuvotteluihin Kokoomuksen neuvottelija puolustuspolitiikan osalta. Hallitusohjelmaan kirjattiin tuolloin, että veteraani- ja lottaperinnetyö järjestetään asiaa selvittäneen työryhmän raportin ehdotusten pohjalta. Raportin mukaisesti veteraaniperinne ja veteraaniperinnetyö ovat kiinteä osa maanpuolustusta kulttuuriperinnön lisäksi.

"Veteraaniperinnetyö on maanpuolustuksen kannalta todella merkittävä asia. Ymmärrys historiastamme vaikuttaa myönteisesti maanpuolustustahtoomme, joka on olennainen osa Suomen puolustuskykyä", Heinonen painottaa.

Pääministeri Petteri Orpon (kok) hallitus korotti keväällä sotiemme veteraanien rintamalisän 200 euroon. Kelan tilaston mukaan rintamalisän saajia oli vuoden 2023 alussa 2 985. Heidän keski-ikänsä on lähes 98 vuotta.

"Huolehdimme jokaisesta kunniakansalaisestamme loppuun asti, mutta tämän jälkeen meidän tehtävämme on varmistaa, että muistot eivät himmene ja tulevatkin sukupolvet tietävät mitä tämän maan vapauden eteen on aikanaan jouduttu tekemään. Se uhri oli suurin ja se ansaitsee ikuisen kunnioituksemme", Heinonen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kauma: Esteettisten pistoshoitojen villi länsi saatava kuriin – alalla rahastetaan epärealististen kauneusihanteiden varjolla25.5.2024 12:47:02 EEST | Tiedote

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauman mukaan vain terveydenhuollon koulutuksen saaneiden ammattilaisten pitäisi pystyä tarjoamaan esteettisiä pistoshoitoja. Suomessa täyteainehoitojen ottamiselle ei ole ikärajoja ja niitä voi nykyisen lain puitteissa antaa kuka tahansa. Lain muuttaminen ei ainoastaan suojaisi kuluttajia, vaan myös selkiyttäisi markkinoita ja parantaisi alan ammattimaisuutta sekä luottamusta alan toimijoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye