VR-Yhtymä Oyj

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin huhtikuussa lähes 1,3 miljoonaa matkaa – yhä useampi valitsee vapaa-ajalla kulkuvälineeksi junan

Jaa

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin huhtikuussa yhteensä lähes 1,3 miljoonaa matkaa, joka oli noin 5 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Yhteensä tänä vuonna tammi–huhtikuussa on tehty 4,7 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa, kun edellisen vuoden vastaavalla jaksolla määrä oli 4,6 miljoonaa. Matkamäärien kasvu johtuu erityisesti junan suosion lisääntymisestä vapaa-ajan matkustamisessa.

Huhtikuussa tavaraa kulki rautateitse noin 1,6 miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi-huhtikuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa noin 6,3 miljoonaa tonnia, mikä on noin 21 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Viikon verran huhtikuun puolelle jatkunut poliittinen lakko vaikutti merkittävästi tavaraliikenteen volyymeihin.

Junat myöhästelivät radasta johtuvista syistä

Huhtikuussa kaukoliikenteen junista 77 % oli täsmällisiä, kun täsmällisyyttä mitataan 5 minuutin tarkkuudella. Jopa 52 % kaukoliikenteen junien myöhästymisistä johtui radasta aiheutuvista syistä, kuten vaihde- ja sähkövioista, ja 26 % muista syistä, esimerkiksi radalle kaatuneista puista tai muista esteistä. Radan kunnosta ja ylläpidosta vastaa Väylävirasto. Noin 22 % kaukojunien myöhästymisistä aiheutui VR:stä johtuvista syistä.

VR:n lähiliikenteessä huhtikuun täsmällisyys oli 95 %. Myöhästymisistä 55 % johtui radasta aiheutuvista syistä, 38 % muista syistä ja 7 % VR:stä johtuvista syistä.

Kaukoliikenteen junien asiakaspaikkojen käyttöaste oli huhtikuussa 45 % (47 % vuonna 2023).

”Päästöttömän raideliikenteen liikennemuoto-osuuden kasvattaminen edellyttää asiakastyytyväisyyden jatkuvaa parantamista. Olen erityisen ylpeä konduktööriemme saamasta erinomaisesta asiakaspalautteesta. Myös uusi, viisi kertaa nopeampi junaverkko näkyy parantuneena asiakastyytyväisyytenä. Junien täsmällisyydellä on suuri vaikutus asiakaskokemukseen. Yli puolet junien myöhästymisistä johtuu ongelmista ratainfrassamme, joten oikein kohdennetut ja riittävät valtion infrainvestoinnit ovat välttämättömiä parantaaksemme junien täsmällisyyttä ja sitä kautta asiakastyytyväisyyttä.” kertoo Elisa Markula.

“Kaukoliikenteen junissa on etenkin ruuhkaisempien aikojen ulkopuolella hyvin tilaa. Kesäkaudelle on jälleen tarjolla VR:n lomalippu, jolla pääsee reissaamaan kotimaassamme helposti ja edullisesti. Lomalipulla ostettuihin matkoihin voi myös yhdistää paikallisliikenteen liput, pysäköinnin asemilla tai vaikka etuhintaisen auton vuokrauksen. Olemme iloisia voidessamme mahdollistaa junamatkat moniin kotimaan kohteisiin, kuten Repoveden kaltaiseen upeaan kansallismaisemaan tai Kolin retkipoluille.” Markula jatkaa.

Yhteyshenkilöt

VR Mediadesk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puh. 029 434 7123 ja viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa ma-pe 8-16. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:+358 29 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye