Finess Energy Oy

Sähkökattilat ratkaisuna sähkön reservimarkkinoilla

Jaa

Sähkömarkkinoiden dynaamisessa ympäristössä reservimarkkinoilla on keskeinen rooli verkon vakauden ja luotettavuuden varmistamisessa. Sähkökattilat ovat nousemassa ratkaisuksi, jotka pystyvät vastaamaan markkinoiden vaatimuksiin säätönopeuden ja joustavuuden suhteen.

Sähkökattiloiden nopea reagointikyky mahdollistaa kattiloiden aktiivisen osallistumisen säätömarkkinoille.
Sähkökattiloiden nopea reagointikyky mahdollistaa kattiloiden aktiivisen osallistumisen säätömarkkinoille. Finess Energy Oy

Sähkömarkkinat kehittyvät jatkuvasti, ja niitä ohjaa tarve tasapainottaa tarjonta ja kysyntä reaaliajassa sekä integroida uusiutuvia energialähteitä. Fingrid tasapainottaa sähkön kulutusta ja tuotantoa reservimarkkinoiden avulla, ja sähkömarkkinoiden avulla varmistetaan tasapaino sähkömarkkinaosapuolten toimesta. Käytönaikaiset poikkeamat tasapainotetaan sähkömarkkinoilta ostettavilla reserveillä. Reservit ovat voimalaitoksia, kulutuskohteita ja energiavarastoja, jotka muuttavat tehoaan tarpeen mukaan.

Sähköalalla kysynnän ja tarjonnan herkän tasapainon ylläpitäminen on välttämätöntä verkon vakauden varmistamiseksi. Perinteiset voimalaitokset, jotka usein käyttävät fossiilisia polttoaineita, eivät pysty sopeutumaan nopeasti kysynnän ja tarjonnan vaihteluihin, mikä johtaa tehottomuuteen ja mahdolliseen verkon epävakauteen.

Finessin%20toimittamat%20kompaktit%20Varmeteknikk%20-kattilat%20soveltuvat%20monipuolisiin%20tarpeisiin%20esimerkiksi%20teollisuudessa%20ja%20kaukol%E4mm%F6ss%E4.%20Reservi-%20ja%20s%E4%E4t%F6markkinoita%20varten%20tehoportaat%20voidaan%20optimoida%20nopeaan%20s%E4%E4t%F6%F6n.
Finessin toimittamat kompaktit Varmeteknikk -kattilat soveltuvat monipuolisiin tarpeisiin esimerkiksi teollisuudessa ja kaukolämmössä. Reservi- ja säätömarkkinoita varten tehoportaat voidaan optimoida nopeaan säätöön. Finess Energy Oy

Sähkökattilat mullistavat sähkömarkkinoita huomattavalla säätönopeudellaan. Toisin kuin perinteiset voimalaitokset, sähkökattilat voivat säätää tehoaan lähes välittömästi, joten ne sopivat ihanteellisesti kysynnän tai tarjonnan äkillisiin muutoksiin. Tämä nopea reagointikyky mahdollistaa sähkökattiloiden aktiivisen osallistumisen säätömarkkinoille, joilla voidaan hankkia varakapasiteettia verkon vakauden ylläpitämiseksi reaaliajassa. Finess toimittaa sähkökattiloita reservimarkkinoille 35 kW–90MW teholuokissa. 35 kW–12 MW kattilat soveltuvat myös taajuusohjatuille reservimarkkinoille ja tukevat taajuusohjattua häiriöreservin FCR-D ylös- ja alassäätöä. Ylössäätö tarkoittaa tuotannon lisäystä tai kulutuksen vähentämistä, kun taas alassäätö tarkoittaa tuotannon vähentämistä tai kulutuksen lisäystä.

S%E4hk%F6kattilat%20tarjoavat%20s%E4%E4t%F6nopeutensa%20ja%20joustavuutensa%20ansiosta%20vakuuttavan%20ratkaisun%20kehittyvien%20s%E4hk%F6markkinoiden%20asettamiin%20haasteisiin.
Sähkökattilat tarjoavat säätönopeutensa ja joustavuutensa ansiosta vakuuttavan ratkaisun kehittyvien sähkömarkkinoiden asettamiin haasteisiin. Finess Energy Oy

Koska sähköä pitää tuottaa joka hetki yhtä paljon, kuin sitä kulutetaan, luotetaan säätömarkkinoilla erilaisiin mekanismeihin kysynnän ja tarjonnan tasapainottamiseksi sekä verkon vakauttamiseksi. Sähkökattilat tarjoavat säätönopeutensa ja joustavuutensa ansiosta vakuuttavan ratkaisun verkon vakauden tukemiseksi. Hyödyntämällä sähkökattiloiden luontaista reagointikykyä, sähköntuotantoa voidaan hienosäätää vastaamaan kysynnän vaihteluita, mikä vähentää epätasapainoa ja varmistaa luotettavan sähkönsyötön.

Sähkökattilat ovatkin valmiina näyttelemään keskeistä roolia sähköverkon vakauden ja luotettavuuden takaamisessa. Sähkökattiloiden avulla voidaan avata uusia mahdollisuuksia verkon kestävyyden parantamiseksi sekä integroida uusiutuvia energialähteitä ja varmistaa kestävän energian tulevaisuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tekoja energiankäytön tehostamiseksi

Ratkaisemme energiatehokkuuden haasteita tunnistamalla potentiaaliset energiakiertotalouden lähteet ja toimittamalla energiatehokkuutta parantavia laitteita, järjestelmiä ja asiantuntijapalveluita laaja-alaisesti eri toimialoille. Edistämme teollisuuden ja kiinteistöjen ympäristötavoitteiden toteutumista tehostamalla energiankäyttöä sekä tukemalla energiainvestointien onnistumista.

Finess Energy Oy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finess Energy Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye