Skanska Oy

TampereMission rakennushanke käynnistyy Tampereen keskustassa

Jaa

Skanska aloittaa As. Oy Tampereen Nikaman rakentamisen TampereMissiolle. Kohde valmistuu alkuvuodesta 2026.

As. Oy Tampereen Nikaman havainnekuva. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy
As. Oy Tampereen Nikaman havainnekuva. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy

Kohteeseen tulee 91 asuinhuoneistoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä aina neljän huoneen asuntoihin saakka. Talon ylemmissä kerroksissa on myytäviä asuntoja, ja alemmissa kerroksissa ensisijaisesti ikäihmisille vuokrattavia asuntoja. Nikaman 10. kerrokseen tulee asukkaiden käyttöön saunaosasto ja vehreä oleskelupiha. Lisäksi taloyhtiöllä on autohalli, jossa sijaitsevat autopaikat myydään autopaikkaosakkeina.

Rakennuksen toiseen kerrokseen tulee sijoittumaan TampereMission omaa toimintaa. Katutasossa on liiketiloja, muun muassa ravintola- ja kahvilatilaa, joiden toiminnassa huomioidaan talon luonne. Taloyhtiöllä on suojaisa naapurikiinteistöjen kanssa yhteiskäytössä oleva sisäpiha asukkaiden oleskeluun.

”Tampere tarvitsee investointeja juuri nyt, ja TampereMissiossa haluamme tukea Tampereen vetovoimaisuutta. Mahdollistamme upeaa asumista aivan Tampereen keskustassa. Nyt on oikea hetki aloittaa rakentaminen: rakentajat tarvitsevat työtä ja tamperelaiset asuntoja. Toivottavasti rakentaminen muutenkin piristyy ja saamme Tampereen talouden taas nousuun”, kertoo TampereMission toiminnanjohtaja Tarja Eho.

”Olemme tyytyväisiä TampereMission tekemästä hankkeen käynnistyspäätöksestä. Tontilla aikaisemmin ollut rakennus on purettu alkuvuoden aikana, ja voimme käynnistää rakennustyöt välittömästi”, sanoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

TampereMissio ry, toiminnanjohtaja Tarja Eho, puh. 040 748 7470, tarja.eho[at]tamperemissio.fi

TampereMissio ry, hankejohtaja Ilkka Ojala, puh. 050 591 1618, imk.ojala[at]gmail.com

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä, puh. 040 571 2799, perttu.pitkala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

As. Oy Tampreeen Nikaman havainnekuva kadulta päin.
As. Oy Tampreeen Nikaman havainnekuva kadulta päin.
Lataa
As. Oy Tampreen Nikaman havainnekuva sisäänkäynnistä
As. Oy Tampreen Nikaman havainnekuva sisäänkäynnistä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Skanskalle tunnustus vapaaehtoisista kestävyyssitoumuksista12.6.2024 14:30:00 EEST | Tiedote

Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi palkitsivat keskiviikkona 12. kesäkuuta vuoden 2023 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset. Tunnustuksen saivat Skanskan lisäksi Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja K-ryhmä ryhmä kahdessa sitoumuskategoriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye