Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Jaa

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla. Musicophilia on yhteisö, joka kutsuu kaikkia musiikista kiinnostuneita yhteen jakamaan intohimoaan ja nauttimaan musiikin voimasta yhdessä.

Jonas Kaufmann, Turun musiikkijuhlat
Jonas Kaufmann, Turun musiikkijuhlat Seilo Ristimäki

Turun musiikkijuhlat haluaa olla elävä kulttuurikokemus, jossa vuorovaikutus yleisön kanssa on keskeisessä roolissa. Festivaalin tavoitteena on luoda yhteisöllinen, avoin ja lämmin ilmapiiri, jossa musiikin ystävät voivat tuntea olonsa kotoisaksi ja osaksi jotain suurempaa. Musicophilia on osa tätä sitoutumista vuorovaikutukseen, tarjoten jäsenilleen kanavan jakaa näkemyksiään ja vaikuttaa suoraan festivaalin tulevaisuuteen.

Musicophilia tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin upeat esitykset ja tapahtumat syvemmin sekä olla osa inspiroivaa musiikkiyhteisöä, joka yhdistää intohimon musiikkiin ja mahdollisuuden vaikuttamiseen. Jäsenet saavat mahdollisuuden tavata festivaalin huipputaiteilijoita taiteilijatapaamisissa, verkostoitua muiden musiikin harrastajien kanssa ja vaikuttaa osaltaan suoraan Turun musiikkijuhlien tulevaisuuteen. Lisäksi yhteisön jäsenet saavat ennakkotietoa tulevista konserteista, satunnaisia alennettuja lippuhintoja festivaalille ja erikoistapahtumiin sekä ainutlaatuisia kokemuksia.

”Musicophilia on looginen jatkumo sille strategiselle kehitystyölle, jota Turun musiikkijuhlat on pandemian jälkeen tehnyt, parantaakseen toimintamme laatua entisestään niin taiteilijoiden ja muiden ammattilaisten kuin yleisön näkökulmasta. Pandemia opetti, että yhteisöllisyys on se voima, joka meidät saa lähtemään kotoa konserttien ja muiden kulttuurielämysten pariin. Tämän uuden yhteisömme tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyden kokemusta, jossa vuosimaksulle saa vuoden aikana itselle mieluisaa sisältöä. Toisaalta se voi tarjota jollekin yksin konsertteihin muuten tulevalle uuden ystävien ja samanhenkisten joukon, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia ennen ja jälkeen esitysten. Turun musiikkijuhlien näkökulmasta tämä on meille upea mahdollisuus kuulla suoraan laadukasta sisältöämme arvostavalta yleisöltä toiveita ja näkemyksiä siitä, miten he ovat elämykset ja esimerkiksi oheispalvelumme kokeneet. Olemme kiinnostuneita yleisöstämme, joka on hyvin kartalla musiikkielämän ilmiöistä meillä ja maailmalla ja haluamme olla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa ja kuulla heidän ääntään kehittääksemme aina vain korkeatasoisempaa toimintaa. Meille on hyvin tärkeää, että yleisömme kokee ohjelmistomme vuodesta toiseen korkeatasoisena ja relevanttina”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

”Kulttuuri tekee hyvää ja musiikki tuo ihmisiä yhteen. Haluamme jatkuvasti kehittää Turun Musiikkijuhlia myös musiikin ystävien yhteisönä. Ensisijainen tavoitteemme on mahdollistaa yleisöllemme entistäkin laadukkaammat ja kokonaisvaltaisemmat elämykset musiikin parissa”, kertoo Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén.

Aino Ruohola Musicophilian puheenjohtajaksi

Musicophilian puheenjohtajaksi Turun musiikkijuhlat on pyytänyt Aino Ruoholan, joka on tunnettu musiikin ystävä sekä Turun musiikkijuhlien pitkäaikainen ystävä ja asiakas. Hän on myös useana vuonna toiminut kotikonserttien emäntänä.

”Olet lämpimästi tervetullut luomaa Musicophiliaa, joka on jatkuvasti muotoutuva yhteisö yksilöille, joille klassinen musiikki on tärkeä osa elämää. Yhteisömme muodostuu jokaisen kokemuksista  ja niiden jakamisesta. Odotan ilolla kokemusten jakamista kaikkien kanssa.”

Turun musiikkijuhlat kutsuu kaikkia musiikin ystäviä liittymään Musicophiliaan ja kokemaan festivaalin ainutlaatuinen tunnelma täysin uudella tavalla. Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen kokee yhteisöllisyyden ja yhteistyön olevan erityisen tärkeää festivaalia kehittäessä.

”Olen erittäin innoissani saadessani esitellä Musicophilia-yhteisön, uudenlaisen tilan musiikin ystäville kokea Turun musiikkijuhlat syvemmin. Musicophilian perustaminen on merkittävä askel Turun musiikkijuhlien kehityksessä ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Yhteisö tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden luoda vahvoja siteitä musiikin harrastajien ja tapahtuman välille sekä syventää festivaalin yhteisöllisyyttä. Tämä ei ole pelkästään tapa tarjota etuja ja etuoikeuksia, vaan ennen kaikkea luoda foorumi, jossa jäsenet voivat tuntea olevansa osa festivaalin musiikinystävien yhteisöä. Uskon vahvasti, että yhteisöllisyys ja jaetut kokemukset ovat avain musiikin merkityksen ymmärtämiseen, ja juuri sitä Musicophilia tarjoaa: tilan jakaa intohimoa musiikkia kohtaan ja luoda muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Musicophilia kannustaa aktiiviseen osallistumiseen ja vuorovaikutukseen, mikä on äärimmäisen arvokasta Turun musiikkijuhlien kestävän menestyksen kannalta. Jäsenet eivät ole ainoastaan yleisöä, vaan heitä kuunnellaan ja heidän näkemyksillään on suuri merkitys festivaalin kehittämisessä”, Eveliina Salminen kertoo.

Musicophilian toiminta käynnistyy välittömästi ja vuoden 2024 tapahtumiin kuuluu mm. aikanaan tapaaminen Turun musiikkijuhlien uuden taiteellisen johtajan kanssa sekä taiteilijatapaaminen Grammy-palkitun huippumezzosopraano Joyce DiDonaton kanssa. Lisätietoja yhteisöstä antaa Eveliina Salminen.

”Koska käynnistämme Musicophilian toiminnan keskellä vuotta, tulee vuosimaksua vastaan tänä vuonna useampi tapahtuma elokuulle ja loppuvuoteen. Vuoden 2025 osalta jaamme tapahtumia tasaisemmin ympärivuotisesti”, sanoo Salminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jonas Kaufmann, Turun musiikkijuhlat
Jonas Kaufmann, Turun musiikkijuhlat
Lataa

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Lauri Porra blir konstnärlig ledare för Åbo Musikfestspel från 202530.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

I sommar arrangeras Åbo musikfestspel för 65:e gången, 8–31 augusti. Som residenskonstnär vid Finlands äldsta kontinuerligt arrangerade musikfestival fungerar Aliisa Neige Barrière, och hon har planerat en helhet bestående av tre konserter för sommarens festival. Från och med 2025 är tonsättaren och musikern Lauri Porra konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel. Hans kontrakt täcker åren 2025–2027. Högklassig klassisk musik utgör festivalens kärna, men under de senaste åren har utbudet breddats ännu mer än tidigare, och inslagen av tvärkonstnärlighet och olika partnerskap har ökat. Vid huvudevenemanget i augusti hålls årligen ett trettiotal konserter.

Lauri Porra on Turun musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja vuodesta 202530.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Turun musiikkijuhlat järjestetään tänä kesänä 8.-31. elokuuta järjestyksessään 65. kerran. Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin residenssitaiteilijana vuonna 2024 toimii Alisa Neige Barrière, joka on suunnitellut kesän festivaalille kolmen konsertin kokonaisuuden. Vuodesta 2025 Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtaja toimii säveltäjä, muusikko Lauri Porra. Hänen sopimuksensa kattaa vuodet 2025-2027. Festivaalin ytimessä on korkeatasoinen klassinen musiikki, mutta tarjontaa on viime vuosina entisestään monipuolistettu ja esimeriksi taiteidenvälisyyttä ja erilaisia kumppanuuksia kasvatettu. Elokuun päätapahtumassa kuullaan vuosittain kolmisenkymmentä konserttia.

Lauri Porra appointed Artistic Director of Turku Music Festival as of 202530.5.2024 09:00:00 EEST | Press release

The 65th Turku Music Festival, Finland’s oldest continuously running music festival, is held from 8 to 31 August 2024. The Artist-in-Residence in 2024 is Aliisa Neige Barrière, who has designed a set of three concerts for this summer’s Festival. As of 2025, composer and musician Lauri Porra will be Artistic Director of the Festival, on an appointment lasting until 2027. The core of the Festival consists of high-quality performances of classical music, but in recent years the offering has been diversified to other musical genres and branches of the arts, and the Festival has actively sought out new partnerships. The Festival proper, held in August each year, features some 30 concerts.

Stiftelsen för Åbo musikfestspel söker ny VD29.5.2024 10:43:03 EEST | Tiedote

Nuvarande VD Liisa Ketomäki tar sig an nya utmaningar i karriären, och därmed söker Stiftelsen för Åbo musikfestspel en ny VD för att bygga upp, förverkliga och utveckla stiftelsens verksamhet och finansieringsbas tillsammans med stiftelsens andra proffs och andra toppaktörer inom musik- och evenemangsbranschen. Stiftelsens huvudevenemang årligen är Åbo musikfestspel, Finlands ledande festival för klassisk musik. Dessutom ordnar stiftelsen olika slags konserter och andra evenemang året runt, både i egen produktion och via ett brett nätverk av partners. VD:n kommer inom ramen för sitt arbete att kunna påverka programmet i nya musikhuset Fuga som en del av Fugas partnernätverk från och med 2026 samt ledsaga Stiftelsen för Åbo musikfestspel mot Åbo stads 800-årsfestligheter 2029.

Turun musiikkijuhlasäätiö etsii uutta toimitusjohtajaa29.5.2024 10:43:03 EEST | Tiedote

Nykyisen toimitusjohtaja Liisa Ketomäen siirtyessä urallaan uusiin haasteisiin, Turun musiikkijuhlasäätiö hakee uutta toimitusjohtajaa rakentamaan, tuottamaan ja kehittämään säätiön toimintaa ja rahoituspohjaa yhdessä säätiön muiden ammattilaisten sekä muiden musiikki- ja tapahtuma-alan huipputekijöiden kanssa. Säätiön päätapahtuma vuosittain on Suomen johtava klassisen musiikin festivaali Turun musiikkijuhlat. Tämän lisäksi säätiöllä on ympärivuotisesti erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia omana tuotantona sekä laajan kumppaniverkoston kanssa. Toimitusjohtaja pääsee työnsä puitteissa vaikuttamaan uuden musiikkitalo Fuugan ohjelmistoon osana Fuugan kumppaneiden verkostoa vuodesta 2026 sekä viemään Turun musiikkijuhlasäätiön kohti Turun kaupungin 800-vuotisjuhlallisuuksia vuonna 2029.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye