Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaalle tulossa pitkä ja kuuma päällystyskesä 2024

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskuksen päällystystyöt alkavat toden teolla ensi viikolla. Uutta päällystettä saadaan aikaan koko päällystyskauden aikana noin 240 kilometriä. Tienkäyttäjiltä pyydetään ennakointia matkantekoon sekä erityistä varovaisuutta työmaiden läheisyydessä.

keväinen tien asfalttipäällystystyömaa

Ennakoi matkanteko työmaiden mukaan niin vältyt turhalta reagoinnilta

Tänä vuonna päällystyksiä tehdään edellisvuosiin verrattuna enemmän, joka aiheuttaa todennäköisemmin myös liikennehäiriöitä tienkäyttäjille. Häiriöitä pyritään vähentämään ajoittamalla työt mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja tarvittaessa yöaikaan. Päällystyskausi on myös tänä vuonna pidempi alkaen aikaisin keväällä ja päättyen myöhään syksyllä. Kuitenkin myös päiväkohtaisia työaikoja on pidennettävä, jotta työt ehditään tekemään määräajassa. Tämä vaatii tielläliikkujilta kärsivällisyyttä ja ruuhkautumiseen sekä matka-aikojen pidentymiseen varautumista.

Viikon 20 päällystyskohteena olevat tiet:

  • Kt 68 Murtolahti - Ohtola
  • Mt 344 Väärinmaja
  • Vt 12 Kaarila, yötyö
  • Vt 3 Kulju – Sääksjärvi, yötyö

Valmistelevia töitä tehdään seuraavilla kohteilla:

  • Kt 66 Herraskylä - EPO raja
  • Mt 325 Pohja

Turvallista matkaa – myös tietyömailla

Päällystyskohteet voivat olla kestoltaan pitkiä ja työvaiheiden välillä saattaa olla hetkiä, jolloin työmaalla ei vaikuta tapahtuvan mitään. Tienkäyttäjiä kuitenkin muistutetaan nopeusrajoitusten noudattamisesta ja turvallisesta siirtymisestä työmaan ohi, sillä tie on valmis ja normaalit nopeusrajoitukset voidaan palauttaa vasta, kun tiemerkinnät ja kaikki viimeistelytyöt on tehty. Yleisesti ottaen päällysteen valmistumisen jälkeen on 2–3 viikon tavoiteaika, jonka kuluessa tehdään tiealueen viimeistelytyöt.

Päällystystyömaiden läheisyydessä on tärkeää olla erityisen tarkkaavainen, noudattaa alennettuja nopeusrajoituksia sekä säilyttää riittävä turvaväli edellä ajaviin. Tämä takaa turvallisen liikkumisen tienkäyttäjille, työmailla työskenteleville sekä muille liikkujille.

Aikatauluihin voi tulla muutoksia urakoiden käynnistyessä ja valtakunnallisten resurssien yhteensovittamisessa. Säät ja konerikot voivat myös vaikuttaa aikatauluihin.

Ajantasaisimman tiedon päällystystyömaiden etenemisestä, sijainneista ja mahdolliset liikennejärjestelyt löydät: https://liikennetilanne.fintraffic.fi/kartta/

Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa työmaista myös sosiaalisen median kanavillaan:

Instagram (pirkanmaanely)
Facebook (Pirkanmaan ELY-keskus)
LinkedIn (Pirkanmaan ELY-keskus)
X (PirkanmaanELY)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa
Tomi Keisala, ylläpitovastaava, tomi.keisala@ely-keskus.fi
Taneli Ylitalo, projektipäällikkö, taneli.ylitalo@ely-keskus.fi

Kuvat

keväinen asfalttipäällystystyömaa
Päällystystyömaat alkavat Pirkanmaalla. Kuva ELY-keskus
Lataa
Päällystyskohteet kartalla.
Päällystyskohteet kartalla.
Lataa

Liitteet

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Työvoimakoulutusta ja valmennuspalveluja on Pirkanmaalla tarjolla loppuvuonna aiempaa vähemmän13.6.2024 14:56:55 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskuksella on vuonna 2024 käytettävissään 26,7 miljoonaa euroa valtion työllisyysmäärärahoja työvoimapalveluiden hankintaan. Määrärahalla tuotetaan työvoimakoulutusta ja valmennuksia sekä myönnetään palkkatukea ja työssäkäyvien henkilöiden starttirahaa. Määrärahaa on tänä vuonna viime vuotta vähemmän. Ennen kesää yli 90 prosenttia määrärahasta on sidottu eli varattu jonkin palvelun järjestämiseen tai tuen maksamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye