Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malminkentällä korjataan Terminaalin julkisivuja

Jaa

Helsingin kaupungin omistaman Malminkentän terminaalirakennuksen julkisivujen korjaukset käynnistyvät sisääntulopihan puolella. Viime kesänä aloitetut rakennuksen käyttöä turvaavat korjaukset valmistuvat alkukesäksi. 

Julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi.
Julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi. Janne Ojanperä / Helsingin kaupunki

Terminaalin julkisivu kunnostetaan vaiheittain. Ensimmäisenä toteutetaan sisääntulopihan puolella ensimmäisen kerroksen muutostyöt.

Vuonna 1938 valmistunut Terminaali on suojeltu asemakaavassa kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti huomattavan arvokkaana rakennuksena.

Korjauksissa julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi – sokkeliin tuodaan takaisin graniittiverhous ja seinän ulkopinta rapataan ja maalataan. Julkisivun uusi rakenne kuitenkin poikkeaa alkuperäisestä, koska alkuperäinen julkisivu ei soveltunut paikallisiin olosuhteisiin. 

Korjauksesta saatavan kokemuksen avulla voidaan suunnitella Terminaalin muiden julkisivupintojen korjauksia.

Työt aloitetaan purkamalla julkisivusta 1960-luvulla lisätty tiiliverhous. Rakennus on tyhjillään, ja purkaminen käynnistetään mahdollisimman nopeasti. Nyt alkavan julkisivutyön odotetaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä.

Viime kesänä käynnistynyt korjaustyö on valmistumassa 

Terminaalissa viimeistellään myös viime kesänä aloitettua remonttia, joka valmistuu alkukesäksi. Näiden korjausten tavoitteena on rakennuksen säilyttäminen käyttökunnossa.

Rakennukseen jää korjausten jälkeenkin kunnostettavaa, ja laaja perusparannus ja loput julkisivukorjaukset tulevat tehtäväksi myöhemmin. Näiden korjausten aikataulu on vielä avoin.

Terminaalin tilat vuokrataan korjaustöiden valmistuttua. Rakennuksessa on erisuuruisia toimistokäyttöön soveltuvia huonetiloja ja ravintola. Vuokrattavista tiloista ilmoitetaan oikotie.fi -verkkopalvelussa ja muun muassa ravintolan vuokraus kilpailutetaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja Katri Olli
040 504 1594, katri.olli@hel.fi
kaupunkiympäristö / hankeyksikkö

tilojen vuokraus
vuokraneuvottelija Ritva Frejsting
09 310 31992, ritva.frejsting@hel.fi
kaupunkiympäristö / yritystilat

Kuvat

Julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi.
Julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi.
Lataa

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye