Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kinnari torjuu SDP:n esittämät leikkaukset maatalouteen

Jaa

SDP esitti tällä viikolla satojen miljoonien eurojen leikkauksia maatalouteen osana julkisen talouden sopeutusta. Kokoomuksen kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Teemu Kinnari torjuu maatalouden rajut säästöt.

Teemu Kinnari. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Teemu Kinnari. Kuvaaja: Kimmo Falck.

”SDP tuntuu unohtaneen turvallisuuspoliittisen tilanteen, jossa elämme. Tässä maailmanajassa huoltovarmuuden rooli korostuu, eikä omavaraista ruuantuotantoa pidä lähteä vaarantamaan”, Kinnari sanoo.  

Demokraatti-lehden mukaan SDP esittää maataloustukeen 250 miljoonan euron suoraa lisäleikkausta. Sähköistämisen tuesta leikattaisiin 150 miljoonaa, maatalouden energiaveron palautuksella kerättäisiin 30 miljoonaa, työkoneiden polttoaine veroa korotettaisiin 100 miljoonaa ja maankäytön muutosmaksulla kerättäisiin 100 miljoonaa.

”Alkutuotantoon kohdistuvat leikkaukset näyttävät olevan lähes miljardiluokkaa. Monet maatalousyrittäjät ovat jo valmiiksi ahtaalla, eivätkä ne kestäisi tämän mittaluokan säästöjä. Lopputulos olisi työllisyyden kannalta tuhoisa. Pahimmillaan myös ruokaturva olisi vaarassa”, Kinnari kuvaa.

Kinnarin mukaan SDP:n esityksistä näkyy heikko valmistelu, vaikutusarvioiden peittely ja ideologinen maaseutuvihamielisyys.

”SDP on kyhännyt kasaan puutteellisen määrän säästöpäätöksiä, joiden vaikutuksista reaalimaailmaan sillä ei ole mitään käsitystä. Näyttää siltä, että Hakaniemen toimistolla on tehty poliittinen valinta kosiskella Kallion hipsteriäänestäjien suosiota. Sama linja on ollut kuultavissa jo aiemmin eduskunnassa, kun SDP:n puheenvuoroissa on vaadittu maataloudesta leikkaamista”, Kinnari kertoo.

Petteri Orpon hallitus keskittyy erityisesti ruokaturvan parantamiseen ja maataloustukia pyritään kohdistamaan nykyistä paremmin varsinaiseen ruoantuotantoon. Samalla maaseudun kehittämisen osalta tehdään 137,5 miljoonan euroa säästöohjelma CAP-suunnitelmaan. Lisäksi yleinen julkisen hallinnon säästöohjelma kohdistuu myös maataloussektorin virastoihin.

”Tiukassa taloustilanteessa hallitus hakee säästöjä kaikilta sektoreilta siltä osin, kun se on suinkin mahdollista ja perusteltua huoltovarmuudesta tinkimättä. Maatalous on mukana talkoissa, kohtuullisessa määrin. Kokoomukselle kotimaisen ruokatuotannon turvaaminen on kuitenkin arvo itsessään, eikä sen vaarantaminen ole meille vaihtoehto”, Kinnari päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kauma: Esteettisten pistoshoitojen villi länsi saatava kuriin – alalla rahastetaan epärealististen kauneusihanteiden varjolla25.5.2024 12:47:02 EEST | Tiedote

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauman mukaan vain terveydenhuollon koulutuksen saaneiden ammattilaisten pitäisi pystyä tarjoamaan esteettisiä pistoshoitoja. Suomessa täyteainehoitojen ottamiselle ei ole ikärajoja ja niitä voi nykyisen lain puitteissa antaa kuka tahansa. Lain muuttaminen ei ainoastaan suojaisi kuluttajia, vaan myös selkiyttäisi markkinoita ja parantaisi alan ammattimaisuutta sekä luottamusta alan toimijoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye