Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Laittomia rahapeliviestejä sekä huijauksia pankkien ja Verohallinnon nimissä

Jaa

Suomen Telemarkkinointiliitto ry muistuttaa olemaan valppaana digihuijauksien suhteen. Älä koskaan klikkaa epäilyttävien viestien linkkejä.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt älypuhelimiin ladattavan Kilpi-sovelluksen, joka tunnistaa ja estää ei-toivotut yhteydenotot ja digihuijaukset. Kilpeä on ladattu jo yli 50 000 kertaa. Suomen Telemarkkinointiliitto ry keräsi Kilven laajasta tietokannasta viime aikoina paljon toistuneet huijaukset.

1.⁠ Laittomat rahapelien markkinointiviestit ja huijaukset

Kilpi-sovellus on havainnut merkittävää kasvua viime aikoina rahapelien markkinointiviesteissä, erityisesti tekstiviesteissä ja sähköposteissa. Jääkiekon MM-kisat ovat myös lisänneet viestien ja tarjousten määrää.

”Osa näistä viesteistä saattaa olla myös huijauksia, joten on syytä olla tarkkana. Lisäksi muiden kuin Veikkaus Oy:n rahapelien markkinointi on kiellettyä Suomessa.”, kertoo Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski.

2.⁠ ⁠Pankkihuijaukset

Pankkien nimissä tulee edelleen paljon huijausviestejä. Usein pankkien, kuten Danske Bank, OP ja Säästöpankki, nimissä lähetetään huijausviestejä, joissa pyydetään esimerkiksi päivittämään vanhentunut tunnistustapa. Nämä ovat tietojenkalasteluviestejä, joilla pyritään saamaan vastaanottajalta pankkitunnukset. Älä siis missään nimessä klikkaa viestien linkkejä. Huijausviestit ovat usein hyvin lyhyitä, kuten "Sähköpostilaatikossanne on tärkeä viesti. Nähdäksesi tämän viestin, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa linkkiä."

3.⁠ OmaVero-huijaukset

Myös OmaVero-huijaukset ovat yleistyneet. Näissä viesteissä saatetaan käyttää huonosti muotoiltua tai osittain muulla kuin suomen kielellä kirjoitettua tekstiä, mikä helpottaa niiden hujaukseksi tunnistamista.

"Kannattaa muistaa vero- kuten muissakin asioissa, että paras tapa kirjautua verkkopalveluun on itse kirjoittaa osoite selaimen osoiteriville linkin klikkaamisen sijaan. Näin voit varmistaa, että siirryt viralliselle ja turvalliselle sivustolle.”, muistuttaa Isokoski.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Lisätietoja Suomen Telemarkkinointiliitto ry:stä

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot.

Kilpi on älypuhelimiin ladattava sovellus, joka tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja roskapostit. Tämä tarkoittaa, että huijaus- ja puhelinmyyntipuhelut eivät enää edes hälytä puhelimessa. Lisäksi sovellus tunnistaa automaattisesti haitallisia linkkejä sisältävät huijaustekstiviestit ja spämmisähköpostit jo ennen niiden lukemista. Kilpi suojaa tehokkaasti myös tietojen ja tunnusten kalastelulta.

Sovellus perustuu dataan, jota kerätään ja kasvatetaan jatkuvasti. Kilpi-sovelluksen avulla voi nauttia huijausvapaasta ja puhelinmyynnittömästä puhelinajasta. Kilven voi ladata Google Play ja ja Apple Store sovelluskaupoista. Kilpeä on ladattu jo lähes 50 000 kertaa. Kilpi tarjoaa sekä ilmaisen version että edistyneempiä ominaisuuksia sisältävän Premium-version.

Sovelluksen perustaja Arto Isokoski työskenteli Nokiassa 1995-2000 tuotekehitystehtävissä. Tämän jälkeen Kiinan markkinoihin erikoistunut Isokoski on toiminut useissa globaaleissa yrityksissä, kuten muun muassa perustamassaan TLD Registry Limited Oy:ssä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye