SDP Uusimaa

SDP sai tavoitteitaan läpi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostoon

Jaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosta on käyty kevään mittaan paljon keskustelua. Palveluverkkoneuvotteluissa Sdp:lle keskeisintä oli varmistaa palvelujen saatavuus koko alueella ja mahdollisuus myös ammattilaisen kasvokkaiseen kohtaamiseen. 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosta on käyty kevään mittaan paljon keskustelua. Palveluverkkoneuvotteluissa Sdp:lle keskeisintä oli varmistaa palvelujen saatavuus koko alueella ja mahdollisuus myös ammattilaisen kasvokkaiseen kohtaamiseen. 

Hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn antoi esityksensä tulevaisuuden palvelujen verkostosta maaliskuun lopulla. Puolueiden väliset palveluverkkoneuvottelut alkoivat huhti-toukokuun vaihteessa, ja ryhmien neuvottelijoiden muodostama neuvottelutoimikunta pääsi esityksestä sopuun perjantaina 10.5. 

Neuvotteluissa saatiin aikaan laaja sopu. Keskusta ja perussuomalaiset jättäytyivät pois viime metreillä. Neuvottelujen vetäjänä toimi Sdp:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Helena Marttila

Sdp:lle keskeisintä oli varmistaa palvelujen saatavuus koko alueella ja säilyttää mahdollisuus myös ammattilaisen kasvokkaiseen kohtaamiseen liikkuvia palveluja ja tilojen yhteiskäyttöä kehittämällä.

– Ryhmämme pitää erityisen tärkeänä sitä, että koko alueella säilyy riittävästi toimipisteitä, joissa on mahdollista kohdata ammattilainen. Meille oli tärkeää huomioida linjauksissa myös heidät, joilla ei ole autoa, oli sitten kyse oikomishoitoja tarvitsevasta lapsesta tai alueen työntekijöistä, aluevaltuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja Sini Felipe kertoo.

Seinät eivät välttämättä säily entisellään, mutta tavoitteena on hyödyntää käytössä olevia tiloja monipuolisesti. Esimerkiksi oppilashuollon tiloja voidaan käyttää vastaanottotilana muuhunkin silloin, kun ne eivät ole opiskeluterveydenhuollon käytössä.

Palveluverkon linjaukset kuvaavat sitä, millä periaatteilla hyvinvointialueen palveluja kehitetään 5–10 vuoden aikajänteellä. Yksittäisten toimipisteiden osalta päätökset tehdään myöhemmin aluehallituksessa ja neuvotteluissa linjattiin myös periaatteita tulevalle päätöksenteolle.

Sdp:lle on tärkeää, että karsimista tai keskittämistä ei tehdä ennen kuin vaikutusten arvioinnit ja suunnitelmat korvaavista palveluista on tehty. Tulevaisuudessa hajanaista palveluverkkoa kootaan isommiksi yksiköiksi ja sen myötä laajennetaan esimerkiksi aukioloaikoja. Palveluja kehitetään myös niin, että yhä useammin palvelu tulee asukkaan luo joko liikkuvan työntekijän toimesta tai digitaalisesti.

- Esimerkiksi kotisairaala ja liikkuva sairaala pystyvät vastaamaan moniin päivystyksellisiin tarpeisiin. Hoivakodissa asuvaa ikääntynyttä ei tarvitse lähettää päivystykseen infektioepäilyn takia, vaan hoidon tarpeen arvio ja hoidon aloitus voidaan tehdä tutussa asuinympäristössä, Sini Felipe lisää.

Aluevaltuuston on määrä päättää palvelujen verkoston hyväksymisestä 11.6. kokouksessaan.

Lisätiedot:

Sini Felipe, aluevaltuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja

puh. 040 762 7542

Ystävällisin terveisin / Med vänlig hälsning

Taru Salovaara

SDP:n hyvinvointialuekoordinaattori

Itä- ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueet | Östra och Västra Nylands välfärdsområdekoordinator

sähköposti: taru.salovaara@sdp.fi

puhelin: 0505637420

Uudenmaan Sosialidemokraatit ry

Siltasaarenkatu 18-20 C 6. krs

00530 HELSINKI

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Uusimaa

SDP:n presidenttiehdokas Jutta Urpilainen kiertää Länsi-Uudenmaan alueella11.1.2024 09:32:40 EET | Kutsu

Tiedote medialle 11.1.2024 SDP:n presidenttiehdokas Jutta Urpilainen kiertää presidentinvaalikampanjan tiimoilta Länsi-Uudenmaan alueella sunnuntaina 14.1. kolmessa kaupungissa. Jutta Urpilainen paikalla: 15.30 Kirkkonummi, kunnantalo, Ervastintie 2 Tapahtuma alkaa klo 14.00 17.00 Lohja, Työväentalo, Kalevankatu 1 Tapahtuma alkaa klo 16.30 18.30 Raasepori, kulttuuritalo Fokus, Laaksokatu 4 Karjaa Tapahtuma alkaa klo 18.00 Median edustajat tervetuloa vaalitilaisuuksiin paikalle. Jos median edustajat ovat kiinnostuneita haastatteluista niistä tulisi sopia etukäteen.

Kokoomuksen toiminta hyvinvointialueella aiheutti kummastusta13.12.2023 09:31:17 EET | Tiedote

Kokoomuksen toiminta hyvinvointialueella aiheutti kummastusta Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontui tiistaina 12.12. päättämään vuoden 2024 talousarvioesityksestä. Kokouksen aikana kokoomuksen valtuustoryhmä teki muutosesityksen, jolla talousarvioon lisättäisiin 0,3 miljoonaa euroa Tapiolan ja Espoon keskusten ikäihmisten palvelukeskusten toiminnan jatkon turvaamiseen. Vastaavan summan kokoomus esitti säästettäväksi lakkauttamalla Hangon vuodeosastopaikkoja. - Voi perustellusti ihmetellä, miksi kokoomus haluaa asettaa alueen ikäihmiset vastakkain. Aluevaltuuston tulisi keskittyä kehittämään koko aluetta. Meille demareille oli selvää, että Hangon vuodeosastopaikkoja ei voi leikata kokoomuksen ehdotuksen mukaisesti. Sen sijaan Tapiolan ja Espoon keskuksen ikäihmisten palvelutoiminnan halusimme turvata ja näin myös teimme, aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Maria Guzenina. Vastaesityksen kokoomuksen esitykselle teki Sdp:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja ja talousarvioneuvottelujen v

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye