Kokkolan kaupunki

Anna ehdotuksesi Lucina Hagman -palkinnon saajaksi 2024

Jaa

Kokkolan kaupunki jakaa vuonna 2024 viidennen Lucina Hagman -palkinnon. Palkinto myönnetään Lucina Hagmanin kasvatusfilosofisen perinteen jatkamisesta toimijalle, joka edistää 

  • koulutuksen tasa-arvoa 
  • sukupuolten välistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta 
  • tekee pedagogista työtä kasvatuksen ja koulutuksen uudistamiseksi.

Palkinnon saajana voi olla Kokkolan kaupungin alueella työskentelevä yksittäinen henkilö, pienryhmä tai yhteisö, joka on joko määrätietoisen ja pitkäaikaisen työn tai uuden innovaation avulla edistänyt jakoperusteissa mainittuja tavoitteita. Perustellusta syystä palkintoa voidaan yhtenä vuonna jakaa useampia kuin yksi. 

Palkitut voivat työskennellä lasten ja nuorten parissa kaikilla kasvatuksen ja opetuksen aloilla varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluopetukseen saakka.

Viime vuonna palkinnon sai Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän (Kpedu) opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho. Lucina Hagmanin juhlavuoden kunniaksi myönnettiin lisäksi kunniamaininta, jonka sai Lucina Hagmanin koulun aineenopettaja Pirjo Tuunala. 

Palkinto jaetaan tänä vuonna 9. syyskuuta. Palkinto koostuu kunniakirjasta ja palkitsemisesta päättävän toimielimen määräämästä stipendistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Pitkä odotus palkitaan – Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriahanke käynnistyy23.5.2024 08:22:12 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on valinnut historioitsija Ville Eerolan toteuttamaan Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriateosta. Kälviän, Lohtajan ja Ullavan liittymisestä Kokkolaan tehtiin päätös vuonna 2007, ja varsinainen kuntaliitos astui voimaan 2009. Kolmen pitäjän pitkistä historioista tuotetaan moderni, runsaasti kuvitettu ja ammattimaiseen tutkimukseen pohjautuva kirja, joka tavoiteaikataulun mukaan julkaistaan 2027.

Fågeldödlighet som tyder på fågelinfluensa har observerats i Mellersta Österbotten17.5.2024 12:00:30 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens miljöhälsovård ber kommuninvånarna anmäla om observationer gällande massdöd hos vilda fåglar eller enstaka döda rovfåglar. Man behöver inte anmäla om enstaka döda måsar. Anmälningar begärs om det på samma område finns sjuka eller döda fler än en svan ELLER fem eller flera andra sjöfåglar ELLER mer än tio fåglar av andra arter. Anmäl om döda fåglar: Tillsynsveterinär Eva-Lotta Halonen tfn 040 806 5953 utanför tjänstetid, jourhavande kommunalveterinär Bekämpning av fågelinfluensa Fågelinfluensa smittar till alla fåglar. För att bekämpa fågelinfluensa är det särskilt viktigt att skydda allt fjäderfä från smittan. Man bör se till att vilda fåglar inte kommer i kontakt med fjäderfä och det är förbjudet att hålla höns ute under maj. Ägare till fjäderfä ska meddela kommunalveterinären om fåglarna uppvisar symtom på fågelinfluensa, dvs. näsflöde, hosta, apati, ovillighet att äta samt höjd dödlighet. Fågelinfluensa kan smitta till människor som sköter eller hanterar djur

Keski-Pohjanmaalla havaittu lintujen kuolleisuutta, joka viittaa lintuinfluenssaan17.5.2024 12:00:30 EEST | Tiedote

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto pyytää kuntalaisia ilmoittamaan havainnot luonnonvaraisten lintujen joukkokuolemista tai yksittäisistä kuolleista petolinnuista. Yksittäisistä kuolleista lokeista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoituksia pyydetään, mikäli samalta alueelta löytyy sairaana tai kuolleena useampi kuin yksi joutsen TAI viisi tai useampia muita vesilintuja TAI yli kymmenen muihin lajeihin kuuluvia lintuja. Ilmoita lintukuolemista: Valvontaeläinlääkäri Eva-Lotta Halonen p. 040 806 5953 virka-ajan ulkopuolella päivystävä kunnaneläinlääkäri Lintuinfluenssan torjunta Lintuinfluenssa tarttuu kaikkiin lintuihin. Lintuinfluenssan torjumiseksi on erityisen tärkeää suojata kaikki siipikarja tartunnalta. Luonnonvaraisten lintujen kontaktit siipikarjaan tulee estää ja kanojen ulkona pitoaon kielletty toukokuun aikana. Siipikarjan pitäjien tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille, mikäli linnuissa havaitaan influenssan oireita eli sierainvuotoa, yskää, apatiaa, syömättömyyttä sekä kohonn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye