Zodiak – Uuden tanssin keskus

Suomen ensimmäinen Locking-katutanssiteos Tanssin talossa

Jaa

Suomen maineikkaampiin katutanssiryhmiin kuuluva Will Funk For Food eli WFFF luo kesäkuussa Tanssin talon Pannuhalliin Suomen ensimmäisen kokoillan Locking-katutanssiteoksen. A Fistful of Funk -teoksen ensi-ilta on maanantaina 3. kesäkuuta.

Elokuvajulisteen oloinen ennakkokuva esityksestä
Ennakkokuva / Will Funk For Food: A Fistful of Funk Joonas Kilappa / Zodiak – Uuden tanssin keskus

Will Funk For Food on vuonna 2008 perustettu Locking-tanssityyliin erikoistunut katutanssiryhmä. Ryhmä nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen vuonna 2009 Talent Suomi -TV-ohjelman myötä. Tanssiryhmän suurimpia meriittejä ovat kolminkertainen peräkkäinen SM-kulta, sekä esityksiä niin Japanissa, Ranskassa kuin Itämeren takana Ruotsissa.

- Uskomatonta, että tässä ollaan edelleen! Meistä osa oli tosi nuoria, 12-13-vuotiaita, kun ryhmä perustettiin, ja nyt ollaan kaikki aikuisia miehiä, joista suurimmalle osalla on hyvin läheisenä teemana isyys, toteaa A Fistful of Funk -teoksen toinen koollekutsuja Akim Bakhtaoui.

- Ensimmäinen treeniviikko meni ihmetellessä keitä me oikein ollaan, mutta toisella viikolla asiat loksahtivat kohdilleen. On myös mahtava huomata, kuinka ammattilaisiksi kaikki ovat tulleet, ja että ryhmässä on monta henkilöä, jotka pystyvät ottamaan vastuuta ja joihin voi luottaa kanssatekijöinä, jatkaa esityksen toinen koollekutsuja ja prosessin vetäjä Wilhelm Blomberg.

A Fistful of Funk -teoksen inspiraationa ovat western-elokuvien hypermaskuliinisuus ja toksinen machismo sekä genren sisältämä hahmojen kavalkadi ja koreografiset asetelmat. Locking toimii esityksen punaisena lankana, josta lähdetään kutomaan yhteyksiä nykytanssiteatterin maailmaan.

- Lockingista on mukana sekä tiukasti koregrafioituja pätkiä, joista meidät tunnetaan, että freestylea eli käytännössä improvisaatioita. Lisäksi leikimme teksteillä ja tuomme mukaan elementtejä nykytanssin liikerepertuaarista, joiden kautta Lockingin perusliikekieltä lähdetään muokkaamaan. Kaikkia näitä tarkastellaan sekä maskuliinisuuden teeman läpi, että hyödyntäen klovnerian kolmea perusperiaatetta eli vapaasti ranskasta suomennettuna pelejä, yhdessä leikkimistä ja esiintymisen iloa, Blomberg kuvailee.

-  Aluksi mietitytti se, että työryhmään kuuluu nyt vain mieheksi syntyneitä. Mutta sitten ajattelimme, että ehkä juuri tässä teoksessa ja tämän teeman kanssa se on juuri se juttu! Olemme kuitenkin miettineet myös kohderyhmiä maskuliinisuuden teeman kautta. Itseäni on myös auttanut se, kun olen pohtinut millaisia esityksiä olisin itse nuorempana kaivannut nähdä, Bakhtaoui pohtii.

Lavalla nähdään Will Funk For Foodin jäsenistä teoksen koollekutsujat Wilhelm Blomberg ja Akim Bakhtaoui, sekä ryhmän jäsenistä Teemu Kullberg, Jeffrey Kam ja Sami Pajari. Kaikki ryhmän kahdeksan jäsentä ovat kuitenkin jollain tavalla osallistuneet teosprosessiin.

- Meille esiintyminen on aina ollut huumorin, viihteen, luonteen ja luovuuden leikkikenttä, kunnioittaen samalla Lockingin perusteita ja kehittäen ryhmän tyyliä omaan suuntaamme. Yleisölle esityksemme ovat harjoituksia siitä, kuka pystyy istumaan pisimpään paikallaan hymyilemättä ja nauramatta, toteaa ryhmän alkuperäinen koollekutsuja ja perustaja Teemu Kullberg (ent. Korjuslommi).

A Fistful of Funk nähdään Tanssin talon Pannuhallissa yhteensä viisi kertaa ajalla 3.–8.6. Lue Akim Bakhtaouin ja Wilhelm Blombergin koko haastattelu Zodiakin verkkosivujen Päiväkirjasta.

Esitykset ovat Zodiakin kausiohjelmiston lisäksi myös osa Kiasma-teatterin järjestämää URB 24 -festivaalia.

KANTAESITYS
Will Funk For Food: A Fistful of Funk

Koreografia: Akim Bakhtaoui, Wilhelm Blomberg ja Will Funk For Food
Esiintyjät: Akim Bakhtaoui, Wilhelm Blomberg,  Jeffrey Kam, Teemu Kullberg, Sami Pajari
Mukana luovassa prosessissa: Sami Harju, Joonas Kilappa, Kai Ruusuvuori (WFFF)
Lavastussuunnittelu: Oscar Dempsey
Pukusuunnittelu: Justus Kantakoski
Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen
Äänisuunnittelu, muusikko: Sebastian Kurtén
Dramaturgi: Juho Keränen
Rumpali: Leo Mäkinen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Wilhelm Blomberg, Akim Bakhtaoui, Nordic Soul ry
Ennakkokuvat: Joonas Kilappa

Ensi-ilta: ma 3.6.2024 klo 19.30, Tanssin talo, Pannuhalli (Kaapeliaukio 3, B-aula), Helsinki
Muut esitykset: ti 4.6. klo 19.30 | to 6.6. klo 19.30 | pe 7.6. klo 19.30 | la 8.6. klo 19.30

Taiteilijatapaaminen ti 4.6. esityksen jälkeen 

Liput: 42 / 38 / 21 eur

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestintävastaava Piia Ahonen, piia.ahonen@zodiak.fi, 044 971 6344

Lehdistökuvat: www.zodiak.fi/medialle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elokuvajulisteen oloinen ennakkokuva esityksestä
Ennakkokuva / Will Funk For Food: A Fistful of Funk
Lataa

Linkit

Zodiak – Uuden tanssin keskus

Zodiak on kokeileva ja uutta luova nykytanssin keskus, jonka toiminnassa korostuvat taiteilijalähtöisyys, yhteisöllisyys ja yleisötyö. Zodiak toimii nykykoreografian ja nykyesityksen keskeisenä tuottajana ja esitysfoorumina Suomessa. Zodiakin toimintaa tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zodiak – Uuden tanssin keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye