Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pakkalan uuden keskuskeittiön hankesuunnitelma etenee valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 13. toukokuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Palvelukeskusliikelaitoksen käytössä olevan Pakkalan keskuskeittiön korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. 

Palvelukeskusliikelaitos (Palvelukeskus Helsinki) tuottaa Pakkalan keskuskeittiön lakisääteiset ruokapalvelut kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle. Keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin. Keskuskeittiössä työskentelee noin 60 työntekijää, jotka valmistavat keskimäärin 60 000 annosta päivässä. Pakkalan keskuskeittiön nykyisessä toiminnassa ruokaa tuotetaan vuosittain 2,1 miljoonaa kiloa.

Tehtyjen selvitysten mukaan nykyinen keskuskeittiö Vantaalla, osoitteessa Pakkalantie 30, on elinkaarensa päässä. Pääosin alkuperäisessä kunnossa olevassa keskuskeittiössä on todettu mittavia ja erittäin kiireellisiä korjaustarpeita.

Suunniteltu uusi keskuskeittiö, joka varustetaan myös elintarviketerminaalitoiminnolla, mahdollistaa kaupungin väestönkasvua tukevan ruokapalvelun taloudellisesti ja ekologisesti tehokkaalla tavalla, ja varautumisen ruokatuotannon volyymien vaihteluun niin vuositasolla kuin tulevina vuosikymmeninä. Uusi keskuskeittiö sujuvoittaa ruokakuljetusten yhdistelyä sekä mahdollistaa elintarvikealan kumppanien tuotteiden hyödyntämisen. Kaikki suunnittelussa tähtää myös huoltovarmuuden sekä tasalaatuisen ruokapalvelun varmistamiseen.

Tavoiteaikataulun mukaan uusi keskuskeittiö otettaisiin käyttöön kesällä 2027. Lopullisen päätöksen hankesuunnitelmasta tekee kaupunginvaltuusto.

Päiväkoti Päiväpirtille ja päiväkoti Topeliukselle uudet tilat

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan myös Taka-Töölössä sijaitsevien päiväkoti Päiväpirtin ja päiväkoti Topeliuksen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Uudishankkeen tarkoituksena on korvata nykyiset päiväkoti Päiväpirtin purettavat tilat osoitteessa Rajasaarentie 6 ja päiväkoti Topeliuksen tilat osoitteessa Rajasaarentie 3. Korvaava uudisrakennus rakennetaan Taka-Töölössä sijaitsevaan Sibeliuksen puistoon päiväkoti Päiväpirtin nykyiselle tontille.

Rakennettavassa päiväkodissa tullaan järjestämään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Korvaavaan uudisrakennukseen suunnitellaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 168 tilapaikkaa.

Hankesuunnitelma perustuu vuonna 2021 päiväkodin uudisrakennuksen rakentamisesta käytyyn yleiseen arkkitehtuurikilpailuun. Lopullisen päätöksen hankesuunnitelmasta tekee kaupunginvaltuusto.

Kokoomuksen ja SDP:n valtuustoryhmien ryhmäaloitteet etenevät valtuustoon

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli osaltaan kokoomuksen ja sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ryhmäaloitteet. Kokoomuksen ryhmäaloite koskee keskustan elinvoimaisuuden parantamista. SDP:n ryhmäaloitteessa esitetään toimivaa työvoimapolitiikkaa Helsinkiin.

Molemmat ryhmäaloitteet etenevät kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ja Tampere ilmastoyhteistyöhön johtavien matkailuyritysten kanssa24.5.2024 09:38:40 EEST | Tiedote

Helsinkiläiset ja tamperelaiset johtavat matkailuyritykset ovat yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Visit Tampereen kanssa lähteneet tavoittelemaan suunnannäyttäjän roolia matkailun ilmastotyössä. Yksitoista yritystä, sisältäen muun muassa Suomen isoimmat hotelliketjut sekä vetovoimaisimmat matkakohteet ovat perustaneet Urban Climate Leaders in Tourism -yhteistyöryhmän. Ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet yhteisiin päämääriin ja toimenpiteisiin vauhdittaakseen siirtymää kohti ilmastoneutraalia matkailualaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye