Balanco Oy

Suomalainen Balanco Oy aloittaa yritysostojen sarjan Tanskassa ja odottaa markkinan murroksen alkavan

Jaa

Tilitoimistoalan edelläkävijä Balanco Oy jatkaa kansainvälistä kasvuaan laajentumalla Tanskan markkinoille.

Yrityskaupat. Kasvu- ja kehitysjohtaja Antti Voittonen luotsaa Balancon Tanskan markkinoille.
Yrityskaupat. Kasvu- ja kehitysjohtaja Antti Voittonen luotsaa Balancon Tanskan markkinoille.

Balanco ostaa Kööpenhaminan Herlevissä toimivan tilitoimistopalveluyhtiö Accounting.dk ApS:n. Kyseessä on ensimmäisen kauppa Balancon suunnittelemasta yritysostojen sarjasta Tanskassa.

Vuonna 2006 perustettu Accounting.dk tarjoaa kirjanpidon, palkanlaskennan ja talousneuvonnan palveluita. Yrityksen liikevaihto oli vajaa miljoona euroa vuonna 2023 päättyneellä tilikaudella. Accounting.dk työllistää 12 taloushallinnon ammattilaista.

”Kyseessä on meille verrattain pieni kauppa, mutta kasvustrategiassamme merkittävä askel, jolla saamme jalansijan erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa olevalla markkinalla. Etsimme nyt yhtiöitä, joiden johtohenkilöt ovat valmiita rakentamaan kasvua kanssamme. Uskomme, että meillä on hyvät kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa Tanskassa”, yrityskaupoista vastaava Balancon kasvu- ja kehitysjohtaja Antti Voittonen sanoo.

Yrityskaupan myötä Balanco-konsernin henkilöstömäärä nousee yli 160 työntekijään. Konserniin kuuluu Suomen yhtiön lisäksi tilitoimistoja Ruotsissa sekä Norjassa.

Kasvu-uralla kohti Keski-Eurooppaa

Balanco rakentaa ensimmäisellä yritysostolla sillanpääaseman neljän miljoonan asukkaan Juutinrauman alueelle, joka on Pohjoismaiden tiheimmin asuttu alue ja merkittävä liiketoiminnan keskus. Tämän jälkeen yhtiön tavoitteena on kasvaa yritysostoilla sekä orgaanisesti useamman miljoonan euron liikevaihtoluokkaan lähivuosien aikana.

Tanskassa taloushallinnon toimialalla ei ole toistaiseksi koettu Suomen, Ruotsin ja Norjan kaltaista toimialan murrosta ja yrityskauppojen aaltoa. Tähän uskotaan tulevan muutos lähivuosina.

”Uskomme, että suuremmat toimijat aktivoituvat Tanskassa lähivuosina ja tuovat mukanaan uutta nostetta paikalliseen yrityskauppamarkkinaan. Tämä puolestaan avaa Balancon kaltaisille pienemmille kasvuyhtiöille mahdollisuuden löytää mielenkiintoisia kauppakohteita.”

Viime syksynä Balancon kasvutarinaan mukaan liittyneen Voland Partnersin pääomasijoituksen turvin yhtiö vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan ja investoi taloushallintopalveluita tukevien automaatioteknologioiden ja ohjelmistorobotiikan kehittämiseen.

Balancon tavoitteena on yli kolminkertaistaa liikevaihto 35 miljoonaan euroon vuoteen 2027 mennessä. Yritysostot, palveluliiketoiminnan kehittäminen ja teknologiakehitys ovat Balancolle merkittäviä kasvun ajureita seuraavan neljän vuoden aikana.

”Strategiassa määritellyt Pohjoismaat on nyt saavutettu ja seuraavaksi keskitymme kasvattamaan markkina-asemaamme. Alamme aikanaan kartoittamaan myös muuta Eurooppaa. Uskon, että Tanskan kauppa avaa meille mahdollisuuden myös Keski-Euroopan markkinoilla”, Voittonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Balanco

Balanco Group on palvelukeskeinen tilitoimistoalan edelläkävijä, jota ajaa eteenpäin tinkimätön palveluasenne ja ennakkoluulottomuus kehittää tilitoimistotoimialaa. Balanco-konserniin kuuluu Suomen yhtiön lisäksi tilitoimistoja Ruotsissa sekä Norjassa. Vauhdikkaasti kasvavan Balanco-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 10,4 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti noin 150 taloushallinnon ammattilaista. www.balanco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Balanco Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye