Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Pirkanmaan kokoomuskansanedustajat: Pirkanmaalaisiin yrityksiin luotetaan Suomen turvallisuuden kehittämisessä

Jaa

Puolustusministeriö tiedotti tänään 14.5. uudesta Puolustusvoimien tutkimusohjelman tutkimusprojektien hankinnasta. Pirkanmaan kansanedustajat Pauli Kiuru, Sofia Vikman ja Aleksi Jäntti (kok.) ovat tyytyväisiä, että Pirkanmaan yritykset ovat hyvin edustettuina uudessa hankinnassa.

Puolustusministeriö tiedotti tänään 14.5. uudesta Puolustusvoimien tutkimusohjelman tutkimusprojektien hankinnasta, joka koostuu 17 projektista. Pirkanmaalaisista toimijoista projekteja ovat voittaneet 61 Northpoint Solutions Oy, Solita Oy ja Senop Oy. Pirkanmaan kansanedustajat Pauli Kiuru, Sofia Vikman ja Aleksi Jäntti (kok.) ovat tyytyväisiä, että Pirkanmaan yritykset ovat hyvin edustettuina uudessa hankinnassa.

Puolustusvoimien tutkimusohjelma 2025 tuottaa tietoa strategisen suunnittelun tueksi sekä kehittämisohjelmissa hyödynnettäviksi. Ohjelmassa selvitetään uusia teknologisia mahdollisuuksia ja niiden yhdistämistä olemassa oleviin teknologioihin.

"Suomen maanpuolustuksen edistämiseksi ja vahvistamiseksi on oltava paras mahdollinen käytettävissä oleva tieto teknologioiden mahdollisuuksista. Pirkanmaalla toimivilla yrityksillä on pitkä kokemus maailman parhaiden teknologioiden kehittämisestä puolustustoimintaan", Pauli Kiuru sanoo.

Hankintaohjelmalla on vahva kytkös Suomen profiiliin Natossa. Hallitusohjelmassa todetaan, että Suomi profiloituu Natossa arktisen ja Itämeren alueen turvaamisessa, kokonaisturvallisuudessa, kyber- ja informaatioturvallisuudessa, hybridiuhkien torjumisessa sekä muun muassa tekoäly- ja kvanttiteknologiassa.

"Yritysten osaaminen edistää Suomen profiloitumista Natossa. Suomen turvallisuuden kannalta on olennaista, että Nato-mailla on ymmärrys Suomen turvallisuusympäristöstä. Lisäksi yrityksillämme on paljon annettavaa Naton kyvykkyyksien kehittämisessä", Vikman painottaa.

Tutkimusohjelmaan kuuluvat projektit toteutetaan vuosina 2025-2028. Rahoitusta on vuositasolla varattu kuusi miljoonaa euroa, yhteensä 24 miljoonaa euroa.

"Vaikeista talousajoista huolimatta Orpon hallitus ei tingi Suomen turvallisuudesta. Ilman turvallisuutta meillä ei ole hyvää yhteiskuntaa, palveluja ja hyvinvointia. Puolustusteollisuuden ja -tutkimuksen tukeminen on tärkeää myös Suomen kilpailukyvylle", Aleksi Jäntti toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kauma: Esteettisten pistoshoitojen villi länsi saatava kuriin – alalla rahastetaan epärealististen kauneusihanteiden varjolla25.5.2024 12:47:02 EEST | Tiedote

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauman mukaan vain terveydenhuollon koulutuksen saaneiden ammattilaisten pitäisi pystyä tarjoamaan esteettisiä pistoshoitoja. Suomessa täyteainehoitojen ottamiselle ei ole ikärajoja ja niitä voi nykyisen lain puitteissa antaa kuka tahansa. Lain muuttaminen ei ainoastaan suojaisi kuluttajia, vaan myös selkiyttäisi markkinoita ja parantaisi alan ammattimaisuutta sekä luottamusta alan toimijoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye