Messukeskus

Orivesi ja Pieksämäki loistivat koulujen valtakunnallisessa aivoterveyskilpailussa

Jaa

Euroopan Neurologiyhdistyksen ja Suomen Neurologisen yhdistyksen tukema valtakunnallinen koulujen Aivoterveys-haaste on saatu päätökseen. Alakoulujen sarjassa voiton vei Orivedellä sijaitseva Kultavuoren koulu. Toisen asteen kouluista kärkeen kiri Pieksämäen lukio. Voittajat palkittiin Helsingin kaupungintalolla 14.5.2024 pidetyssä juhlallisessa tilaisuudessa.

Kuva videosta
Ruutukaappaus Kultavuoren alakoulun voittajatyöstä "Matin ja Maijan aivojen päivä".

Aivot ovat kaiken toimintamme keskus. Aivojen terveys on elintärkeää kaikenikäisille. Siksi Euroopan Neurologiyhdistys on lanseerannut kouluille aivoterveyshaasteen, jota Suomessa vievät eteenpäin Kansallinen Neurokeskus ja Suomen Neurologinen yhdistys.

Kultavuoren koulun ja Pieksämäen lukion kilpailutyöt nousivat kärkeen luovuudellaan ja selkeillä viesteillään. Kultavuoren koulu palkittiin 750 eurolla ja Pieksämäen lukio 250 euron palkinnolla Helsingin kaupungintalolla 14.5.2024 pidetyssä juhlallisessa tilaisuudessa.

Alakoulujen sarjassa toiselle sijalle nousi Jyväskylän steinerkoulu ja toisen asteen sarjassa Helsinki Business College. Molemmat saivat 250 euron rahapalkinnon. Lisäksi Ammattiopisto Spesian Hel-Tuva-opiskelijat saivat erityispalkinnon kilpailuun osallistumisesta.

” Terveet aivot tuottavat terveen ja hauskan elämän”

Aivoterveys-haasteeseen saivat kutsun kaikki ala- ja yläkoulut sekä toisen asteen opiskelijat. Kilpailutyönä koululaiset ideoivat julisteita, sosiaalisen median videoita, kampanjoita ja muita luovia toteutuksia, joissa kerrotaan aivoterveyden merkityksestä ja rohkaistaan pitämään aivoista huolta.

Kultavuoren koulun voittoisa työ oli 8 minuutin video ”Matin ja Maijan aivojen päivä”. Luokan kaikki 18 oppilasta osallistuivat videon hahmojen ja taustojen tekemiseen, tekstien suunnitteluun ja nauhoitukseen sekä animointiin. Videota työstettiin osana ympäristöopin Minä ihmisenä -jaksoa sekä kuvataiteen ja äidinkielen tunneilla. Haasteen innostamina ollaan videosta työstämässä myös Kahoot-versiota pelipohjaiseen oppimisympäristöön. Linkki videoon: https://youtu.be/sUra_BvbmmI.

” Aivoterveys-haaste tempasi koulussamme mukaansa niin oppilaat kuin opettajatkin ja näytti kokemuksellisen oppimisen voiman! Kyllä opittu jää tehokkaimmin mieleen, kun saa itse ideoida ja tehdä. Monta työvaihetta sisältäneen ahkeroinnin jälkeen oli hieno hetki näyttää valmis työ elokuvana koko koululle. Ja kun tieto voitosta tuli, riemu suorastaan räjähti! Voittosumma on komea pesämuna käytettäväksi leirikouluun tai luokkaretkeen”, tiivistää Kultavuoren koulun tunnelmat luokanopettaja Ulpu Siponen.

EAN tuo jopa 6000 neurologia Helsinkiin

Koulujen Aivoterveys-haaste on aiemmin toteutettu menestyksekkäästi Itävallassa ja nyt laajenemassa muihinkin Euroopan maihin. Vuosittain toteutettava haastekampanja järjestetään Suomessa myös ensi lukuvuonna.

Aivoterveys-haasteen käynnistäjä Euroopan Neurologiyhdistys (EAN) tuo kesä-heinäkuun vaihteessa Helsingin Messukeskukseen jopa 6000 neurologia Euroopan-laajuiseen kongressiinsa. 29.6.–2.7. järjestettävä kongressi haluaa jakaa tärkeää sanomaa aivoterveyden merkityksestä laajemminkin koululaisille ja opiskelijoille suunnatun haastekilpailun muodossa. Suomalaistutkijoista kongressin ohjelmatoimikunnassa ja paikallisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Itä-Suomen yliopiston neurologian professori Reetta Kälviäinen.

Tärkeät linkit:
Aivoterveys-haaste: https://www.ean.org/brain-health-mission/activities-events/kouluhaaste
EAN-kongressi: https://www.ean.org/congress2024
Suomen Neurologinen yhdistys: https://www.neuro.fi/  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Aivoterveys-haasteesta ja EAN-kongressista:

Kultavuoren koulu, luokanopettaja Ulpu Siponen, ulpu.siponen@orivesi.fi, +358 40 133 9220
EAN-kongressi, professori reetta.kalviainen@uef.fi +358 40 583 9249
Helsingin Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, paula.blomster@messukeskus.com, +358 40 456 6066

Kuvat

Elokuvahetki Kultavuoren koulussa. Monta työvaihetta sisältäneen ahkeroinnin jälkeen oli hieno hetki näyttää valmis työ elokuvana koko koululle. Tekijät esittelivät työtään haastattelussa.
Elokuvahetki Kultavuoren koulussa. Monta työvaihetta sisältäneen ahkeroinnin jälkeen oli hieno hetki näyttää valmis työ elokuvana koko koululle. Tekijät esittelivät työtään haastattelussa.
Lataa
Elokuvajuliste
Elokuvajuliste kertoo, että kevään aikana yhteisvoimin työstetty 10 minuutin video on valmis näytettäväksi koko koululle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muodin kiertotalouskilpailu on avautunut – haussa kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, tuotteita ja suunnittelijoita6.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

I love me -messujen ja Jalotus ry:n yhteistyössä järjestämä Muodin kiertotalouskilpailu on käynnissä. Suomen Messusäätiön tukemassa kilpailussa etsitään toimijoita, jotka kunnioittavat ja hyödyntävät kiertotalouden periaatteita eri näkökulmista. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye