Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL:n muutosneuvottelut päätökseen – 93 irtisanotaan, henkilöstömäärä vähenee 180:llä

Jaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) muutosneuvottelut on saatu päätökseen. THL saavutti tavoitteen 12 miljoonan euron vuotuisesta säästöstä kehyskaudella 2024–2027. Neuvotteluiden lopputuloksena tullaan irtisanomaan 93 henkilöä. Vähennettävä henkilöstömäärä on yhteensä arviolta 180 henkilöä. Loput vähennyksestä saavutetaan eläkkeelle siirtymisten ja päättyvien määräaikaisuuksien kautta.

Neuvotteluesityksessä työnantaja arvioi sopeutustarpeen olevan enintään 200 henkilöä, mikä on noin 15 prosenttia THL:n henkilöstöstä.

”Muutosprosessi on ollut koko henkilöstölle raskas. Saimme kuitenkin vähennettyä huomattavasti irtisanottavan henkilöstön määrää neuvotteluiden aikana, mikä on hyvä asia”, toteaa THL:n pääjohtaja Mika Salminen.

Taloudellisin ja tuotannollisin syin suunniteltu sopeutus on niin mittava, että se koskee laajasti laitoksen eri toimintoja. Merkittäviä supistuksia kohdistuu esimerkiksi koronapandemian hoitamisesta vastanneeseen terveysturvaajat-osastoon, väestön terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan ja terveyden edistämiseen keskittyvään hyvinvointivaikuttajat-osastoon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa ja tietotuotantoa ohjaavaan ja kehittävään tiedonvälittäjät-osastoon.

Vähennykset ovat merkittäviä ja THL muuttaa siksi myös organisaatiorakennettaan.

”Organisaatiouudistus edesauttaa uuden strategiamme toteuttamista, jonka fokuksessa ovat hyvinvoiva väestö, yhdenvertaiset palvelut sekä turvallinen yhteiskunta. Strategian peruspilareina ovat laadukkaat tietovarannot, vaikuttava TKI-toiminta sekä osaava ja ennakoiva henkilöstömme”, Salminen jatkaa.

THL käynnisti koko laitoksen henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut helmikuussa. Syynä oli voimakkaasti laskeva valtion talousarviorahoitus ja samanaikaisesti laitokselle osoitetut uudet tehtävät ja niihin liittyvät toiminnan uudelleenjärjestelyt.

Lisätiedot:

THL:n mediapäivystys palvelee toimittajia arkisin klo 9–16.
puh. 029 524 6161
sähköposti: info(at)thl.fi

Avainsanat

Tietoa julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

I de mest utsatta bostadsområdena går mest pengar förlorade på spelautomaterna i det egna området14.6.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

I områden där utsatthet är vanligt förlorar man mest pengar på spelautomaterna i det egna bostadsområdet, framgår det av THL:s undersökning. Även tillgången till spelautomater, det vill säga antalet automater i förhållande till invånarantalet, är högst i de mest utsatta postnummerområdena, även om antalet automater totalt sett har minskat betydligt.

People in the most disadvantaged residential areas lose the greatest amount of money to slot machines in their area14.6.2024 02:00:00 EEST | Press release

People lose the greatest amount of money to slot machines in areas where disadvantage is prevalent, the Finnish Institute for Health and Welfare’s (THL) study shows. The availability of slot machines or, the number of slot machines in relation to the number of residents, is also the highest in the most disadvantaged postal code areas, even though the number of slot machines has decreased significantly overall.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye