Diakonissalaitos

Shakin huippunimi Tunde Onakoya saapuu Suomeen

Jaa

Hiljattain New Yorkin Times Squarella 60 tuntia putkeen shakkia pelannut nigerialainen shakin huippunimi Tunde Onakoya saapuu Suomeen. Hän osallistuu Diakonissalaitoksen ja Filantropian ry:n  järjestämään Nigeria-foorumiin torstaina 16.5.

Tummaan pukuun pukeutunut mies seisoo kädet rinnalle ristittyinä ja katsoo sivuun.
Tunde Onakoya on tullut tunnetuksi erityisesti vuonna 2018 perustamastaan Chess in Slums Africa -organisaatiosta, jonka missiona ontukea shakin avulla köyhistä oloista ponnistavien lasten asemaa ja mahdollisuuksia. Chess in Slums

Nigerialainen Tunde Onakoya on yksi shakin kiinnostavimmista nimistä tällä hetkellä. Kansallissankarin mainetta nauttiva shakkimestari on tullut tunnetuksi erityisesti vuonna 2018 perustamastaan Chess in Slums Africa -organisaatiostaan. Sen missiona ontukea shakin avulla köyhistä oloista ponnistavien lasten asemaa ja mahdollisuuksia.

Times Squaren tempauksellaan Tunde saavutti Guinnessin ennätyksen, mutta nostatti samalla kiinnostusta ja tunnettuutta Chess in Slums -konseptilleen: sen kautta on kulkenut jo yli 10 000 lasta, joista 500 on saanut kansainväliselle koulutukselleen rahoituksen.

Tarinankertoja Afrikan mahdollisuuksien puolesta

Tunde Onakoya on itse kotoisin Lagosin Ikorodun slummeista, joten hän tietää miten haasteellista sieltä on ponnistaa eteenpäin. Hän onkin käyttänyt omaa tarinaansa inspiraationa.

Tunde puhuu torstaina 16.5. Diakonissalaitoksen ja Filantropia ry:n  järjestämässä Nigeria-foorumissa. Tapahtuma keskittyy suomalaisten yritysten ja järjestöjen mahdollisuuksiin tehdä kestävää liiketoimintaa Nigeriassa. Tarkoituksena on myös monipuolistaa suomalaisten kuvaa Saharan eteläpuolisen Afrikan maista.

Nigeria on aiheena ajankohtainen ja kansainvälisen kiinnostuksen polttopisteessä. Siellä asuu yli 200 miljoonaa ihmistä, väestö on nuorta ja se on yksi Afrikan nopeimmin kasvavista talouksista.

Tapahtumaan liittyy myös taide- ja valokuvanäyttely, joka on nähtävillä Kauppakeskus Redissä sijaitsevassa Vapaakaupungin Olohuoneessa. Nähtävillä on mm. Dotun Popoolan, Ife Olowun ja Rami Kankaan teoksia. Tapahtuma on tuotettu  yhteistyössä taiteen ja viestinnän yhdistävän Art for Business -yhteisön kanssa.

Lisätietoja: hdl.fi/en/blog/nigeria-forum/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Etsivä katutyö tuo apua ja toivoa, sekä vähentää palveluiden häiriökysyntää24.5.2024 11:44:31 EEST | Tiedote

Etsivä ja jalkautuva päihde- ja mielenterveystyö vähentää sotepalveluihin kohdistuvaa ns. häiriökysyntää, ja tuo kaivattua inhimillisyyttä yhteiskunnan syvimmässä marginaalissa elävien elämään. Työtä tehdään kadulla kohdattavien ihmisten ehdoilla, ja sitä leimaa korkea ammatillisuus, todetaan tutkija Jenni Mäen juuri julkaistussa selvityksessä, jossa tutkittiin vuodesta 2019 alkaen toimineen Tukialus-hankkeen työtä ja sen vaikutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye