ELY-keskukset

Rauman seurakunta sai kiitosta modernin rakennusperinnön vaalimisesta (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa

Järjestyksessään seitsemäs Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinto luovutettiin 16.5.2024 Rauman seurakunnalle. 

Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Eino Korsi (ensimmäinen oikealla) ja kirkkoherra Valtteri Virta (toinen oikealla) vastaanottivat kulttuuriympäristötekopalkinnon Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmän edustajilta Olli Joukiolta ja Kirsti Virkiltä.
Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Eino Korsi (ensimmäinen oikealla) ja kirkkoherra Valtteri Virta (toinen oikealla) vastaanottivat kulttuuriympäristötekopalkinnon Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmän edustajilta Olli Joukiolta ja Kirsti Virkiltä. Kuva: Johanna Junnila

Rauman seurakunta on tehnyt mittavan kulttuuriympäristöteon korjatessaan alun perin vuonna 1965 valmistuneen arkkitehti Eero O. Karin suunnitteleman Rauman seurakunnan virastotalon. Seurakunta on näyttänyt hyvää esimerkkiä modernin rakennuskannan onnistuneesta vaalimisesta. Aikakautensa tyylipiirteet säilyttänyt rakennus sijaitsee Vanhan Rauman maailmanperintöalueen pohjoispuolella kirkon tuntumassa. Aikanaan ympäristöstään poikennut virastotalo on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa osana kaupunkikuvaa.

Nyt seitsemättä kertaa jaettavan Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinnon tarkoituksena on rohkaista ja innostaa alueen kuntia, yhteisöjä ja yksityisiä kansalaisia vaalimaan omaa kulttuuriympäristöään. Palkinto voidaan myöntää laaja-alaiselle kulttuuriympäristön hyväksi tehtävälle työlle tai yksittäisen rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot säilyttävälle kunnostustyölle. Olennaista on, että teko voi toimia mallina ja esimerkkinä muille.   

Kulttuuriympäristöteko -palkinnon jakaa Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä. Runsaat 20 vuotta toimineen työryhmän on nimennyt Varsinais-Suomen ELY-keskus ja vastaava alueellinen ryhmä toimii Suomen kaikissa maakunnissa. Siinä ovat edustettuina Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskusten ohella Satakuntaliitto, Satakunnan Museo, Turun yliopisto, Metsähallitus, ProAgria Länsi-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset ja muutamat alueen kunnat. Ryhmän tehtävänä on edistää ja ohjata maakunnassa tehtävää kulttuuriympäristötyötä sekä lisätä yhteistyötä ja tiedonkulkua toimijoiden kesken.   

Lisätietoja:    

Ylitarkastaja Kirsti Virkki, Varsinais-Suomen ELY-keskus,
puh. 0295 022 525, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi  

Rakennustutkija Olli Joukio, Satakunnan Museo, 
puh. 044 701 1077, etunimi.sukunimi@pori.fi

Avainsanat

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kärrypoluista nykypäivän huoltovarmuuden varmistajiksi14.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri, noin 35 prosenttia, mutta liikennettä niillä on kohtalaisen vähän. Vaikka tyypillisellä soratiellä ajaa alle sata ajoneuvoa päivässä, niillä on kuitenkin oleellinen merkitys tien varren asukkaille, huoltovarmuudelle, elinkeinoelämälle ja kuljetusketjuille. Esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ympärivuotinen liikennöitävyys sorateillä on erittäin tärkeää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye