Oulun yliopisto

Oulun yliopiston tohtorikulkue Kirkkokadulla lauantaina klo 15.30

Jaa

Oulun yliopisto järjestää tulevana viikonloppuna 12. tohtoripromootion. Yliopisto kutsuu kaupunkilaiset seuraamaan tohtoreiden promootiokulkuetta lauantaina 18.5. noin klo 15.30 alkaen Oulun keskustaan.

Oulun yliopiston promootiokulkue Kirkkokadulla vuonna 2022.
Oulun yliopiston promootiokulkue Kirkkokadulla vuonna 2022. Kuva: Studio P.S.V. Studio P.S.V. mainittava kuvan yhteydessä. Studio P.S.V.

Kulkue etenee Mannerheimin puistosta suoraan Kirkkokatua pitkin Oulun tuomiokirkolle. Kulkueella on säävaraus: sateisella säällä sitä ei järjestetä.  

Promootiossa 243 viime vuosina väitellyttä nuorta tohtoria otetaan seremoniallisesti akateemisen yhteisön täysivaltaisiksi jäseniksi. Tohtoreille luovutetaan vihkimisen yhteydessä tohtorinhattu, miekka ja diplomi.  

Samalla vihitään yhteensä 17 kunniatohtoria, jotka tiedekunnat ovat valinneet. Kunniatohtoreiden joukossa ovat muun muassa Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson, Nobel-palkittu tutkija William Kaelin sekä Helsingin Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.  Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle osoittaa. Kunniatohtoreilla on merkittäviä tieteellisiä tai Oulun yliopiston kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia ansioita.  

Tohtoripromootion pääjuhlaa on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä Oulun yliopiston verkkosivuilla  lauantaina 18.5. klo 12 alkaen. 

Promootio on yliopiston suurin akateeminen juhla, ja sitä on vietetty ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 1972. Oulun yliopistossa väittelee vuosittain 150–200 tohtoria.  

Media voi esittää haastattelupyynnöt viestinta@oulu.fi-osoitteeseen. Mikäli osallistut toimittajana tai kuvaajana 18.5. klo 12 alkavaan tohtoripromootion pääjuhlaan, ilmoittauduthan viimeistään keskiviikkona 15.5. klo 14  samaan osoitteeseen. Tiiviin ohjelman vuoksi lauantaina 18.5. ei ole mahdollista tehdä haastatteluja, vaan ne suositellaan tekemään ennakkoon.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Oulun yliopiston promootiokulkue Kirkkokadulla vuonna 2022.
Oulun yliopiston promootiokulkue Kirkkokadulla vuonna 2022. Kuva: Studio P.S.V.
Lataa
Promootiokulkue vuonna 2022 Oulun Rotuaarilla. Kuva: Studio P.S.V.
Promootiokulkue vuonna 2022 Oulun Rotuaarilla. Kuva: Studio P.S.V.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitöstutkimus paljasti sisäisen vuorokausirytmin yhteyksiä keski-ikäisten liikkumiseen ja sydänterveyteen11.6.2024 06:50:00 EEST | Tiedote

Terveystieteiden maisteri Laura Nauha tarkasteli väitöskirjassaan ihmisen sisäisen vuorokausirytmin eli kronotyypin yhteyttä liikkumisen määrään ja paikallaanoloaikaan keski-iässä. Lisäksi hän selvitti epäsäännöllisen unirytmin yhteyttä tutkittavien verenpaineeseen, lihavuuden asteeseen sekä veren glukoosi-, insuliini- ja kolesterolitasoihin. Laura Nauha väittelee Oulun yliopistossa perjantaina 14. kesäkuuta.

Missä järvissä on rautua? Tutkijat pyytävät yleisöltä vesinäytteitä – ympäristö-DNA näyttää lajit4.6.2024 06:04:00 EEST | Tiedote

Tänä kesänä kalastajia, retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia pyydetään keräämään ja lähettämään tutkijoille suodatettuja vesinäytteitä Itä-Lapin järvistä. Vesinäyte kertoo ympäristö-DNA:n avulla, elääkö järvessä nieriä- eli rautukantoja. Oulun yliopiston tutkimus on yksi ensimmäisistä Suomessa, jossa nopeasti kehittyviä ympäristö-DNA-menetelmiä käytetään lajin kartoittamiseen ja yhdistetään kansalaistieteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye