Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa

Jaa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta klo 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin Firenzen apulaiskaupunginjohtajana. Säätiön laulajien kanssa lavalla nähdään kaksi suomalaista huippulahjakkuutta, baritoni Gabriel Kivivuori Sereno ja sopraano Emma Kajander.

Luciano Pavarotti
Luciano Pavarotti

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään tänä vuonna yhteistyönä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa.

”Tutustuimme Nicoletta Mantovanin kanssa vuonna 2016 Firenzessä hänen toimiessaan Firenzen apulaiskaupunginjohtajana ja puhuimme heti paljon oopperasta ja klassisesta musiikista. Vuonna 2017 kansainvälisen Europa Nostra -maailmanperintöverkoston vuosittainen kokous ja palkintogaala pidettiin Turussa, kiitos verkoston Suomen-jaoston varapuheenjohtajana toimineen Benito Casagranden ja Turun kaupungin. Turun musiikkijuhlilla oli kunnia tuottaa palkintogaalan musiikkiohjelma ja tällöin teimme sen yhdessä Luciano Pavarotti -säätiön ja Matti Salmisen rahaston kanssa. Oli hienoa saada Turkuun koolle Eurooppa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo, basso Matti Salminen, Nicoletta Mantovani ja Pavarottien tytär Alice. Jo tuolloin oli puhetta yhteistyön jatkamisesta Pavarotti-säätiön kanssa ja nyt meillä on pandemian jälkeen mahdollisuus jälleen yhteiseen konserttiin. Tällä kertaa Suomesta mukana toisena yhteistyökumppanina on Päivi ja Paavo Lipposen rahasto. Konsertissa Pavarotti-säätiön lahjakkaiden nuorten oopperalaulajien kanssa lavalle nousevat vastikään Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa esiintynyt ja tänä vuonna Päivi ja Paavo Lipposen rahaston nimikkolaulajaksi valittu baritoni Gabriel Kivivuori Sereno ja syksyllä Kansallisoopperassa debytoiva sopraano Emma Kajander”, sanoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki

"Olen iloinen ja ylpeä, että saan palata Turkuun uudistamaan muutama vuosi sitten aloitettua arvokasta yhteistyötä. Haluan kiittää tästä Turun musiikkijuhlia ja erityisesti Liisa Ketomäkeä. Me Pavarotti-säätiössä olemme omistautuneet toteuttamaan Lucianon unelmaa tarjota tilaisuuksia nuorille laulajille ja tutustuttaa kuulijoita oopperan maailmaan. Hänestä ooppera oli kaikista täydellisin, innostavin ja jaloin taidemuoto. Joulukuun 14. päivän konsertti keskittyy erääseen Lucianon lempisäveltäjistä, Giacomo Pucciniin, jonka kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lucianon debyyttiteoksena vuonna 1961 oli eräs Puccinin kuuluisimmista oopperoista, La bohème, ja hänen uransa päätöksenä 43 vuotta myöhemmin oli niin ikään Puccinin ooppera, Tosca. Italialaisten säveltäjien joukossa Puccini otti kaikkein eniten vaikutteita muista musiikkikulttuureista, tarjoillen kuulijoille sointeja ja esteettisiä näkemyksiä kaukomailta. Tässä mielessä hän oli nykyajankin näkökulmasta moderni säveltäjä, joka kykeni ylittämään kieli- ja kulttuurirajoja oopperan yleismaailmallisen ilmaisun kautta. Kenties tästä syystä Luciano piti hänen musiikistaan niin paljon.Puccinin tunnetuimpia aarioita tulkitsevat tässä konsertissa Pavarotti-säätiön valitsemat nuoret lahjakkaat laulajat, joiden urakehitystä säätiö tukee. Heidän kanssaan lavalle nousee kaksi suomalaista nousevaa kykyä vahvistamaan viestiä siitä, että musiikki toimii siltana kansojen ja kulttuurien välillä", kertoo Luciano Pavarotti -säätiön puheenjohtaja Nicoletta Mantovani.

Joukonsertin ohjelmassa kuullaan Luciano Pavarottin tunnetuksi tekemää italialaisen oopperan repertuaaria sekä muutamia jouluisia numeroita. Ohjelmiston suunnittelee Luciano Pavarotti -säätiön taiteellisena johtajana toimiva Paolo Andreoli ja ohjelma tarkentuu alkusyksystä 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye