Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Turun keskustan sote-keskuksen suunnittelun tueksi toivotaan mielipiteitä

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue suunnittelee sosiaali- ja terveyspalveluiden keskittymää Turun keskustaan. Kyselyllä halutaan kuulla asiakkaiden odotuksia ja ajatuksia sote-keskukseen tulossa olevista toiminnoista ja palveluista. Kysymykset vaihtelevat keskuksen tiloista digitaalisiin palveluihin sekä saavutettavuuteen. Vastata voi maanantaihin 27.5. asti Kerro kantasi -palvelussa.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Uusi Keskustan sote-keskus korvaa keskustan nykyisen terveysaseman Käsityöläiskadulla. Sote-keskukseen on tarkoitus sijoittaa myös muita Varhan sosiaali- ja terveyspalveluita.

Toteutustapaa ja laajuutta selvitetään vielä: vaihtoehtoja ovat joko uudisrakennus tai jo olemassa oleva kiinteistö Turun ydinkeskustan alueella. Alustava tavoite on saada palvelut uuteen sote-keskukseen 2020-luvun lopulla. Toteutustavan ohella suunnittelua linjaa Varhan tuleva palveluverkko.

Kysymyksissä käsitellään fyysistä tilaa, digipalveluja, palvelujen aukioloaikoja, erilaisten asiakasryhmien toiveita sekä myös mahdollisia muita palveluja esimerkiksi järjestöjen tuottamia.

- Toivomme kyselyyn paljon vastauksia ja mielipiteitä, jotta uusi sote-keskus vastaisi mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeisiin, aluepäällikkö Terhi Painilainen toteaa.

Vastaukset koostetaan raportiksi Varsinais-Suomen Sote-palvelulautakunnan kesäkuun 2024 kokoukseen.

Kyselyyn voi vastata 13. - 27.5.2024.

Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita Keskustan uuteen sote-keskukseen liittyen? - Kerrokantasi (turku.fi)

Varhan palveluverkkosuunnitelmasta on tarkoitus tehdä päätöksiä kesäkuussa 2024. Toimipaikkojen sijanneista ja palveluista päätetään palvelukokonaisuuksittain eri päätöksentekoelimissä. Uudistuva palveluverkko on saavutettava ja koostuu kiinteistä palvelupisteistä sekä monipuolisista digitaalisista ja liikkuvista palveluista.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vision mukaisesti haluamme turvata yhdessä kumppaniemme kanssa terveyttä ja hyvinvointia kaikille varsinaissuomalaisille, kaksikielisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Terrängen är torr och antänder lätt - midsommarbrasan får inte tändas då varning för terrängbrand råder18.6.2024 13:02:42 EEST | Tiedote

Egentliga Finlands räddningsverk uppmanar invånarna till särskild försiktighet på grund av risken för terrängbrand. Det är absolut förbjudet att göra öppen eld när det finns en varning för terrängbrand. Samma regler gäller för att bränna midsommarbrasan som för att göra någon öppen eld. Man får inte tända en lägereld, brasa eller annan öppen eld när det finns en varning för terrängbrand.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye