Korkein oikeus / Högsta domstolen

Ma. oikeusneuvos Kaarlo Hakamiehestä ja käräjätuomari Heli Melanderista korkeimman oikeuden jäseniä

Jaa

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti on per­jan­tai­na 17.5.2024 ni­mit­tä­nyt kor­keim­man oi­keu­den (KKO) mää­rä­ai­kai­sen jä­se­nen, oi­keus­neu­vos Kaarlo Hakamiehen ja käräjätuomari Heli Melanderin KKO:n jä­se­nen vir­kaan 1.6. ja 1.8.2024 lu­kien.

Hakamies on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.1.2023 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena, käräjätuomarina, korkeimman oikeuden esittelijänä, oikeusministeriön erityisasiantuntijana, syyttäjänä ja rikostarkastajana sekä yliopistotutkijana. Koulutukseltaan Hakamies on oikeustieteen tohtori.

Melander on toiminut käräjätuomarina vuodesta 2022. Aikaisemmin hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa, hovioikeudessa ja liikennevahinkolautakunnassa. Koulutukseltaan Melander on oikeustieteen lisensiaatti.

Lisätiedot: Hallinnollinen lakimies Jussi Alaranta, puh 02956 40025, jussi.alaranta(at)oikeus.fi

Avainsanat

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye