Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Senioripaku on Välkky – pysäkeillä nautitaan liikunnan ja kulttuurielämysten lisäksi kirjaston palveluista

Jaa

Senioripaku Välkky kiertää eri puolilla Espoota 21.5. alkaen elokuun loppuun asti.

Espoon Senioripakun päätöstapahtuma Espoon keskuksessa syyskuussa 2023.
Espoon Senioripakun päätöstapahtuma Espoon keskuksessa syyskuussa 2023. Pauli Boström

Espoon Senioripaku Välkky ilahduttaa espoolaisia ikäihmisiä jälleen tulevana kesänä. Kausi käynnistyy 21.5. Suvelan asukaspuistosta, ja ikäihmiset voivat nauttia pysäkkien ohjelmasta aina elokuun loppuun asti.

Senioripaku tarjoaa pysäkeillään ikäihmisille monipuolista ilmaista ohjelmaa, kuten liikunnanohjausta, tanssihetkiä, taide- ja kulttuurielämyksiä sekä palveluneuvontaa. Tänä kesänä pysäkeille kaartaa kirjaston elämysauto Välkky, joka tuo myös kirjaston palvelut ikäihmisten luo.

Espoon kaupunginkirjastolla on paljon palveluita, jotka helpottavat esimerkiksi ikääntyneiden ja liikuntarajoitteisten henkilöiden kirjastoasiointia. Tällaisia ovat muun muassa Kotikirjasto-palvelu ja joustoasiakkuus. Senioripaku Välkyssä pääset tutustumaan tarkemmin näihin palveluihin, löytämään luettavaa ja muutakin puuhaa kesäksi. Saatat kohdata Välkyssä myös Pyry-robottihylkeen ja joillain pysäkeillä on mukana myös hauska kirjapeli.

Senioripakun toiminta toteutetaan Espoon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluiden, Omnia Espoon työväenopiston, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, sekä järjestöjen ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyönä. Monialaisen yhteistyön ansiosta toiminta on monipuolista ja huomioi ikäihmisten toiveet ja tarpeet.

”Senioripakussa liikunta ja kulttuuri yhdistyvät oivallisella tavalla. Kannattaa lähteä liikkeelle ja altistaa itsensä taiteelle. Ihmisten kohtaamisesta tulee hyvä mieli”, kannustaa erityisasiantuntija Elina Pulli Espoon kaupungin kulttuuripalveluista.

”Liikunnalla ja kulttuurilla on selkeät hyödyt terveyteen ja toimintakykyyn, eikä niihin ole ikärajaa. Toiminnassa on matala kynnys ja aremmatkin uskaltavat tulla mukaan. Yhteinen toteutustapa tarjoaa osallistujille myös monipuolisesti infoa ja vinkkejä hyvinvoinnin tueksi”, sanoo liikuntasuunnittelija Esa Yletyinen Espoon kaupungin liikuntapalveluista.

Senioripaku-toimintaa on järjestetty Espoossa vuodesta 2022 lähtien. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä tekemistä ikäihmisille ja tuoda palvelut heitä lähelle. Vuonna 2023 Senioripakun pysäkeillä tavoitettiin lähes 1000 ikäihmistä ja heidän läheisiään.

Senioripakun tapahtumien tiedot julkaistaan verkossa www.espoo.fi/senioripaku.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye