Pirkanmaan hyvinvointialue

Kiireellisten terveysasioiden hoitoon muutoksia Urjalassa ja Akaassa 1.6.2024

Jaa

Urjalan lähiasemalla hoidetaan 1.6.2024 alkaen kiireellisiä asioita vain ajanvarauksella.

Urjalalaiset voivat kiireellisissä asioissa ottaa yhteyttä digiklinikalle tai soittaa Akaan kiirevastaanoton numeroon 040 335 2704, josta arkipäivisin saa tarvittaessa ajan joko Urjalan lähiasemalle tai Akaan kiirevastaanotolle. Urjalan kiirevastaanoton oma puhelinnumero poistuu käytöstä toukokuun lopussa.

Mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla käytettävällä digiklinikalla terveydenhuollon ammattilaiset ovat tavoitettavissa joka päivä kello 8–22. Myös terveysaseman chat on siirtynyt digiklinikalle. Digiklinikalle pääset lataamalla OmaPirha Digiklinikka -sovelluksen tai kirjautumalla pirha.fi-sivuilla OmaPirha-palveluun.

Viitteellinen ajanvaraus käyttöön Akaan kiirevastaanotolla

Urjalan lähiasemalla hoidetaan asioita, jotka tarvitsevat arviota kolmen vuorokauden sisällä. Kiireelliset asiat, esimerkiksi kuvantamista vaativat potilaat ja akuutit tapaturmat, hoidetaan Akaan sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotolla. 

Kesäkuun alussa Akaan kiirevastaanotolla otetaan käyttöön viitteellinen ajanvaraus. Digiklinikan chatissa tai puhelimessa hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja tarvittaessa varaa vastaanotolle viitteellisen ajan, jolloin kiirevastaanotolle kannattaa saapua.

Akaan kiirevastaanoton ja digiklinikan ollessa kiinni soita Pirkanmaan päivystysapuun 116 117, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Puhelimessa hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa oikeaan hoitopaikkaan, esimerkiksi Valkeakosken päivystykseen. Tays Valkeakoskella päivystys toimii 1.6.2024 alkaen kello 8–22. Kesäkuun alusta lähtien eteläpirkanmaalaisten yöpäivystys on Tays Päivystys Acutassa Tampereella.

Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Yhteydenottotavat Urjalassa ja Akaassa 1.6.2024 alkaen:

 • Digiklinikka, joka päivä kello 8–22:
  • Lataa OmaPirha Digiklinikka -sovellus tai kirjaudu pirha.fi-sivuilla OmaPirha-palveluun.
  • Lisätietoja pirha.fi/digiklinikka
 • Urjalan lähiasema, Sairaalantie 9, Urjala
  • Kiireettömät asiat: 040 335 2133, ma–to klo 8–16, pe ja arkipyhien aatot klo 8–15
  • Kiireelliset asiat: 040 335 2704 (Akaa), ma–to klo 8–16, pe ja arkipyhien aatot klo 8–15
 • Akaan sosiaali- ja terveysasema, Ryödintie 16, Akaa
  • Kiireettömät asiat: 040 335 2702, ma–to klo 8–16, pe ja arkipyhien aatot klo 8–15
  • Kiirevastaanotto: 040 335 2704, ma–to klo 8–16, pe ja arkipyhien aatot klo 8–15
 • Pirkanmaan päivystysapu 116 117, avoinna ympäri vuorokauden
 • Hätänumero 112

Lisätietoja

Ylilääkäri Riikka Luoto
040 335 7250
riikka.luoto@pirha.fi 

Akaa ja Urjala:

Osastonhoitaja Anu Beadle
040 335 2600
anu.beadle@pirha.fi

Apulaisylilääkäri Kaisa Kivinen 
040 335 2203
kaisa.kivinen@pirha.fi 

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalla käynnistymässä keskustelu lopuista lähiasemista liikkuvien palvelujen kokeilun pohjalta12.6.2024 15:46:46 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue on uudistanut voimakkaasti palvelujen verkostoa viime syksystä lähtien. Digitaalisilla palveluilla luotu edellytyksiä toimipisteverkoston tiivistämiselle ja nopeutettu yhteydensaantia sote-ammattilaisille. Palvelujen verkostossa on edelleen 12 toimipistettä, joista ei ole tehty päätöstä. Niistä tullaan käymään laaja keskustelu kesän ja alkusyksyn eri toimielimissä ja asukastilaisuuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye