Duunitori Oy

Tässä ovat 10 himotuinta kesätyöpaikkaa – kiinnostus ollut poikkeuksellisen suurta

Jaa

Tunnetut työnantajat, kuten UPM, Fazer ja Lidl, houkuttelevat kesätyönhakijoita. Työnhakupalvelu Duunitorin data kertoo, mitkä kesätyöpaikkailmoitukset ovat keränneet eniten lukukertoja ja millainen avointen kesätyöpaikkojen tilanne on.

Duunitorilta löytyy edelleen runsaasti kesätyöilmoituksia.
Duunitorilta löytyy edelleen runsaasti kesätyöilmoituksia.

Duunitorilla julkaistiin 1.11.2023–14.5.2024 yli 25 600 kesätyöpaikkailmoitusta, mikä on noin 35 prosenttia vähemmän kuin 1.11.2022–14.5.2023.

”Epävakaa taloustilanne heijastuu kesätyöpaikkojen määrään. Vaikeasta tilanteesta huolimatta olisi hienoa, jos jokainen työnantaja panostaisi tulevaisuuteen ja palkkaisi edes yhden kesätyöntekijän”, sanoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

Vaikka kesätöitä on tarjolla edellistä kautta vähemmän, Duunitorilta löytyy tälläkin hetkellä yli 2 200 kesätyöilmoitusta.

”Moni työnantaja etsii edelleen kesätyöntekijöitä, joten toivoa kesätyöpaikan löytämisestä ei kannata menettää. Työpaikan voi napata vielä alkukesästäkin”, Karhunen muistuttaa.

”Oma aktiivisuus ja motivaatio ovat avainasemassa. Mitä useampaa paikkaa hakee, sitä suurempi mahdollisuus on löytää kesätyö.”

Luetuimmat kesätyöilmoitukset – isot yritykset nousivat kärkeen

Kesätyöilmoituksia on luettu tällä kesätyönhakukaudella ahkerasti. Ilmoitukset ovat keränneet jo yli 10 miljoonaa lukukertaa.

”Kesätyönhakijoiden kiinnostus kannattaa hyödyntää. Työnantajilla on nyt loistava tilaisuus erottua kilpailijoista ja vakuuttaa tulevaisuuden ammattilaiset”, Karhunen kannustaa.

Tällä kesätyönhakukaudella (1.11.2023–14.5.2024) eniten lukukertoja Duunitorilla ovat keränneet nämä ilmoitukset:

 1. UPM: Kesätyöhaku

 2. Fazer: Kesätyöt 2024

 3. Lidl: Tule kesätöihin Lidliin!

 4. Puuilo: Kesätöihin myyjäksi

 5. Kela: Asiakaspalvelijoita ja etuuskäsittelijöitä kesätöihin

 6. Viking Line: Kesätöihin Viking Linelle!

 7. ISS Palvelut: Kesätöihin ISS:lle

 8. Valio: Kesätöihin Valion tuotantoon ja logistiikkaan

 9. Motonet: Kesätyöntekijöitä Motonet-tavarataloihin

 10. HOK-Elanto: Kesätöihin HOK-Elannon kauppoihin

Kärkisijan napanneen UPM:n kesätyöilmoitus sai yli 83 000 lukukertaa, mikä on hyvin poikkeuksellinen määrä työpaikkailmoitukselle. Fazerin, Lidlin ja Puuilon ilmoitukset keräsivät yli 60 000 lukukertaa, Viking Linen ja Kelan yli 50 000 lukukertaa. Kaikki listan ilmoitukset saivat yli 35 000 lukukertaa.

”Näin valtavat lukukerrat osoittavat, että halu löytää kesätöitä on todella suuri. Luvut kertovat myös siitä, että työnantajat ovat panostaneet rekrytointimarkkinointiin ja ovat selvästi jääneet hakijoiden mieleen”, Karhunen sanoo.

Valion, ISS Palveluiden, Kelan, Puuilon, Fazerin ja UPM:n ilmoitukset saivat runsaasti lukukertoja myös viime kesätyönhakukaudella. Uusia tulokkaita tuoreella listalla ovat Lidl, Viking Line, Motonet ja HOK-Elanto.

”Ei ole yllätys, että isot ja tunnetut organisaatiot ovat houkutelleet hakijoita tälläkin kaudella. Duunitorin kesätyökyselyn mukaan kesätyönhakijoita kiinnostaa esimerkiksi kaupan ala, mikä näkyy suoraan luetuimpien ilmoitusten listalla.”

Näillä aloilla on julkaistu eniten kesätyöilmoituksia

Eniten tarjontaa kesätyöilmoituksissa on ollut tällä kaudella (1.11.2023–14.5.2024) näillä aloilla:

 1. Ravintola- ja matkailuala
 2. Myynti- ja kaupan ala
 3. Sosiaali- ja hoiva-ala
 4. Rakennusala
 5. Teollisuus ja teknologia

Kaikilla aloilla on laskua kesätyöilmoitusten määrässä viime kauteen verrattuna. Suurin pudotus on ravintola- ja matkailualalla, jossa ilmoituksia on julkaistu noin 39 prosenttia edelliskautta vähemmän. 

”Kesätöiden vähentymistä voi selittää se, että ostovoiman heikentyminen näkyy ravintola- ja matkailupalveluiden kysynnässä”, Karhunen toteaa.

Kaipaatko lisätietoa?

Duunitori selvittää vuosittain hakijoiden kokemuksia ja ajatuksia kesätyönhausta. Tutustu kesätyökyselyn tuloksiin.

Haluatko tietää lisää kesätöistä tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Duunitorilta löytyy edelleen runsaasti kesätyöilmoituksia.
Duunitorilta löytyy edelleen runsaasti kesätyöilmoituksia.
Lataa
Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Lataa

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2023 Duunitorilla vierailtiin yli 50 miljoonaa kertaa. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye