Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käsittelee henkilöstökertomusta 20.5.

Jaa

Aluehallituksella on kokous maanantaina 20.5. klo 13.30 talousseminaarin jälkeen. Kokouksessa käsitellään muun muassa viime vuoden henkilöstökertomusta.

Pirkanmaan hyvinvointialueella työskenteli viime vuoden lopussa yhteensä 20 485 henkilöä, joista vakituisessa palvelussuhteessa 16 409 henkilöä, selviää hyvinvointialueen ensimmäisestä henkilöstökertomuksesta.

Ammattiryhmistä eniten oli hoitohenkilöstöä, yhteensä 12 157. Hoitohenkilöstön jälkeen suurimmat henkilöstöryhmät olivat sosiaalityössä (1934) ja lääkäreinä (1811). Vakinaisen henkilöstön keski-ikä oli 45 vuotta ja määräaikaisen henkilöstön 36 vuotta.

Hyvinvointialueen henkilöstölle kertyi poissaoloja työstä viime vuonna yhteensä 1,7 miljoonaa kalenteripäivää. Sairauspoissaolopäiviä työssä olevaa työntekijää kohden oli 21 päivää. Poissaoloja oli eniten ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalla sekä tukipalveluissa.

Viime vuonna tehdyn kyselyn perusteella hyvinvointialueen työelämän laatu oli Suomen keskimääräisen työelämän laatuindeksin tasolla. Vaikka moni koki esihenkilötyön onnistuneeksi, työnsä mielekkääksi ja työyhteisön voimavarakseen, kehitettävää jäi erityisesti työn kuormittavuuteen.

Hyvinvointialueella kehitettiin henkilöstön saatavuuteen vaikuttavia tekijöitä monella tavalla. Pirkanmaalla kehitettiin esimerkiksi varahenkilötoimintaa ja edistettiin kansainvälistä rekrytointia sekä toteutettiin henkilöstövuokrauksen kilpailutus. Strategian toimeenpano-ohjelmassa tunnistettiin henkilöstöhaasteelliset alat sekä pysyvyyteen ja saatavuuteen vaikuttavat vetovoima- ja mainetekijät. Näiden pohjalta on tehty kohdennettuja toimenpiteitä ja tehostettu rekrytointia ja viestintää.

Henkilöstökertomus seuraa vuosittain strategisten toiminnallisten ja taloudellisten henkilöstötavoitteiden saavuttamista, antaa tietoa henkilöstökuvasta, henkilöstön uudistumisesta, ajankäytöstä, henkilöstökustannuksista ja työelämän laadusta sekä johtamisesta.

Muut 20.5. aluehallituksen esityslistalla olevat asiat:

  • Vuoden 2024 talousarvion muuttaminen
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 41 §:n täydentäminen
  • Varajäsenen vaihtuminen monipalveluvaliokunnassa

Katso esityslista liitteineen verkossa 

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Yhteistoimintaneuvottelut ja ostopalvelutyöryhmän väliraportti aluehallituksessa 27.5.22.5.2024 16:29:41 EEST | Tiedote

Aluehallitukselle esitetään, että se käynnistää 27.5. uudet yhteistoimintaneuvottelut, jotka käydään erityisesti toimintojen uudelleenorganisointien ja palveluverkkouudistuksen toimeenpanoa koskevien henkilöstövaikutusten vuoksi. Aluehallitus päättää myös henkilöstö- ja TKIO-toimialueilla jo käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen perusteella tehtävistä toimenpiteistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye