Sweco Finland Oy

Sweco Finland Q1 2024: Hyvä tuloskehitys ja kasvua kaksijakoisessa markkinassa

Jaa

Sweco julkaisi tänään osavuosikatsauksensa vuoden 2024 ensimmäiseltä neljännekseltä. Sweco Finlandin liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia ja tulos kehittyi positiivisesti. Talonrakentamisen markkina jatkui Suomessa haastavana, kun taas vihreään siirtymään liittyvien palveluiden kysyntä pysyi hyvällä tasolla.

Sweco Finlandin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia 82,8 miljoonaan euroon. Vuosineljänneksen liikevoitto (EBITA) oli 8,2 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2023 vastaavalla ajanjaksolla oli 6,8 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti oli 9,9, jossa nousua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden oli 1,4 prosenttiyksikköä. Henkilöstön määrä maaliskuun lopussa oli 3000. 

Markkinatilanne jatkui edelleen kaksijakoisena vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihdon kasvu säilyi hyvällä tasolla niillä liiketoiminnoilla, jotka ovat mukana vihreän siirtymän eri osa-alueilla, kuten energiamurros sekä kestävä kaupunkikehitys ja liikkuminen. Talonrakentamisen markkina oli edelleen historiallisen matalalla tasolla, mutta talonrakentamisen liiketoimintojen suhteellinen kannattavuus parani. 

”Myönteisen tuloskehityksen taustalla olivat muun muassa panostukset vihreän siirtymän kasvualueisiin sekä viime vuoden syksyllä tehdyt tehostamistoimet. Lisäksi onnistuimme projektien laadukkaassa läpiviennissä. Swecon vahvuutena on monipuolinen osaaminen, joka mahdollistaa laaja-alaisen osallistumisen kestävämmän, toimivamman ja turvallisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Osaamisemme on arvostettua myös Swecon kansainvälisissä hankkeissa, joissa näemme kasvumahdollisuuksia. Tahdon kiittää henkilöstöämme erinomaisesta työstä asiakasprojekteissa ja sitoutuneisuudesta haastavassa markkinatilanteessa”, Sweco Finlandin toimitusjohtaja Thomas Hietto kertoo. 

Sweco Finland voitti vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana useita merkittäviä toimeksiantoja. Vihreän vedyn ja power-to-X-teknologian edelläkävijäyritys P2X Solutions valitsi Swecon suunnittelukumppanikseen jatkumona aiemmalle yhteistyölle, jossa Sweco toimi suunnittelijana Harjavaltaan rakennettavassa Suomen ensimmäisessä teollisen mittakaavan vedyntuotantolaitoksessa. Yhtiön tavoitteena on perustaa toinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn ja synteettisten polttoaineiden tuotantolaitos Joensuuhun. 

Sweco on suunnitteluosapuolena allianssissa, joka valittiin Turun raitiotiehankkeen palveluntuottajaksi. Kyseessä on mittava kaupunkikehityshanke, joka kasvattaa Turun joukkoliikenteen kapasiteettia, vauhdittaa kaupungin kasvua ja tukee kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamista. Uusi raitiotie on noin 12 kilometriä pitkä ja sen varrelle sijoittuu 19 pysäkkiä satamasta keskustan kautta Varissuon alueelle. Swecon osuuden arvo hankkeessa on noin 6 miljoonaa euroa. 

Maaliskuussa julkistettiin tieto uudesta vastuullisuuskonsultoinnin liiketoimintayksiköstä. Uuden yksikön tavoitteena on palvella asiakkaita entistä kokonaisvaltaisemmin kestävän liiketoiminnan suunnittelussa ja toimeenpanossa. Swecoon vuodesta 2021 kuulunut vastuullisen liiketoiminnan konsulttiyhtiö Gaia Consulting Oy siirtyy uuteen liiketoimintayksikköön, joka täydentyy Swecon monipuolisella vastuullisuusosaamisella ja uusien osaajien rekrytoinneilla. 

”Vastuullisuus on Swecon liiketoiminnan keskiössä ja tärkeässä roolissa asiakkaidemme strategioiden edistämisessä. Haluamme tuoda vastuullisuuden entistä vahvemmin ja kokonaisvaltaisemmin osaksi Swecoa ja kaikkia asiakashankkeitamme. Swecolla ja Gaialla on yhdessä erittäin laaja vastuullisuuskonsultoinnin palveluvalikoima, ja uuden liiketoimintayksikön myötä tuomme tämän osaamisen yhteen ja sitä kautta aiempaa paremmin kaikkien asiakkaidemme saataville”, Thomas Hietto kertoo. 

Swecon osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sweco Finland Oy

Euroopan kaupungit puutteellisesti varautuneita helleaaltoihin, haavoittuvat ihmisryhmät vaarassa kesäaikaan26.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Eurooppaa uhkaa kuumuuteen liittyvien kuolemien yleistyminen helleaaltojen lisääntymisen myötä. Sweco selvitti 24 eurooppalaisen kaupungin ilmastonkestävyyttä ja varautumista koskevia toimintaprosesseja ja linjauksia, Helsinki mukaan lukien. Selvityksessä korostuu datan puute erityisesti helteiden vaikutuksista haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin.

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:02:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye