Taideyliopisto

Tapio Kujala Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi

Jaa

Valinnassa korostettiin Kujalan pitkää johtamiskokemusta sekä laajoja kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja.

Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi kaudelle 1.8.2024–31.7.2029 on valittu yhteiskuntatieteiden tohtori Tapio Kujala.  

Kujala on työskennellyt Tampereen ammattikorkeakoulun rehtorina vuosina 2021–2024 ja Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtajana vuosina 2016–2020. Kujala on toiminut myös Kansanvalistusseuran säätiön toiminnanjohtajana, Yleisradion oppimisen ja tieteen päällikkönä sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun yksikön johtajana. Kujalalle kulttuurin puolustaminen ja sivistys ovat tärkeitä. 

”Kulttuuri ja sivistys edistävät sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvointia. Talouspuheen dominoidessa julkista keskustelua niiden merkitys jää kuitenkin vähemmälle huomiolle. Näen, että Taideyliopiston tehtävänä on osoittaa kulttuurin ja sivistyksen arvo,” Tapio Kujala sanoo. 

Koulutuksesta vastaavana vararehtorin tehtävänä on johtaa Taideyliopiston koulutuksen, oppimisympäristöjen ja -palveluiden kehittämistyötä. Vararehtori vastaa myös koulutuksen tuloksista ja rahoituksen perusteina olevien tavoitteiden saavuttamisesta yhdessä Taideyliopiston kolmen akatemian koulutuksesta vastaavien varadekaanien kanssa. 

Valinnassa korostettiin erityisesti Kujalan johtamiskokemusta sekä laajoja kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. 

”Tapio Kujalalla on pitkä kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta ja siihen liittyvästä sidosryhmätyöstä. Uskon, että saamme hänestä erinomaisen vararehtorin,” toteaa Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.  

Yliopiston hallitus teki päätöksen vararehtorin nimittämisestä kokouksessaan 16.5.2024. Vararehtorin tehtävää haki avoimessa haussa 9 henkilöä. Lisäksi rekrytoinnissa käytettiin suorahakua. Haastattelujen ja muiden hakumateriaalien perusteella rekrytointiryhmä valitsi kolme kärkiehdokasta yliopistoyhteisölle avoimeen kuulemistilaisuuteen.

Tapio Kujalan kuva: Petri Summanen

Yhteyshenkilöt

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Taideyliopiston eurovaalitavoitteet: Taiteen rooli kestävämmän Euroopan rakentamisessa on tunnistettava24.5.2024 11:57:18 EEST | Tiedote

Taideyliopisto esittää kolme tavoitetta kesäkuun europarlamenttivaaleihin ja tulevalle EU-kaudelle. Ehdotuksissaan yliopisto korostaa, että taide, taiteen tutkimus ja taidekoulutus ovat keskeisessä asemassa kilpailukykyisen ja tulevaisuuden haasteita ratkaisevan Euroopan rakentamisessa. Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildénin mukaan taiteen ja kulttuurin merkitys Euroopan menestyksen tukipilarina on välttämätöntä tunnistaa.

Tick, Tick… Boom! -musikaalin ohjaaja Jermo Grundström: “On tärkeää luoda musikaali yhdessä Taideyliopiston opiskelijoiden kanssa”18.5.2024 05:24:00 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaisen Jonathan Larsonin klassikkomusikaali Tick, Tick... Boom! esitetään tänä keväänä suomeksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 27.5. alkaen. Larsonin muihin tunnetuihin käsikirjoitus- ja sävellystöihin lukeutuu myös Rent-musikaali. Taideyliopistossa nähtävän musikaalin ohjaaja Jermo Grunströmin mukaan on tärkeää, että näyttelijöillä on tilaa omalle luomisvoimalleen. Teoksen suomentaja-koreografi Jyri Numminen kertoo Tick, Tick... Boom! -musikaalin olevan eräänlainen musikaalien esi-isä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye