Gummerus

Ennakkotiedote: Mitä tapahtuu suomalaiselle Soulissa, kun fanitus kohtaa todellisuuden? Korean syndrooma ilmestyy 30.5.

Jaa

Millaista on korealainen seurustelukulttuuri ja miten toimii paikallinen deittailuappi Amanda? Miltä tuntuu, kun hammaslääkäri ehdottaa uutta leukaa? Entä mitä yhteistä eteläkorealaisella ja suomalaisella kulttuurilla on? Fanni Kolisevan esikoiskirja Korean syndrooma – Matka K-draaman ja K-popin kääntöpuolelle (Gummerus) avaa hauskasti ja terävästi äärimmäistä kulttuurishokkia sekä eteläkorealaisen yhteiskunnan osa-alueita rakkaudesta mielenterveysongelmiin.

Kirjailija Fanni Koliseva
Kirjailija Fanni Koliseva Kuvaaja: Marek Sabogal

Fanni Koliseva fanitti nuoruutensa korealaista populaarikulttuuria ja päätti aikuisena toimittajaopiskelijana muuttaa Souliin opiskelemaan maisterin tutkintoa. Mitä tapahtuu, kun odotukset kohtaavat todellisuuden? Korean syndrooma on terävä katsaus Etelä-Korean nykykulttuuriin ja valottaa niin maan itsemurhatilastoja, ikärakennetta, sukupolvia, syntyvyyden laskua, feminismiä kuin myös chaebol-sukuja, nunchia ja tapakulttuuria.

”Etelä-Korea on paljon muutakin kuin idoleita, draamoja ja kauneuskirurgiaa. Maa on vuoristoa, syksyn väriloistoa, kevään kirsikkapuita, välittäviä ja iloisia ihmisiä, ärsyttäviä ihmisiä, omaa polkuaan seuraavia ihmisiä, nuokkuvia kassamyyjiä, aamuisen metron hiljaisuutta, ennustajia ja unelmia.”

Samalla Korean syndrooma on samastuttava kasvutarina oman paikan hakemisesta vieraassa ympäristössä. 

”Me emme tule siksi, joksi haluamme, pysyttelemällä siellä, mistä olemme lähteneet. Oli se matka sitten tamperelaiselle nakkikiskalle tai soulilaiseen lähiöön.”

Fanni Koliseva asui Soulissa ja raportoi Etelä-Koreasta toimittajana vuosina 2017–2018. Hän työskentelee tällä hetkellä YleX:llä tuottajana. Korean syndrooma on hänen esikoisteoksensa.

Fanni Koliseva: Korean syndrooma – Matka K-draaman ja K-popin kääntöpuolelle
287 sivua
Ilmestyy 30.5. painettuna kirjana sekä 5.6. e- ja äänikirjana, lukija Fanni Koliseva 
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailija Fanni Koliseva
Kirjailija Fanni Koliseva
Lataa
Kirjailija Fanni Koliseva
Kirjailija Fanni Koliseva
Lataa
Fanni Koliseva: Korean syndrooma
Fanni Koliseva: Korean syndrooma
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye