Kokkolan kaupunki

Kokkolan ilmastopäästöt ovat laskeneet 40,5 prosenttia vuodesta 2007

Jaa

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Kokkolan yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt ovat edelleen hyvässä laskussa. Vuodesta 2007 päästöt ovat laskeneet 40,5 prosenttia. Vuoden 2022 kasvihuonekaasupäästöt laskivat 4,8 prosenttia edellisvuodesta.

Kokkolassa päästöt ovat laskeneet valtakunnallista tasoa enemmän. Kaikkien kuntien yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt laskivat 2,1 prosenttia vuodesta 2021 vuoteen 2022. Vuodesta 2007 päästöt ovat kaikissa Suomen kunnissa laskeneet 35,6 prosenttia. Päästöt / asukas ovat laskeneet 43,8 prosenttia. Eniten päästöt ovat laskeneet rakennusten energiankulutuksessa (sähkö ja lämpö). Päästöjä ovat laskeneet sähkön- ja kaukolämmön tuotannon puhdistuminen ja öljylämmityksestä luopuminen. Tekemistä kuitenkin riittää erityisesti ajoneuvoliikenteen päästöjen vähentämisessä. Kokkolassa tieliikenteen päästöt kasvoivat 3,7 prosenttia vuodesta 2021.

Kokkola on liittynyt Hinku-verkostoon kesäkuussa 2022. Verkoston jäsenenä kaupunki on sitoutunut vähentämään päästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä. Kaupungin strateginen kehittämistavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Kokkolan tavoitteena on rakentaa menestymisen edellytyksiä kestävästi tuleville vuosikymmenille ja tuleville sukupolville. Kaupungin ilmasto-ohjelmaa laaditaan parhaillaan.  Se tulee sisältämään kaupungin hillintätoimien suunnitelman, joka osoittaa, millä toimenpiteillä ja investoinneilla kasvihuonekaasupäästöjä pyritään vähentämään koko kunnan alueella. Ilmasto-ohjelman tavoitteena on tukea kaupungin ilmastotavoitteiden toteutumista sekä hillinnän että sopeutumisen osalta, tuoda kulutuksesta aiheutuvat päästöt ja niiden vähentäminen näkyvämmin mukaan kaupungin kestävän kehityksen työhön sekä vauhdittaa siirtymistä kiertotalouden periaatteiden mukaisiin ratkaisuihin.

Ilmasto-ohjelma sisältää myös keinoja asukkaiden ja paikallisten yritysten aktivoimiseen. Kestävämpi tulevaisuus edellyttää laajaa yhdessä toimimista. Asukkailla ja yrityksillä on merkittävä rooli kunnan päästöjen vähentäjinä, koska rakennusten energiankulutuksesta, liikkumisesta ja kuluttamisesta syntyy merkittävä osa kunnan maantieteellisen alueen päästöistä.

null
null

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Pitkä odotus palkitaan – Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriahanke käynnistyy23.5.2024 08:22:12 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on valinnut historioitsija Ville Eerolan toteuttamaan Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriateosta. Kälviän, Lohtajan ja Ullavan liittymisestä Kokkolaan tehtiin päätös vuonna 2007, ja varsinainen kuntaliitos astui voimaan 2009. Kolmen pitäjän pitkistä historioista tuotetaan moderni, runsaasti kuvitettu ja ammattimaiseen tutkimukseen pohjautuva kirja, joka tavoiteaikataulun mukaan julkaistaan 2027.

Fågeldödlighet som tyder på fågelinfluensa har observerats i Mellersta Österbotten17.5.2024 12:00:30 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens miljöhälsovård ber kommuninvånarna anmäla om observationer gällande massdöd hos vilda fåglar eller enstaka döda rovfåglar. Man behöver inte anmäla om enstaka döda måsar. Anmälningar begärs om det på samma område finns sjuka eller döda fler än en svan ELLER fem eller flera andra sjöfåglar ELLER mer än tio fåglar av andra arter. Anmäl om döda fåglar: Tillsynsveterinär Eva-Lotta Halonen tfn 040 806 5953 utanför tjänstetid, jourhavande kommunalveterinär Bekämpning av fågelinfluensa Fågelinfluensa smittar till alla fåglar. För att bekämpa fågelinfluensa är det särskilt viktigt att skydda allt fjäderfä från smittan. Man bör se till att vilda fåglar inte kommer i kontakt med fjäderfä och det är förbjudet att hålla höns ute under maj. Ägare till fjäderfä ska meddela kommunalveterinären om fåglarna uppvisar symtom på fågelinfluensa, dvs. näsflöde, hosta, apati, ovillighet att äta samt höjd dödlighet. Fågelinfluensa kan smitta till människor som sköter eller hanterar djur

Keski-Pohjanmaalla havaittu lintujen kuolleisuutta, joka viittaa lintuinfluenssaan17.5.2024 12:00:30 EEST | Tiedote

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto pyytää kuntalaisia ilmoittamaan havainnot luonnonvaraisten lintujen joukkokuolemista tai yksittäisistä kuolleista petolinnuista. Yksittäisistä kuolleista lokeista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoituksia pyydetään, mikäli samalta alueelta löytyy sairaana tai kuolleena useampi kuin yksi joutsen TAI viisi tai useampia muita vesilintuja TAI yli kymmenen muihin lajeihin kuuluvia lintuja. Ilmoita lintukuolemista: Valvontaeläinlääkäri Eva-Lotta Halonen p. 040 806 5953 virka-ajan ulkopuolella päivystävä kunnaneläinlääkäri Lintuinfluenssan torjunta Lintuinfluenssa tarttuu kaikkiin lintuihin. Lintuinfluenssan torjumiseksi on erityisen tärkeää suojata kaikki siipikarja tartunnalta. Luonnonvaraisten lintujen kontaktit siipikarjaan tulee estää ja kanojen ulkona pitoaon kielletty toukokuun aikana. Siipikarjan pitäjien tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille, mikäli linnuissa havaitaan influenssan oireita eli sierainvuotoa, yskää, apatiaa, syömättömyyttä sekä kohonn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye