15 vuotta täyttävä Stairon on teollinen palveluyritys, joka kannustaa yrityksiä ja asiakkaita avoimuuteen

Jaa

Maailman mullistuksista huolimatta Staironilla on vahva tilauskanta, korkea asiakastyytyväisyys ja yritys on tutkitusti Great place to work. Turkulaisen Staironin toiminta sekä henkilökunnan että asiakkaiden kanssa perustuu avoimuuteen ja jatkuvaan dialogiin.

Staironin toimitusjohtaja Timo Kylä-Nikkilä
Staironin toimitusjohtaja Timo Kylä-Nikkilä

Toimitusjohtaja Timo Kylä-Nikkilä tiivistää, että salaisuus on pelin pitäminen reiluna ja hankalienkin asioiden kohtaaminen aidosti ja avoimesti. 

– Meillä on sama lupaus sekä henkilökunnalle että asiakkaille: Teemme, mitä lupaamme. Se on iso lause lunastaa. Mutta uskomme vilpittömästi dialogiin osapuolten välillä, vaikka asiat olisivat hankalia. Ja varsinkin, kun ne ovat hankalia. Ratkaisut löydetään yhdessä. Pitkäaikaiset asiakkuudet todentavat toimintamallin toimivuuden, Kylä-Nikkilä sanoo. 

Esimerkkinä avoimuudesta on Staironin tehdashalleihin asennetut neljä suurta näyttöruutua, josta työntekijät näkevät myynnin, jatkuvasti päivitetyn tilauskannan, kuukausittaisen liikevaihdon tai esimerkiksi työkavereiden loma-ajat. 

– Puhutaan vaikka juuri hitsaamisesta. Se on tieteenala, joka perustuu pitkälti sähköön, fysiikkaan ja kemiaan. Vaikka se automatisoituu koko ajan, keskeinen voimavaramme ovat meidän osaavat ihmisemme. Miksi ihmeessä me omistajat kohtelisimme heitä eri tavalla kuin odotamme itseämme kohdeltavan?

Avoimuus, vastuullisuus ja kyky tiiviiseen dialogiin ovat Staironille arvokkaita kilpailuetuja samoin kuin tiedolla johtaminen. Tuotannossa syntyvä data antaa hyvän pohjan koneälyn ja älykkään automaation hyödyntämiselle. Se tarkoittaa myös parantunutta työturvallisuutta, vähentynyttä materiaalihukkaa ja nopeampia läpimenoaikoja.

– Data on loistava apuri avoimuuden lisäämisessä. Voimme mittaroida omaa operatiivista toimintaamme ja hankintaketjun vastuullisuutta, mutta esimerkiksi myös asiakkaalle lähtevien tuotteiden vastuullisuutta. Datan hyödyntäminen tuo valtavia mahdollisuuksia meille, mutta ennen kaikkea asiakkaillemme ja henkilöstöllemme, toteaa Kylä-Nikkilä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Staironilla on 15 000 m2 muuntuvaa tuotantotilaa.
Staironilla on 15 000 m2 muuntuvaa tuotantotilaa.
Lataa
Lataa
Stairon ajoi tänä keväänä ylös Suomen ensimmäisen Zinser-plasmaleikkurin.
Stairon ajoi tänä keväänä ylös Suomen ensimmäisen Zinser-plasmaleikkurin.
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Stairon Oy

Stairon on teollinen palveluyritys, joka ratkaisee asiakkaittensa haasteita sekä valmistaa ja kehittää prosessilaitteita eri alojen teollisuusyrityksille kotimaassa ja ulkomailla.

60 vuotta konepajaosaamista ja 15 vuotta teollista palvelua.

  • 1964 Valmet Paperikoneet aloitti toimintansa Pansion tehtaalla keskittyen paperikoneiden ilmastointijärjestelmien suunnitteluun, valmistukseen ja tuotekehitykseen.
  • 1999 Valmetin ja Rauman fuusio synnytti Valmet-Rauma Oyj:n, joka myöhemmin samana vuonna muutti nimensä Metso Oyj:ksi. Pansion tehdas jatkoi edelleen toimintaansa nimellä Metso Paper Turku Works.
  • 2009 Metso myi massa- ja paperiteollisuuden ilmajärjestelmiä valmistavan Metso Paper Turun Worksin koko osakekannan MBO-kauppaa varten perustetulle Stairon Oy:lle, jonka pääomistajana toimi Metson Paperin tehtaan tuotantojohtaja Tapio Hussi.
  • 2019 Staironilla toteutettiin yrittäjäpolvenvaihdos, kun Tapio Hussi myi koko osakekantansa Staironin toimitusjohtaja/osakas Timo Kylä-Nikkilän ja Canelco Capitalin perustamalle yhtiölle Stairon Group Oy:lle muodostaen Stairon-konsernin.

Nykyisin Staironin Pansion tehtaalla valmistetaan prosessiteollisuuden laitteita ja koneita monipuolisesti useiden eri teollisuudenalojen toimijoille.

Henkilöstö 89 (2024)

Keski-ikä 44v (2024)

liikevaihto 16 ME (2023)

Great Place to Work (2023)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stairon Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye