Podme

Motiivina mustasukkaisuus -podcastin kolmas kausi tuo kuunneltavaksi uusia jaksoja Suomessa tapahtuneista karmeista henkirikoksista

Jaa

Motiivina mustasukkaisuus -podcastin kolmas kausi pyörähtää käyntiin Podme Premiumissa maanantaina 20. toukokuuta. Podme Original -sarjan uusissa jaksoissa käydään jälleen kattavasti läpi tunnettuja kotimaisia mustasukkaisuuden motivoimia henkirikoksia, joista moni ravistaa raakuudellaan.

Motiivina mustasukkaisuus -podcastin uusi tuotantokausi alkaa Podme Premiumissa maanantaina 20. toukokuuta. Tammikuussa 2023 ensimmäisen kerran true crimen ystävien kuunneltavaksi tullut Podme Original -sarja avaa huolellisesti Suomen tunnetuimpia, mustasukkaisuuden motivoimia henkirikostapauksia ja niiden taustoja oikeus- ja tutkintapöytäkirjojen tarkkuudella. Podcastista on ennen uuden kauden alkua julkaistu kahden kauden aikana kaikkiaan kymmenen jaksoa.

Toimittaja-kirjailijoiden Tiina Saaren ja Kati Pukin toimittaman ja Osku Ärilän ääninäyttelemän podcastin kolmannen kauden kaikki kuusi jaksoa johdattavat kuuntelijat uusien mustasukkaisuuden motivoimien kotimaisten henkirikosten äärelle. Jaksoaiheina ovat muun muassa Mankkaalla keväällä 2015 tapahtunut murha, jossa tekijä löi puolisoaan makuuhuoneessa veitsellä 27 kertaa eri puolelle päätä, kaulaa, vartaloa ja yläraajoja, sekä neljä vuotta aiemmin Ikaalisissa sattunut karmea henkirikos, jossa 19-vuotias tuore ylioppilas menehtyi entisen seurustelukumppaninsa surmattua hänet kuristamalla.

– Olemme erittäin iloisia päästessämme julkaisemaan uuden kauden tätä huolella käsikirjoitettua ja tuotettua laadukasta true crime -podcastia. Podcastille on toivottu jatkoa ja nyt pääsemme vastaamaan tähän kysyntään. Luvassa on vähintäänkin yhtä koukuttava ja laadukas kausi kuin kaksi aiempaa, lupaa Podmen dokumentaaristen ja ajankohtaisten sisältöjen vastaava tuottaja Jenni Kivessilta

Motiviina mustasukkaisuus -podcastin uuden kauden jaksot julkaistaan maanantaisin. Kauden ensimmäisen jakson aiheena on juuri erityisen raaka Mankkaan murha. Jakson voi kuunnella täältä.

Tutkimus: Mustasukkaisuus yksi kotimaisten henkirikosten päämotiiveista

Suomen rikoshistoriassa mustasukkaisuus on ollut valitettavan tuttu motiivi suuressa osassa tapauksista. Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin edellisestä, vuonna 2020 julkaistusta henkirikoskatsauksesta selviää, että katsastuskauden henkirikoksista 12 prosentissa päämotiivina on ollut mustasukkaisuus.  Mielenterveystalon verkkosivuston mukaan mustasukkaisuus on maamme toiseksi yleisin henkirikoksen motiivi.

Muutaman vuoden takaisen henkirikoskatsauksen katsastuskauden tavallisin rikostyyppi oli puolestaan ns. ryyppyriita eli alkoholin aikaansaama konflikti, joka oli mainittu motiiviksi 28 prosentissa rikoksia ja päämotiiviksi 18 prosentissa. Muita usein esiintyneitä päämotiiveja olivat mustasukkaisuuden lisäksi mielenterveydellinen häiriö (9 %), parisuhteen ongelmat (7 %), kosto (7 %) ja kiusaussuhteen päättäminen (6 %). Pääosa henkirikoksista on tuttavien, seurustelukumppanien tai perheenjäsenten välisiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podme on vuonna 2017 perustettu podcast-palvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kuunnella Premium-podcasteja kuukausimaksulla ilman mainoksia. Lisäksi palvelun kautta voi kuunnella myös ilmaisia, vapaassa jakelussa olevia podcasteja. Podme toimii tällä hetkellä myös Ruotsissa ja Norjassa. Podme-palvelu on saatavilla selainversiona sekä iOS- ja Android -sovelluksina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podme

Antti Holma ei pidä kesälomaa tänä vuonna – suosikkisarja jatkuu Podmessa läpi kesän7.6.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Antti Holma pitää huolen siitä, että Podme Premiumin tilaajat pääsevät nauttimaan hänen podcast-tuotoksistaan läpi kuluvan kesän. Suosittu Antin koulumatka kantaa kesäviikkojen ajan nimeä Antin Kesäkassit, jossa kuullaan tuttua, taatut naurut kuulijoilleen sisällöllään tarjoavaa Holmaa. Podmen kesän sisältökattauksesta löytyy lisäksi muutakin uutta kuunneltavaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye