Kymenlaakson hyvinvointialue

Aluehallituksen ylimääräisessä kokouksessa käsitellään itseoikaisua liittyen palveluverkon päätöksiin

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen tiistaina 21.5.2024. Aluehallitus käsittelee ehdotusta itseoikaista sen tekemiä päätöksiä liittyen palvelurakenteeseen ja palveluverkkoon. Päätökset tehtiin kokouksissa 12.12.2023 ja 7.5.2024.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on 3.5.2024 tekemällään ratkaisulla kumonnut Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston päätöksen 22.6.2023 koskien palvelustrategiaa ja -verkkoa. Hallinto-oikeuden mukaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen päätöksen kumoamisen perusteena oli, että palvelustrategian ja -verkon valmisteluun osallistui hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunnan jäseniä, jotka ovat myös kyseisen hyvinvointialueen jäsenkunnan hallituksen jäseniä tai varajäseniä ja sen vuoksi esteellisiä käsittelemään asiaa.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisu vaikuttaa Kymenlaakson hyvinvointialueen palvelurakenteen ja palveluverkon käsittelyyn ja valmisteluun. Koska oikeuskäytäntö on ollut tulkinnanvaraista niin vaalikelpoisuuden kuin kaksoisroolienkin osalta, on Kymenlaakson hyvinvointialueen ohjeistus esteellisyyttä koskien tarkentunut hallinto-oikeuden ratkaisun myötä.

Hallinto-oikeuden ratkaistua tulkintakysymyksen jäsenkuntien kunnanhallituksen jäsenten esteellisyydestä, on ilmeistä, että Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen kokouksissa 12.12.2023 ja 7.5.2024 palveluverkkoa koskevissa asiakohtien käsittelyssä on tapahtunut menettelyvirhe. Näillä perusteilla hyvinvointialuejohtaja ehdottaa aluehallitukselle, että tämä päätöksenteossa tapahtunut menettelyvirhe korjataan hallintolain mukaisena virheen korjaamisena viranomaisen omasta aloitteesta ja ratkaistaan uudelleen, huomioiden täsmentynyt esteellisyystulkinta.

Lisätietoja

Itseoikaisusta liittyen palveluverkon päätöksiin lisätietoja antaa:
Kalle Eklund
hallintojohtaja
p. 040 573 0288, kalle.eklund@kymenhva.fi

Nina Brask
aluehallituksen puheenjohtaja
p. 040 195 4847, nina.brask@luottamus.kymenhva.fi

Harri Hagman
hyvinvointialuejohtaja
p. 020 633 2113, harri.hagman@kymenhva.fi

Avainsanat

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye