Espoon seurakuntayhtymä

Neljä hakijaa Leppävaaran kirkkoherranvaalissa

Jaa

Seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran ensi syksynä.

Leppävaaran kirkon sisäänkäynti.
Leppävaaran seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra syksyllä 2024. Kuva: Jukka Granström. Kuva vapaasti käytettävissä.

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran virkaan tuli hakuajan päättymiseen 20. toukokuuta 2024 mennessä neljä hakemusta.  

Virkaa ovat hakeneet: 
Tuomas Luoma 
Pentti Tepsa
Timo Waris
Kaisa Yletyinen 

Leppävaaran kirkkoherranvaali on välillinen eli valinnan tekee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto. Tämä on ollut yleinen käytäntö viimeaikaisissa pääkaupunkiseudun kirkkoherran vaaleissa, myös Espoossa.  

Ennen valintaa Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa seurakuntaneuvostolle lausuntonsa hakijoista. Seurakuntaneuvosto valmistelee ja toteuttaa valinnan loppusyksystä 2024. Lääninrovasti Mimosa Mäkinen on tuomiokapitulin nimeämä vaalin valmistelija. 

Uusi kirkkoherra aloittaa työssään 1.7.2025, jolloin seurakuntaa vuodesta 2007 johtanut Kalervo Salo jää eläkkeelle. 

Leppävaaran seurakunta on yksi Espoon seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Noin 23 300 jäsenen vireä seurakunta on tunnettu muun muassa monikulttuurisesta työotteesta, vahvasta lapsi- ja nuorisotyöstä sekä kokeilukulttuuriin ja viestintään panostamisesta. Palkattuja työntekijöitä seurakunnassa on 47. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Leppävaaran kirkon sisäänkäynti.
Leppävaaran seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra syksyllä 2024.
Lataa
Leppävaaran seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra syksyllä 2024.
Leppävaaran seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra syksyllä 2024.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye