Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohde järjestää asukastilaisuuden Raahen sairaalan päivystyksen jatkosuunnitelmista

Jaa

Raahen perusterveydenhuollon yöpäivystyksen poikkeuslupa päättyy 31.12.2024. Hallituksen kehysriihen mukaan yöpäivystys lakkaisi 1.1.2026 alkaen. Pohde järjestää 23.5. asukastilaisuuden, joka liittyy sairaalan ilta-, yö- ja viikonloppupäivystyksen jatkosuunnitelmiin.

kuvituskuva

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä poikkeuslupa järjestää Raahen sairaalassa perusterveydenhuollon yöpäivystystä vuoden 2024 loppuun saakka. Hallituksen kehysriihen 16.4. linjausten mukaan yöpäivystys lakkaisi Raahessa 1.1.2026 alkaen.
 
Pohde järjestää asukastilaisuuden suunnitelmista ilta-, yö- ja viikonloppuajan päivystyksen toteuttamiseksi.  Tilaisuus järjestetään torstaina 23.5.2024 kello 17–19 Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa osoitteessa Kirkkokatu 28. Asukastilaisuus striimataan ja tilaisuutta pääsee seuraamaan Pohteen tapahtumakalenterin kautta. Tallenne on katsottavissa Pohteen verkkosivuilla kahden viikon ajan. Myös henkilöstölle järjestetään tilaisuus suunnitelmiin liittyen.

Raahen päivystystoiminnan suunnittelu on osa sote-järjestämissuunnitelman päivittämistä

Hallituksen kehysriihessä esitettyjen linjausten mukaan perusterveydenhuollon yöpäivystys olisi lakkaamassa Pohteen alueella Raahessa viimeistään 31.12.2025. Raahessa olisi kuitenkin mahdollisuus toteuttaa arki-iltojen ja viikonloppujen kiirevastaanottotoimintaa klo 22 saakka. Pohjois-Pohjanmaalla perusterveydenhuollon yöpäivystystä olisi vuoden 2026 alusta alkaen mahdollista ylläpitää ainoastaan Kuusamossa pitkien etäisyyksien takia.
 
Raahen sairaalan ilta-, -yö- ja viikonloppupäivystysten jatkosuunnitelmia käsitellään osana Pohteen sote-järjestämissuunnitelman sekä tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman päivittämistä. Suunnitelmia käsitellään Pohteen tulevaisuuslautakunnassa, aluehallituksessa ja aluevaltuustossa.
 
Kehysriihen vaikutuksista Raahen sairaalan ja Oulaskankaan sairaalan toimintaan voi lukea lisää täältä:https://pohde.fi/ajankohtaista/uutiset/hallituksen-kehysriihen-linjauksilla-toteutuessaan-vaikutus-raahen-ja-oulaskankaan-sairaaloiden-toimintaan/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa22.5.2024 12:39:52 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye