Tammi

Satujen saaret -lastenkirjasarja hurmaa pian myös teatterissa – myös kirjasarjan elokuvaoikeudet optioitu

Jaa

Kirjailija Satu Rämön ja kirjailija-kuvittaja Satu Kontisen lastenkirjasarja Satujen saaret nähdään myös teatterissa ja elokuvina. Tampereen komediateatteriin Satujen saaret dramatisoi Panu Raipia. Kantaesitys nähdään kesällä 2025. Elokuvaoikeudet on puolestaan optioinut Take Two Studios. Satujen saaret – kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyi tänään. Kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Kirjasarjaa kustantaa Tammi.

Kirjailijat Satu Kontinen ja Satu Rämö Lauttasaaressa.
Kirjailijat Satu Kontinen ja Satu Rämö Lauttasaaressa. Kuva: Sabrina Bqain

Kirjasarjan elokuva- ja teatterioikeudet myytiin jo aiemmin keväällä 2024, ennen kuin kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto oli edes ilmestynyt. Kirjailijat Satu Rämö ja Satu Kontinen ovat otettuja siitä, että Satujen saaret on inspiroinut myös teatteri- ja elokuvamaailmaa. ”Tuntuu todella upealta, että Satujen saarten maailmasta syntyy myös muuta kuin lapsille kirjoitettua kirjallisuutta,” toteaa kaksikko. Rämö ja Kontinen ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä kirja-alalla. Idea yhteisestä ja alusta loppuun saakka yhdessä tehtävästä tuli kuvittaja-kirjailija Satu Kontiselta. ”Kun Kontisen Satu kertoi minulle kirjaideastaan, ihastuin siihen heti ja kun kuulin sanaparin Satujen saaret oli selvää, että tämä on projekti, joka meidän on ehdottomasti tehtävä”, kuvailee kirjailija Satu Rämö.  

Satujen saaret -kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto sijoittuu Lauttasaareen Satu Kontisen kotimaisemiin ”Minusta on aivan mahtavaa päästä luomaan koko sarjan maailma teksteineen ja kuvineen. Olen usein kuvaillut itseäni tarinankertojaksi ja Satujen saaret -kirjasarjassa saan kertoa tarinaa sekä sanoin että kuvin, olen tästä yhteistyöstä aivan mielettömän iloinen”, kertoo kirjailija ja palkittu kuvittaja Satu Kontinen.

Kirjailija Satu Rämö on parin viime vuoden aikana keskittynyt huippumenestykseksi nousseeseen Hildur-dekkarisarjaan, jonka neljäs osa Rakel ilmestyy marraskuussa. Rämöstä on mahtavaa päästä välillä kirjoittamaan myös lapsille. ”Lapsille on ihanaa kirjoittaa, koska he ovat nopeammin valmiita seikkailuun kuin aikuiset. Kerron usein omille lapsilleni itse sepittämiäni tarinoita ja ne ovat ehdottomasti niitä halutuimpia iltasatuja”, Rämö kertoo.

”Tarvitsemme Satujen saaret -sarjan kaltaisia turvallisia ja mielikuvitusta ruokkivia seikkailuja lastenkirjallisuuteen. Kirjasarja kertoo mukaansatempaavasti kahden keskenään erilaisen tytön ystävyydestä ja taidosta ratkoa yhdessä niin toimintaa vaativia kuin lähes maagisia ongelmia. Mielikuvituksensa ja taitonsa yhdistäneet Sadut ovat luoneet kirjallisuuteemme jotain sellaista, joka herättää lapsuuden lukukokemusten parhaat seikkailut ja saa katsomaan omaa lähiympäristöä uudella tarkkuudella. Seikkailu voi löytyä myös aivan läheltä, jos sille antaa mahdollisuuden,” toteaa Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

Satujen saaret -kirjasarjan toinen osa Kotikumpu ilmestyy alkuvuodesta 2025 ja sen tapahtumat sijoittuvat Islantiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lottalehto avaa Satujen saaret -kirjasarjan.
Lottalehto avaa Satujen saaret -kirjasarjan.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Hanna Brotheruksen uutuusteos Äitini, tyttäreni käsittelee elämän haurainta ja vahvinta suhdetta9.4.2024 14:47:53 EEST | Tiedote

Kahden rakastetun romaanin jälkeen Hanna Brotherus julkaisee kauniin haastatteluteoksen, joka sisältää ainutlaatuisia tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän kutsui erilaisia äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen uusia näkökulmia ja peilatakseen omia ajatuksiaan. Tiistaina 23.4. ilmestyvässä teoksessa Äitini, tyttäreni (Tammi) kokemuksiaan avaavat esimerkiksi Katja Ståhl, Eva Wahlström, Minna Tervamäki ja Aira Samulin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye