Kutsu: Miten perhevapaita käytetään ja miten onnistuu työn ja perheen yhteensovittaminen?

Jaa

Perhevapaiden käyttö erilaisilla työpaikoilla, työpaikkojen suhtautuminen perhevapaisiin ja vanhempien perustelut perhevapaavalinnoilleen ovat aiheena THL:n ja Kelan yhteisessä seminaarissa 21.5.

Tervetuloa Perhevapaat ja työn ja perheen yhteensovittaminen muuttuvassa työelämässä -seminaariin 21.5.2024 klo 13–15.30 THL:n päätoimipaikkaan Helsingissä (Mannerheimintie 166). Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä.

Seminaarissa esitellään tutkimustuloksia muun muassa äitien ja isien perhevapaiden käytöstä erilaisilla työpaikoilla, työpaikkojen suhtautumisesta perhevapaalle jäämiseen sekä vanhempien perusteluista perhevapaavalinnoilleen.

Tulokset pohjautuvat keväällä 2022, juuri ennen perhevapaauudistuksen voimaan tuloa kerättyyn Perhevapaakyselyyn. Kyselyn tulokset muodostavat uudistuksen seurannan kannalta tärkeän vertailukohdan, jota vasten tulevaa kehitystä on mahdollista ennakoida.

Tutkimus tehtiin osana ”Työn muuttuvat muodot, perhevapaat ja työn ja perheen yhteensovittaminen” -hanketta, jonka toteuttivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kansaneläkelaitoksen (Kela) tutkimusyksikkö vuosina 2022–2024. Hanke on saanut rahoitusta Työsuojelurahastolta.

Tilaisuuden koko ohjelma:
Perhevapaat ja työn ja perheen yhteensovittaminen muuttuvassa työelämässä

Asiantuntijoita on mahdollista haastatella tilaisuuden yhteydessä.

Linkki striimiin lähetetään ilmoittautuneille ennen seminaaria.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Saija Järvimäki
viestinnän asiantuntija
THL
puh. 029 524 7632
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi

Avainsanat

Tietoa julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL: Lasten ja nuorten terapiatakuussa tulisi ensimmäiseksi vahvistaa olemassa olevien mielenterveyden hoitomenetelmien käyttöä ja yhdenvertaista saatavuutta10.6.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

THL katsoo, että hallituksen esittämä lasten ja nuorten mielenterveyttä koskeva terapiatakuu tulisi ottaa käyttöön vaiheittain. Ensin olisi varmistettava, että koko maassa on riittävästi henkilöstöä auttamaan lapsia ja nuoria matalalla kynnyksellä. Samalla palveluvalikoimaa on laajennettava niin, että menetelmillä voidaan tarjota apua kaikille lapsille ja nuorille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye